The Truth Thursday

Zwanger zonder medische molen en mét PCOS

Sharita heeft PCOS en is tóch tot twee maal toe op de natuurlijke weg zwanger geworden! Lezen jullie mee?

15 jaar.. toen werd ik voor het eerst ongesteld, prima leeftijd dacht ik altijd. Hoe later hoe beter. De tweede keer was 3 maanden later waarna er steeds langere en wisselende periodes tussen kwamen te zitten. Het zal vast bij de beginfase horen dacht ik. Ik ging aan de pil en daarna kreeg ik een mirena spiraal. 

Er gingen me dingen opvallen, overmatige haargroei met name. Op het werk ging het over de spiraal waarop iemand zei; “Sinds de spiraal heb ik de welbekende buiksnor.” Naast de haargroei had ik altijd wel overgewicht, (heus niet alleen daardoor hoor haha!) en veel acne. Dat was het moment dat ik dacht ik ga eens naar de huisarts want dit vind ik vervelend worden. 

Na het doen van mijn verhaal werd er al gehint op PCOS gezien de late menstruatie en de onregelmatigheid daarvan. Ik ben toen doorverwezen naar de gynaecoloog waar een echo werd gemaakt van mijn eierstokken. Een groot parelsnoer met cystes was te zien in beide eierstokken.

Ik was 18/19 toen ik te horen kreeg dat ik PCOS had. Een diagnose die je vertelt dat het misschien niet mogelijk is om kinderen te krijgen. Op die leeftijd dacht ik daar niet eens zo zeer over na maar toch stiekem ging ik er vanuit dat het niet zou mogen lukken. Iets in je beschermt je om hoop te hebben..

Ik kreeg mijn eerste vriendje en toen vertelde ik toch al snel dat ik PCOS had om wederom mijzelf te beschermen. We zouden wel zien wat de toekomst bracht. Ik was immers nog zo jong en zo niet mee bezig.

Toen ik 22 was leerde ik mijn huidige vriend kennen. Na iets meer dan een jaar kreeg ik last van mijn buik en ongemak bij mijn spiraal. We spraken over kinderen en PCOS. Het kon een lang traject gaan worden als het niet op de “normale” manier ging lukken. We kwamen tot een beslissing: ik liet de spiraal verwijderen en we zouden wel zien. Op dat moment hadden we geen hele actieve kinderwens maar als het zou gebeuren was het prima. We dachten als onze wens actief zou gaan worden konden we een afspraak bij gynaecoloog maken.

3 maanden (!!) later had ik ontzettend last van mijn borsten, de eerste dagen denk je goh ik zal dan nu toch ongesteld moeten worden misschien. Iets in ons zei misschien moeten we testen, mega zenuwachtig de goedkoopste test gedaan en die zei | |.
Ik snapte het niet, betekende dit nu zwanger? Voor de zekerheid toch een ClearBlue gekocht en ja ECHT zwanger en in 1 klap was het zo enorm welkom!! April 2015 is onze eerste dochter geboren, kerngezond en zonder hulpmiddelen en ziekenhuis bezoekjes.

Na de geboorte heb ik weer een spiraal laten plaatsen. De wens voor een tweede kindje begon te kriebelen maar we wilden wachten tot ik klaar was met mijn vervolgopleiding.
Opnieuw heb ik de spiraal laten verwijderen met de gedachte ‘we zien wel’. We zijn geprezen met 1 dochter. Lukt het niet, dan niet.

Na ongeveer 6/7 maanden zonder enig resultaat hebben we een afspraak gemaakt bij een gynaecoloog. We wilden in principe geen medische molen in, want we waren al zo blij dat we een dochter hebben mogen krijgen, maar we wilden weloverwogen en goed geïnformeerd de keuze maken. Overal op internet lees je over ovulatie-testen en om goed voorbereid naar de afspraak te gaan hadden we al ruim 2 weken testen gedaan en temperatuur gemeten zonder enig resultaat. Er werd wederom een eierstok vol cystes gezien.

De afspraak bij de gynaecoloog gaf ons duidelijkheid. Voor ons geen medische molen, het advies was afvallen, toch eventueel doorgaan met de ovulatietesten en een keer bloedprikken. Dit om gewoon even te kijken wat de hormoonhuishouding in mijn lijf deed en of daar wel een eisprong uit bleek.

Hoe bizar.. tussen het prikken van het bloed en de uitslag een tijdje later werd ik opnieuw zwanger. Hoe? Dat weet niemand.. mijn vriend gooit het op zijn superzaad hahaha! De gynaecoloog was stom verbaasd, wij waren stomverbaasd en onze familie was stomverbaasd maar zo ontzettend blij!!
Augustus 2018 werd onze 2e dochter geboren!

Noem het geluk, noem het superzaad, noem het wat je wilt, maar het is mogelijk.
PCOS en tot twee maal toe op de natuurlijke weg zwanger. Ik ben dolgelukkig met mijn vriend en 2 prachtige dochters. Het voelt compleet!

Ik deel dit omdat er zoveel verhalen zijn te lezen zijn op internet en ik er altijd maar weinig las met een positief verhaal opzich of een zonder medische molen.

Lieve meiden, het kan en houd hoop! ♡

@sharitawielders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *