(web)Shop Wednesday

Moederdag

De geschiedenis van moederdag.

Misschien leuk om te weten waar deze dag vandaan komt en dus hebben wij research gedaan en kwamen dit tegen op www.moederdag.net.

“De geschiedenis van Moederdag begint in Amerika. Anna Jarvis (1864 – 1948), een alleenstaande lerares uit Philadelphia is in 1914 met Moederdag begonnen. Zij bewonderde haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden.

Toen haar eigen moeder in 1905 overleed op de eerste zondag in mei heeft zij het jaar daarna op de eerste zondag na de dag van overlijden van haar moeder een General Memorial Day of All Mothers georganiseerd.

Anna Jarvis wilde toen elk jaar opnieuw perse een vereringsdag voor moeders organiseren. Zij heeft alles op alles gezet om dat voor elkaar te krijgen. In 1914 lukte het haar om van Moederdag een officiële feestdag te maken. Hiermee was officieel de geschiedenis van Moederdag begonnen.”

De geschiedenis van Moederdag in Nederland en België

“Sinds 1928 is Moederdag een officiële Moederdag in Nederland. Met de Antwerpse Moederkesdag is de geschiedenis van Moederdag in België al wat ouder. Hiermee hadden Nederland en België de feestdag Moederdag al snel geadopteerd. De oorsprong van de geschiedenis van Moederdag lag bij de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die in Moederdag een goed vehikel zag om meer bloemen te kunnen verkopen.

Hiermee startte de historie van Moederdag meteen commercieel, en dat is niet meer weggegaan. Moederdag stond meteen in het teken van het kopen van cadeaus, eerst vooral een traditionele bos bloemen. Al snel zagen de banketbakkers de mogelijkheden van deze feestdag. De Nederlandsche Banketbakkers Vereeniging introduceerde al snel speciale Moederdag taarten. Vervolgens kwamen vele andere soorten van moederdagcadeaus in zwang.

Traditiegetrouw is Moederdag een dag waarbij moeders van alle zorgtaken is ontheven. De bedoeling is dat de kinderen deze taak overnemen, bijgestaan door Vaders. De dag begint, ook traditiegetrouw, op bed. Moeder mag uitslapen op de tweede zondag in mei en de kinderen maken het ontbijt. Vervolgens krijgt moeders ontbijt op bed met, ook traditiegetrouw, een geknutseld cadeau met een gedichtje waarin de kinderen duidelijk maken hoeveel ze van mammie houden.”

Tips!

Dus mannen, ren naar de winkel en regel iets leuk om je vrouw/ partner/ ex oftewel de moeder van je kinderen te eren. Want zeg nou zelf. Die vrouwen doen toch wel een héleboel hé? Dat mag zo afentoe bést beloond worden. Dit lijkt me de ideale dag hiervoor! Wij delen dan ook wat shop tips. Zodat jullie niet hoeven na te denken en gewoon op onderstaande linkjes kunnen klikken, bestellen en je vrouw/ partner/ ex of gewoon de moeder van je kinderen een lach op haar gezicht te geven. En gewoon is te verwennen. DOEN.

Tips voor kado’s:

  • Bloemen
  • Een kaartje
  • Mama & kind fotoshoot (of hele gezin)
  • Knutsels met de kinderen / kadotje vanuit de kinderen
  • Gepersonaliseerd kado (met bijv de namen van de kinderen)
  • Parfum
  • Geef mama een dagje weg. Even ontspannen in een hotel of sauna, een massage of fijne manicure/ pedicure
  • Een gezellige dag uit met het gezin naar papa regelt alles!
  • Uiteten
Marc Jacobs Daisy limited edition 100ml € 75,22 // Gucci Bloom Acqua di Fiori – 100ml € 75,41 // Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh 75ml € 56,- // Kenzo Flower 30ml € 37,89 // Daisy Love Marc Jacobs 100ml € 80,04 // Valentino Valentina Blush 80ml € 76,-

Bloemen, verschillende prijzen. Druk hier om het gehele aanbod te bekijken.

Gepersonaliseerde ketting €49,90 // Letter ring silver €17,95 // Letter ring goud €17,95 // Letter ketting rosé €12,95 // Vinger afdruk ketting zilver €37,90 // Letter ring zilver €29,99

Knutsel tips:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *