Anne,  Momster Monday

#Anne- “Hoe doe jij dat toch allemaal?”


Deze vraag krijg ik regelmatig om mijn oren geslingerd. Hoe hou jij alle ballen hoog? Hoe doe jij dat toch allemaal? 

Nou. Een simpeler antwoord is er niet: ik weet het zelf ook niet. Soort van: ‘op de automatische piloot’ denk ik. Er zijn weken dat ik al blij ben dat ik nog adem en er zijn weken dat ik álles wat ik op ik de planning had staan spik en span klaar gekregen heb. Ik zal jullie even meenemen in mijn leven! #annielife

Voor het beeld, ik ben wimperstylist met een eigen salon aan huis. Ideaal zou je denken. Ja, dat zeker! Maar het kent ook een hoop nadelen. Daar kan ik later nog is een blog aan wijden. Nu terug naar #annielife. Manlief werkt in ploegendienst als proces operator in de havens van Pernis op een tankstorage terrein. Hij werkt om en om laat en vroeg. Ik dus eigenlijk automatisch ook. Ik blog, ben moeder, doe afentoe op verzoek een fotoshoot op locatie en daarnaast probeer ik ook een sociaal leven te hebben. Ohja, ik was ook begonnen met afvallen en sporten. Maar dat schiet er vanaf dat het december werd totaal bij in. En dat frustreert me, maar dat kan ik nu écht even niet opbrengen.

Dit is zo’n beetje een gemiddelde week voor mij:

Maandag:

5:00- Roy vertrekt naar zijn werk. 
7:00- Lux wordt wakker en krijgt een fles, schone billen en komt dan nog even kroelen in bed. Deze dag starten we relaxed. Ivy ligt vaak nog even te slapen of komt bij ons liggen om iPad te kijken. 
8:30- Aangekleed en wel (soms, meestal nog in pyjama’s) op de bank met een filmpje en een boterham. 
9:30- Lux een fruithapje, Ivy wat fruit of een koekje oid. 
10:00- Spelen, boodschappen doen of foto’s maken voor de blog oid. 
12:00- Boterham eten en Lux naar bed brengen. 
12:30- Even Ivy & mama tijd. 
15:00- Ik eet en drink wat en maak me klaar voor werk. 
15:30/ 20:30- Werken (tussendoor als ik optijd klaar ben met klanten help ik roy met de kindjes)
20:30- Ik eet wat, drink wat, douche en doe nog het een en ander voor de blog en dan finally slaaptijd! 

Dinsdag:
Zelfde ochtend routine als maandag maar dan met iets meer haast want uiterlijk half 9 moeten de kindjes met volle buiken, schoon en aangekleed op het kinderdagverblijf zijn omdat mama om 9:00 begint met werken. 
Op dinsdag werk ik vaak de hele dag én avond. Ik plan smiddags vaak een uurtje of 2/3 vrij zodat ik wat in het huishouden kan doen of voor de blog! 

Woensdag: 
Eigenlijk hetzelfde als maandag! 

Donderdag:
Eigenlijk hetzelfde als dinsdag! 

Vrijdag: 
Eigenlijk hetzelfde als dinsdag en donderdag alleen probeer ik dan de avond écht vrij te houden zodat we met zijn viertjes kunnen eten. Dat schiet er de overige 4 dagen 99% van de tijd namelijk bij in. 

In het weekend probeer ik mijn sociale leven op peil te houden, doe ik de rest van me huishouden en die never ending story dat de was doen heet komt aan bod. We proberen leuke dingen te doen met het gezin, met elkaar én familie te bezoeken. 

De week erna heeft Roy late dienst. Ik begin dan op maandag en woensdag om 9:00 tot 13:00 en dan smiddags en savonds quality time met de kindjes. Zodra de kids weer met volle en schone buikjes in bed liggen duik ik vaak achter mijn computer om te bloggen of foto’s te bewerken! 

Op dinsdag, donderdag en vrijdag gaan de kindjes naar het kinderdagverblijf en werk ik van 9.00 tot 18:00 (vaak wel met wat uurtjes vrij hoor! Soms ook niet). 

Al met al heb ik afentoe het gevoel dat ik 8 fulltime banen heb. 

Mama
Wimperstyliste 
Blogger 
Vriendin 
Vrouw
Huishoudster
Dochter 
Familielid 

Uiteraard doe ik alles met veel liefde maar héél soms ben ik er écht even klaar mee en vind ik het allemaal even écht niet leuk om aan al die rollen te voldoen. Ik ben best wel perfectionistisch ingesteld en leg de lat vaak hoog. Dat niet altijd alles me lukt (lees; alles netjes hebben, gezond koken en eten, kindjes strak in pak, sociale leven etc etc) valt me soms dan ook onwijs zwaar. Het voelt dan als falen en ik wordt er onrustig door. Het gevoel dat ik iedereen wil pleasen en daardoor mezelf eigenlijk vaak vergeet. Soms denk ik wel is. HOE DOET IEDEREEN DAT. En ik vraag me dus bij deze ook écht af of ik de enige ben met deze struggle want bij andere lijkt het gras vaak zo groen. Strugglen jullie ook met deze dingen of gaat het jullie allemaal prima af?

Life is lovely, meestal, soms, soms niet.

“De ballen laag houden” waar Kim Jacobs van Alboe de laatste tijd veel aandacht aanbesteed heeft… Dat is wat ik ga proberen. #goedevoornemen

Much love, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *