Follow Friday

KIMBERLEY | @sisters.billyrose_and_ivyjules

Vandaag volgen wij Kimberley Matulessy- van Dijk (31 jaar), mama van 2 prachtige meisjes met ook nog is té gekke namen: Ivy-Jules (9 jaar) & Billy-Rose (17 maanden). Samen met haar dochters, man Rutger (29 jaar) en hondje Jessie wonen zij in Hendrik Ido Ambacht.

Kimberley was vrij jong toen zij Ivy-Jules kreeg. 22 namelijk. Ze studeerde nog (ze zat in het derde jaar van haar HBO opleiding) en het was niet gepland.

Ivy heeft biologisch gezien een andere papa, maar realistisch gezien heeft ze er maar 1, en dat is Rutger, die ze ook terecht papa noemt. Hij kwam in haar leven toen ze 3 was en zorgt samen met mij inmiddels alweer 5 jaar voor haar. Zielsgelukkig waren we toen we zwanger waren van een tweede prinses. 26 augustus 2017 kwam Billy-Rose erbij. Ik was toen net 30 geworden. 

Naast haar mama leventje werkt Kimberley ook nog is onwijs hard én heeft wel een hele toffe baan. Zij is namelijk stewardess bij de KLM. Momenteel vliegt zij alleen door Europa, parttime doet ze dit. Prima te combineren vind ze zelf.

KLM is de mooiste en oudste luchtvaartmaatschappij van de wereld. Dat eerste vind ik zelf en dat laatste is een feit. Dit jaar bestaat KLM 100 jaar. Ik vind het geweldig dat ik deel uit maak van zo’n mooi bedrijf wat letterlijk iedereen in Nederland kent. Ik vlieg momenteel alleen door Europa, en vlieg parttime wat ik super te combineren vind met ons gezin. Ik vlieg 50% (wij werken in percentages) en dat is het ‘minste’ wat je bij ons kunt vliegen. Dit komt ongeveer neer op zo’n 10 dagen in de maand werken. De rest ben ik heerlijk vrij om bij m’n meiden te zijn. Ik ben wel zo’n 5,6 a 7 nachtjes in de maand van huis maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat juist als een voordeel zie van mijn werk. Ik ben vaak 7 dagen vrij en ga dan weer wat nachtjes van huis. Tuurlijk je moet er tegen kunnen hoor om alles even achter te laten en de boel de boel te laten. Maar ik ben er achter gekomen dat ik dat heel goed kan. Ik vind het heerlijk juist! Even wat tijd voor jezelf. Even kunnen sporten (ahumm), netflixen, winkelen etc zonder de hele tijd maaaamaaaaaaaaaaaa. Ik zet de mama knop dan echt even lekker uit. Heerlijk! 

In haar vrije tijd geniet ze van quality time met haar gezin. Lekker veel ondernemen. Met zijn allen winkelen (wat mama vooral leuk vind, DUH, wie niet?), pretparken bezoeken, of gezellig naar een speelparadijs. Het maakt haar niet uit als ze maar gezellig met zijn allen, of zij met haar kindjes kan zijn. Ook thuis vermaken ze zich graag. Samen op de bank een Disney filmpje aan met chipjes en ander lekkers erbij. Genieten vind ze dat. Lekker cozy!


Wij vroegen aan Kimberley hoelang ze al actief is op Instagram en wat ze er leuk aan vind:

Ik zal je eerlijk zeggen, nog helemaal niet zo lang eigenlijk. Al m’n vriendinnen hebben het al jaren maar ik had er eigenlijk nooit echt iets mee. Totdat een kennis van ons op een verjaardag vertelde over het hele brandrep wereldje. Ik vond het leuk klinken en waagde de gok en maakte voor zowel mezelf als voor m’n meiden een account aan. Dat is nu inmiddels dik een jaar geleden. We vierden onlangs het 1 jarig bestaan van het account van de kids met een grote giveaway en zijn inmiddels bijna 3300 volgers verder. Zo tof en zo ongelooflijk ook! We zijn super dankbaar voor alle volgers en alle toffe opdrachten die we hebben mogen doen en hopelijk nog gaan doen. 

Het leukste vind ik alle lieve andere instamommy’s die ik heb ontmoet via Instagram. Ik heb er nieuwe vriendschappen aan overgehouden. Ik vind het leuk om dingen uit ons leven te delen en dat doe ik graag via Instagram. Ook instastory’s (my favourite) vind ik fantastisch! Ik deel er veel op. Stiekem vind ik het aan de andere kant ook leuk om bij andere mensen te gluren hoe het hen in hun leven vergaat. Ook daar is Instagram een uitstekend middel voor haha. 

Minder leuk aan Instagram vind ze dat het echt onwijs verslavend werkt. Zoals ze zelf zegt: “Ik ben een échte Insta-Addict”. Dat is voor Kimberley soms wel een valkuil, die telefoon moet ze soms echt bewust even aan de kant gooien. Wat ze verder echt vervelend vind dat er heel veel mensen gaan volgen en vervolgens weer ontvlogen en weer volgen etc… HER-KEN-BAAR. Moeders die elkaar dingen misgunnen vind ze ook vervelend. Elk kindje heeft iets speciaals. Gun elkaar iets en wees positief en eerlijk. Daar houdt deze mommy namelijk wél van.

We vroegen Kimberley ook of ze zelf nog iets toe wou voegen. En ja hoor, dat wou ze zeker weten!

Allereerst vind ik het super tof dat jullie ons hiervoor hebben gevraagd. Kijk altijd graag naar de Friday take overs. Verder wil ik nog een keer benadrukken dat wij een super gelukkig gemixt gezin zijn met ook onze dagelijkse beslommeringen. Leuke dingen, en ook minder leuke dingen maken wij mee. Ik ben een jaar lang allenstaande moeder geweest van Ivy-Jules. Het werkte helaas niet tussen mij en haar biologische vader en ik besloot alleen met haar verder te gaan. Ondanks het krijgen van een baby heb ik mijn HBO opleiding afgerond. Ik hoop ook dat als er single mommy’s zijn die dit lezen zich geïnspireerd voelen! Het lijkt misschien soms of alles tegen zit, maar je bent een kanjer! En alles komt goed. Je mag trots zijn op jezelf! Het was een vreselijk moeilijke periode. Met veel pijn en heel veel verdriet. Maar ik had het absoluut niet willen missen. Ik ben erdoor geworden wie ik nu ben. Sterk en onafhankelijk. En toen ik alles weer op de rails had was daar uit het niets Rutger. De liefste en beste man/vader/echtgenoot/mens die je je maar kunt wensen. Hij was precies wat wij nodig hadden en maakte ons leven weer compleet. Ik hoor soms hier en daar (helaas) om me heen dat ik niet open en eerlijk genoeg zou zijn over het feit dat Ivy-Jules en Billy-Rose biologisch (met de nadruk op biologisch) gezien een andere vader zouden hebben terwijl ik me er absoluut niet voor schaam. Sterker nog, ik ben juist trots! Trots op ons gezin. Trots op onze kinderen, en trots op ons leven. 

Je mag ontzettend trots zijn op je mooie gezin Kimberley! & op jezelf. Mom powerrrrrrr.

Veel plezier vandaag tijdens jouw take-over & voor onze volgers; HAVE FUN! Wij zijn in ieder geval onwijs benieuwd.

XO A&A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *