(web)Shop Wednesday

Fotografie Petit

Vandaag stellen we jullie voor aan Jaimy. Eigenaresse van @fotografiepetit en inmiddels een goede lieve IG kennisvriendin van ons. Want wat is Jaimy een kanjer, een lieverd, een goede mama en ook nog is een hele goede en gezellige fotografe.

Ze stelt zichzelf eventjes aan jullie voor.

Jaimy

Hi, ik ben Jaimy sinds mei 2018 is mijn achternaam Klein want toen trouwde ik met de liefde van mijn leven Bub. Wij wonen samen met onze twee dochters Livèn en Noveè in het prachtige Dronten. Van maandag t/m donderdag woont ook de zoon van Bub bij ons. Samen delen wij de grote passie voor fotografie en heeft Bub al meer dan 18 jaar zijn eigen bedrijf hierin.

Jaimy
Bub met de prachtige meisje Noveé en Livèn.

Fotografie Petit is een onderdeel van Fotostudio Glamourvision. Fotostudio Glamourvision bestaat al ruim 15 jaar en sinds september 2018 is hier Fotografie Petit bij gekomen. 

Jaimy haar man was al fotograaf toen ze hem leerde kennen. Ze is een lange tijd werkzaam geweest als visagist bij Fotostudio Glamourvision. Steeds meer begon haar interesse te liggen bij de fotografie. En ze is steeds meer een eigen stijl en manier van fotograferen gaan ontwikkelen. Deze stijl begon af te wijken van het concept van Fotostudio Glamourvision en zo hebben Jaimy en Bub besloten dat Fotografie Petit op de wereld moest komen.

Je kan wel zeggen dat Fotografie Petit een soort van kindje voor me is. Ik ben dit begonnen van uit de passie en liefde voor fotografie. Het is dan ook een bedrijf met persoonlijke aandacht, geen massa maar heel erg gericht op de persoon. Of je nou komt voor een newbornshoot, een familieshoot of een trouwreportage wat voorop staat is passie en de liefde voor fotografie. Dat maakt dat je er samen een perfect eindresultaat van kan maken.

Jaimy

Wat vroegen Jaimy wat ze het leukst vind aan het hebben van een eigen fotografie imperium;

Het minst leuk vind ik dat het zwaar onderschat wordt. Er wordt vaak heel makkelijk gedacht. Bijvoorbeeld bij het aanleveren van de foto’s hier staat max. 2 weken voor waar mensen vaak zeggen zo lang? Maar na een fotoreportage zit er nog veel meer werk in dan mensen denken. En vergeet niet de administratie die er bij komt kijken, het onderhouden van social media en het beantwoorden van de mail. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat ik ook jammer vind is dat het een vrij beroep is en iedereen tegenwoordig denkt fotograaf te zijn. Helaas ziet niet iedereen het verschil tussen professioneel fotografen en hobby/amateur. Dat maakt het soms wel eens heel hard vechten.

Het leukste vind ik dat ik kan doen wat ik het liefste doe. En dat ik in grove lijnen mijn tijd zelf kan indelen. Ik word ontzettend gelukkig als ik berichten krijg van mensen die tevreden zijn met het eindresultaat of zelf ontroert. Laatst kreeg ik een foto van een klant zij hadden de foto laten afdrukken op hout, ik zie dat als een bekroning op mijn werk en het blijft elke keer weer bijzonder.

Wat vind je zelf het leukste om te doen? Wat vind je je mooiste foto?

Als ik eerlijk ben denk ik dat ik die nog mag gaan maken. Ik ben gevraagd om de bevalling van een hele goede vriendin te fotograferen. Hier kijk ik enorm naar uit, ik vind het spannend maar ook zo enorm bijzonder. Ik heb al eerder een bevalling mogen fotograferen, maar toen fotografeerde ik net. Inmiddels ben ik zoveel verder en dit maakt dat ik er nog meer naar uit kijk. 

Fotografie Petit (& Fotostudio Glamourvision) is dus echt hun werk. Ze leven hiervan. Het is voor hun dan ook echt een fulltime job. Daarnaast is ze natuurlijk mama van haar prachtige twee meiden en proberen ze zo veel mogelijk leuks met elkaar en het gezin te doen!

Ben je nou net zo enthousiast als ons geworden? En wil je ook graag een mooie fotoreportage laten maken door Jaimy, Fotografie Petit? Dan mogen wij jullie iets super leuks aanbieden! Namelijk 25% korting op een fotoshoot naar keuze (m.u.v. de trouwreportages) + nog vijf extra digitale bestanden.

LEUHEUK!

Wij zijn heel blij met Jaimy die de afgelopen al 2 fotoshoots met ons heeft gedaan. We hebben er prachtige plaatjes aan over gehouden én een hele lieve IG friend erbij!

Nogmaals bedank Jaim, voor je toewijding en je prachtige plaatjes!

XO A&A

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *