(web)Shop Wednesday

#DINNE

Vandaag op de blog delen we de enige echte ideale kleine meisjes droom.

Yve is de oprichtster van #Dinne! Ze is getrouwd met Lee Roy en mama van 3 kinderen. Liam van 10, Lev van 6 en Laitley Mae van 2. Yve is geboren in Oostenrijk, maar komt oorspronkelijk uit Rotterdam. Omdat Yve en Lee Roy wilden dat hun kids zo lang mogelijk kind zouden kunnen zijn, besloten ze in een dorp te gaan wonen vlakbij Rotterdam en dit werd uiteindelijk Hendrik Ido Ambacht. Hier wonen ze inmiddels al 9 jaar met heel veel plezier. 

Lee Roy is ook zelfstandig ondernemer dus goede communicatie en een wekelijkse planning een must binnen het gezin. Op die manier maken ze ruimte voor elkaar en nemen ze de tijd voor het gezin. Yve is daarnaast toch altijd nog wel bezig met #Dinne en is dan bijvoorbeeld aan het brainstormen hoe ze het merk nog beter in de markt kan zetten. Ook is Yve altijd creatief in huis bezig, ze vind het heerlijk om te lezen en heeft een gezellig sociaal leven. 

Het is voor Yve altijd een droom geweest om eigen kleding te creëren en een winkel te beginnen. Ze komt uit een ondernemende familie en wist al vanaf kleins af aan dat ze ooit zou gaan ondernemen. Toen ze na de middelbare school werd aangenomen op de modevakschool voelde het alsof de wereld aan haar voeten lag. Maar na deze pittige opleiding realiseerde ze zich dat een stenen winkel op haar 21ste toch wel een hele verantwoording zou zijn en dat ondernemen echt heel veel tijd kost. Tijd die ze liever wilde besteden aan feesten en uitgaan. Ze heeft toen besloten om in de horeca te gaan werken maar na deze periode vond ze dat het tijd werd voor een echte grote mensen baan. (een passende baan in de mode was in deze tijd nog altijd schaars) Ze is toen bij een Anti-kraak organisatie gaan werken. Dit heeft ze 11 jaar met veel plezier gedaan, maar uiteindelijk met haarzelf afgesproken dat wanneer de jongste naar school zou gaan, ze toch voor haarzelf zou gaan starten. Alleen in wat? Het moest iets creatiefs zijn, waarde hebben met als doel de wereld een stukje mooier te maken. Vanwege een reorganisatie verloor Yve haar baan al iets eerder dan gepland. Het maken van kleding had ze inmiddels weer opgepakt en ze was eigenlijk vergeten hoe gelukkig ze hiervan werd. Toen viel alles op zijn plek. Waar ze 16 jaar later niet meer afhankelijk zou zijn van een stenen winkel, was een webshop een ideale uitkomst. Dat hield in dat ze haar liefde voor het vak zou kunnen combineren met haar ambitie om te gaan ondernemen en dat terwijl ze er altijd voor haar kinderen kan zijn om vooral maar niets te hoeven missen. Ze heeft haar 2 beste vriendinnen zo enthousiast weten te krijgen dat ze haar droom deelden en zo ontstond de naam #Dinne, de liefkozende versie van vriendinnen. Op dit moment runt Yve #Dinne alleen, maar gelukkig kan ze nog altijd bij haar vriendinnen terecht voor ondersteunend advies!

De kracht van #Dinne is het creëren van kleding, niet het creëren van een webshop. Het opzetten hiervan heeft Yve daarom destijds uitbesteed, maar wel met de voorwaarde dat ze alles zelf zou kunnen leren en beheren. Inmiddels heeft ze de shop helemaal eigen gemaakt. De webshop is toegankelijk, overzichtelijk en omdat originaliteit het toverwoord is worden alle items in een beperkte oplage gemaakt en regelmatig vernieuwd, dit om ervoor te zorgen dat elk jurkje exclusief blijft. 

Wij vroegen Yve wat ze het minst leuke én het leukste vind aan het hebben van een webshop

Het is jammer dat je geen direct contact met je klanten hebt, maar dat alles via de telefoon, social media of via de mail gaat. Of vaak zelfs nog minder. Wanneer klanten je eenmaal hebben gevonden, bestellen ze direct en is er helemaal geen contact. Het leukste is wanneer ik alle foto’s binnen krijg van klanten waarop ik hun dochters zie stralen in hun nieuwe #Dinne outfit. Dat is immers het doel. 

Wat vind je zelf het leukste product uit jouw webshop? 

Over elke creatie is nagedacht. De stoffen en kleurcombinaties worden zorgvuldig door mijzelf uitgezocht en ben trots op elk eindresultaat. Maar wat ook leuk is, is dat het huidige assortiment binnenkort zal worden uitgebreid met nieuwe items, namelijk #Dinne mama jurken, rokjes en nog veel meer. Uiteindelijk zal het een totaal concept moeten worden waarbij moeders kunnen winkelen voor hun dochters, maar ook iets leuks voor zichzelf kunnen toevoegen. Want dat verdienen moeders nu eenmaal, toch?! 

Het kinderkleding merk #Dinne staat voor een nieuwe generatie die onbevangen hun kindertijd beleven, maar die zich ook uitspreken en vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet treden. Door exclusieve kleurrijke, handgemaakte kleding te creëren probeert #Dinne meisjes aan te moedigen om creatief te zijn, vooral zichzelf te blijven en niet mee te lopen met de massa. Het doel is dat #Dinne jurkjes het lievelings kledingstuk wordt van elk meisje. En hier is dat zeker bij Ivy al het échte geval. Madam was boos dat haar jurkjes in de was zaten. Dus ik zou zeggen; missie geslaagd!

En dan nog een laatste tipje van de sluier: Yve is bezig met het ontwikkelen van een nieuw label: Zoet! Ze laat zich hierbij inspireren door de sociale druk vanuit de maatschappij die bepaalt wanneer een kind in hun ogen goed genoeg is. Zoet staat voor vrijheid, respect, liefde, humor, tolerantie, eigenheid en stimuleert meisjes om vooral op jonge leeftijd al een positief zelfbeeld te creëren. Oftewel “ Je bent Zoet zoals je bent” 

Vinden jullie de collectie van #Dinne net zo tof als wij? Wij hebben speciaal voor jullie een kortingscode gekregen! Gebruik de code sweetheart19 voor 15% korting! 🎉🎉🎉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *