Tissue Tuesday

Nicolette heeft allergieën

Hallo allemaal!

Mijn naam is Nicolette Varkevisser – de Bruin, getrouwd met Michel Varkevisser en momenteel 30 weken zwanger van ons 1e kindje! Wij wonen in Friesland maar komen allebei officieel uit Zuid-Holland. Toen ik Michel leerde kennen woonde hij al in Friesland en na een tijdje zijn we gaan samen wonen. 

Ik kwam de instagram storie van PerfnotsoPerf tegen en ze zochten mensen die bepaalde dingen hebben of hadden. In het onderwerp “allergie” kon ik mij wel vinden en heb ik een berichtje gestuurd. En tadaa hier mijn verhaal. 

Mijn voedsel allergieën begonnen al toen ik net een paar maandjes oud was, toen kwam naar voren dat ik allergisch was voor; noten, pinda’s, soja, peulvruchten, koemelk en eiwitten. 
Daarnaast heb ik nog een allergie voor latex en knaagdieren. Wat ik kreeg van de allergieën is niet verschillend, bij allemaal kreeg ik huiduitslag en werd ik benauwd. Voor de huiduitslag heb ik tig verschillende zalfjes gehad en voor de benauwdheid Ventoline en Flixotide inhalers. Ze zijn achter deze allergieën gekomen doordat er toen bloed is afgenomen en daar kwam uit waar ik allemaal allergisch voor was. Je kunt het vast al raden dat het een zware tijd is geweest voor mijn ouders, ik huilde veel en had verschrikkelijk veel jeuk. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds last van de allergieën. Alleen ben ik over de koemelk en eiwitten- allergie heen gegroeid. Noten, pinda’s, soja en peulvruchten moet ik nog steeds mee uitkijken. Ben ik eigenwijs? Ja tuurlijk! Ook ik heb weleens trek in een pinda of nootje. Alleen wat ik echt niet eet is soja omdat ik al astma heb en het dan nog benauwder krijg. 
Hoe ik dat doe met eten? Door de jaren heen heb ik geleerd wat ik wel en niet mag eten. Gewoon goed de verpakkingen lezen en als er noten o.i.d. in zitten dan moet ik wat anders verzinnen. En als ik ergens anders eet dan geef ik aan dat ik een voedselallergie heb. Vooral in restaurants als je a la carte eet is het heel belangrijk dat je het aangeeft want sommige sauzen maken ze al met noten/soja. 

Heeft dit invloed op mijn zwangerschap? Hm, goeie vraag. Antwoord is ja en nee. Ik lette al heel erg op van wat ik eet enz. maar nu ik zwanger ben let ik wel extra op. Voorheen was ik heel makkelijk met het zinnetje “kan sporen van noten bevatten” het boeide me vrij weinig want het KAN, het is niet zeker dat het erin zit. Maar nu als ik een verpakking zie met dat zinnetje dan eet ik het niet. Bang dat me lichaam er nog heftiger op reageert dan het al doet. Of het echt invloed heeft op ons kindje durven de artsen niet te zeggen. Wel heb ik een keer per ongeluk een product gegeten waar noten in verwerkt zat en daar reageerde me lichaam nu tijdens de zwangerschap heftiger op dan normaal. Maar onze kleine man heeft hier niks van mee gekregen. 
Kan ons kindje door mij deze allergieën krijgen? Iedereen kan ze krijgen ook nog op latere leeftijd.  Je merkt het gauw genoeg hoe hij gaat reageren op flessenmelk. Dus nee ik geloof niet dat het overdraagbaar is. Wel zal ik meteen aan de bel trekken als ons kindje straks geboren is en ik merk dat hij uitslag krijgt of benauwd word of noem maar op! Zou niet willen dat de kleine man pijn krijgt of niet weet waar die het zoeken moet van de jeuk. 

Wil je meer weten over mijn leven met deze allergieën of heb je vragen? Stel ze gerust!

Liefs van mij x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *