The Truth Thursday

Thijs (11 jaar) vraagt om jullie hulp! #NF1

Meet Thijs! 

Thijs is 11 jaar en heeft neurofibromatose. Ik kwam dit verhaal tegen op de lokale Facebook. Ik was zo ontroerd en geïnteresseerd door dit verhaal over deze stoere kanjer dat ik het graag met jullie wil delen. Deze kanjer heeft namelijk de droom om geld in te zamelen om zijn mede patiënten te helpen. Hij heeft dit al op meerdere manieren geprobeerd en dat gaat al met succes. Maar, alles kan beter! En dus wil ik jullie vragen om zijn verhaal te lezen en om Thijs te helpen om zijn droom waar te kunnen maken! 

https://www.hersenstichting.nl/alles-over-hersenen/hersenaandoeningen/neurofibromatose-1

“Onze zoon, Thijs, is elf jaar, hij heeft NF1, net als vele anderen helaas. Nu merkt hij naarmate hij ouder word steeds meer de ongemakken van de ziekte. Het is voor hem zeker niet erger als voor alle andere patiënten. Dat vooropgesteld. Echter, zijn drive en wilskracht vind ik zo bijzonder. Hij heeft al een paar jaar het plan om een collecte te lopen voor NF. Nu ben ik daar mee bezig geweest om dat via de vereniging te regelen maar dat is bijna onbegonnen werk. Hij zit op school ook in de leerlingenraad en we hebben hem aangespoord, doe daar iets proberen om te organiseren. En, dat is gelukt! De school gaat een sponsor loop organiseren waarvan de gehele opbrengst naar de ziekte NF gaat. Ten behoeve van onderzoek om meer inzicht te krijgen in deze onderschatte ziekte. Inmiddels zijn wij er namelijk achter dat het voor een patiënt soms zeer levensbepalend is hoe er mee om te gaan. Steeds weer te moeten bijsturen, incasseren, en vooral te accepteren. Dat raakt mij/ons als ouder zeer. Onze Thijs bezit zo een groot incasseringsvermogen. Echt bijzonder. Daarom gaan ook wij deze Sponsor loop groots aanpakken om zo veel mogelijk geld op te mogen halen voor onderzoek naar deze redelijk onbekende ziekte. We doen dit uiteraard in samenwerking met de officiële NF vereniging zodat we zeker weten, en kunnen aantonen, dat het opgehaalde bedrag straks daadwerkelijk naar de juiste instantie(s) gaat. Hiermee kunnen we de grootste wens van onze zoon inwilligen. We zouden dankbaar zijn mocht dat lukken. Tot slot, dit alles geschreven hebbende, is niet in het belang van alleen onze zoon, maar hij wil zo graag dit doen voor ALLE mensen die met NF te maken hebben. Bedankt voor het op zijn minst lezen van dit bericht. Alle kleine beetjes helpen, bedankt namens Thijs!”

– de papa van Thijs.

Wil jij deze stoere kanjer ook helpen? Deel dan zeker deze blog & als je het kan missen doneer dan! Je maakt er deze kanjer (en andere NF patiënten) dus heel erg blij mee!

DONEER HIER.

Alvast bedankt namens ons, en namens Thijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *