Tissue Tuesday

Saskia is bevallen met 31 weken en 3 dagen zwangerschap

Soms lijkt het verloop van een zwangerschap zo vanzelfsprekend. Jammer genoeg is dit niet voor iedereen zo. Voor Saskia was de zwangerschap een spannende periode waarin ze het ziekenhuis vaak heeft gezien van binnen. Lezen jullie mee?

Zwanger!

“Na ongeveer een jaar gestopt te zijn met de pil kwamen we er in juni achter dat ik zwanger was. Al snel begon het overgeven, maar dit was zo heftig dat ik moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege uitdroging. Helaas was dit niet eenmalig en heb ik in totaal 4 keer in het ziekenhuis gelegen door die stomme uitdroging.

Rond de 16 weken begon ik echt te genieten van dat kleine meisje in mijn buik. Ik kon eindelijk zeggen dat ik het heerlijk vond om zwanger te zijn! Zo vlogen de weken dan ook voorbij en waren alle echo’s goed. 

Trouwen

Zondag 10 december 2017, deze dag begon vol met zenuwen. Zenuwachtig voor de volgende dag, want dan gaan wij trouwen! Ik ging deze avond traditioneel bij mijn ouders thuis slapen maar ik voelde me niet zo lekker. Ik dacht dat dit vooral de zenuwen waren en zocht er verder niet veel achter. Ik verloor die dag wel wat van mijn slijmprop, maar daar hoefde ik me nog niet druk over te maken volgens de verloskundige.

Op maandag 11 december 2017 werd ik wakker en ik maakte me klaar voor onze mooie dag. Helaas voelde ik me tijdens het opmaken al zo beroerd dat ik boven de prullenbak hing. Ik gooide het op dat moment nog steeds op de zenuwen. In de ochtend gaven we elkaar het ja-woord en vanaf dat moment waren wij dus getrouwd! Die dag lag er buiten sneeuw en we zijn dan ook nog mooie foto’s gaan maken in de sneeuw! Vroeg in de middag kreeg ik enorm last van mijn rug en eind van de middag lag ik dus huilend op de bank omdat ik helemaal op was.

1 cm ontsluiting

Op dinsdag 12 december 2017 verloor ik de rest van mijn slijmprop, maar dit keer zat er bloed bij. Na eerst even rustig te hebben afgewacht heb ik toch maar besloten de verloskundige te bellen. Eenmaal bij de verloskundige bleek dat ik 1 cm ontsluiting had. Ik werd meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een CTG. Mijn rugpijn werd steeds heftiger en toen ik aan de CTG lag zagen ze dat de hartslag van onze dochter naar ongeveer 60 ging. De gynaecoloog vertelde me dat ze al met 1 been in de OK stond. Gelukkig trok het hartje bij en ik kreeg gelijk een longrijpingsinjectie. We werden daarna met de ambulance naar het Sophia kinderziekenhuis gebracht, ik was namelijk nog voor de 32 weken zwanger.

In het Sophia kinderziekenhuis heb ik tot donderdag 14 december 2017 met weeënremmers gelegen, maar mijn rug weeën waren zo heftig dat ze er dwars doorheen kwamen. Hier heb ik nog een keer een longrijpingsinjectie gehad.

Spoed keizersnee

Dagen heb ik echt op de automatische piloot geleefd, meer dan de weeën weg puffen kon ik niet meer. Langzaam was ik al wat vruchtwater verloren maar na een aantal uur kwamen er ook wat meer centimeters ontsluiting bij. Op een gegeven moment kwam er een wee die ik níet kon weg puffen. Op datzelfde moment braken ook mijn vliezen.. Dit voelde echt alsof er iets ontplofte van binnen. Ik was zo bang dat ik mijn kindje had vermoord. Ze waren er snel bij en probeerden het hartje te zoeken. Ik hoorde ze zeggen “spoed keizersnee” en “algehele narcose”. Vrij snel waren we onderweg naar de OK.

14 december 2017

Djalissa, ons prachtige dochtertje, is op 14 december 2017 met 31 weken en 3 dagen zwangerschap geboren! Ze woog 1625 gram en was 39 centimeter lang. Ik werd super suf wakker en we mochten gelijk gaan kijken bij ons dochtertje. Helaas kan ik me weinig herinneren van deze dag omdat ik geen bril op had en ik was nog zo suf van de narcose! Ook de 2 dagen hierna zijn voor mij een waas.  

Na 3 dagen mochten we naar een ander ziekenhuis waar Djalissa ook naar toe ging omdat ze het super goed deed. Wel had ons meisje last van prikkels en overstrekken, maar dit schijnt “normaal” te zijn bij prematuur kindjes.

Op 17 januari 2018 mochten we ons prachtige meisje mee naar huis nemen en kon het genieten pas écht beginnen! ♡  Eigenlijk was dit nog best snel, want ik was op 12 februari 2018 pas uitgerekend. Inmiddels is Djalissa nu 14 maanden oud en ze doet het super goed!

Liefs, Saskia”
– mama van Djalissa
@saskiaavl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *