The Truth Thursday

Stiefmoeder zijn op afstand; 7860 KM!

Vandaag verteld mama & stiefmama Sharon haar verhaal. Haar zoontje Blu woont bij haar en haar partner, maar haar partner heeft 2 kids uit een eerdere relatie en die wonen ver. Op Curacao wel te verstaan.

V & S

Sharon;

7 jaar geleden leerde ik mijn vriend V kennen. Hij was vanuit Curacao bij een vriend in Nederland op bezoek, en ik liet een tatoeage zetten bij een shop waar mijn vriend op dat moment aanwezig was. Heel interessant vond ik hem, maar ik was zeker niet direct verliefd. Al gauw volgde chat gesprekjes op Facebook die nog sneller overgingen naar chat gesprekjes op whatsapp. Het waren luchtige gesprekken tot hij vertelde dat hij twee kindjes op Curacao heeft, een goede reden om niet verliefd te worden op deze jongen was mijn gedachte! Daarbij; al die tattoooosss.. dat zou mijn vader nooit accepteren!

V & Blu

Ondanks al mijn smoesjes kon ik bepaalde gevoelens niet meer tegenhouden en na 9 maanden contact en geen contact was daar het moment; we spraken af en ik ben nooit meer weg gegaan! Na een maand of 4 nam hij mij mee naar het prachtige Curacao, wat was het spannenddd! Ik voelde mij uiteraard geen stiefmoeder, en omdat de kinderen op Curacao wonen kon ik mij er ook vrij weinig bij voorstellen. De oudste, een jongen, was toen der tijd 9 jaar. De jongste, een meisje, was 3 jaar. Toen ik de kinderen voor het eerst zag, was er met de oudste totaal geen klik, we spraken elkaars talen niet, hij was al wat ouder en onwennig. De jongste daarentegen noemde mij vanaf dag één mama en dat was misschien nog wel moeilijker dan het niet hebben van een klik. Ik was 23 en ik wilde de naam mama niet graag dragen, zeker niet omdat zij haar moeder heeft. En naar mijn mening heeft elk kind er maar één. Ik heb haar dat in gebrekkig Papiaments en met handen en voeten proberen uit te leggen, achteraf was ze daar denk ik nog te jong voor. Niet erg lief van mij om een kind van 3 jaar te vertellen dat ze mij geen mama kan noemen, maar ze begreep het en vroeg of ik haar stiefmoeder wilde zijn, daar kon ik geen nee op zeggen!

Sis & Bro

7 jaar en een kindje van ons samen verder, gaan wij nog steeds zo vaak als mogelijk op vakantie naar Curacao, met een extra koffer vol kleding, schoenen en cadeautjes kunnen de kinderen niet wachten tot we daar weer zijn. Het liefst zijn ze de hele periode bij ons, en is het net of ik 3 kinderen heb. De kinderen zijn nu 15, 10 en 4. Voor de jongste 2 gelden dezelfde regels, de oudste mag natuurlijk wat meer. Samen met de moeders van de kinderen, zijn V en ik nauw betrokken bij de opvoeding en verzorging van de kinderen, ook op deze afstand! Regelmatig beeldbellen of appen we, sturen we foto’s heen en weer en bespreken we het gedrag en de school resultaten. Ik kan dan ook niet anders zeggen dat er een goede band en verstandhouding is vanuit alle partijen.

Voor de kinderen is dit de normaalste zaak van de wereld, zij weten niet beter.

De oudste voelt niet als mijn eigen kind, meer als een neefje waar ik ook mee kan chillen, ondanks dat hou ik zielsveel van hem. Voor hem ben ik de coole stiefmoeder. De jongste voelt wél als mijn eigen dochter, ik denk omdat zij nog zo jong was toen ik in haar leven kwam. Samen maken we huiswerk, samen rennen we over het strand, samen doen we alles. Zij noemt mij haar ‘mi mama mas bon’ vertaald: mijn betere moeder.

Eerlijk en oprecht kan ik zeggen dat ik geen voorkeur heb en het ene kind niet anders behandel dan het andere kind.

Ik hou zielsveel van onze kinderen ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *