The Truth Thursday

Vraag het Danielle

Welkom bij onze nieuwste categorie op de The Truth Thursday! Vanaf nu kunnen jullie al je vragen over kids en het ouderschap insturen via Instagram of via info@perfnotsoperf.nl ❤️ Elke eerste donderdag van de maand zal Danielle een aantal van jullie vragen beantwoorden vanuit haar pedagogische achtergrond. In deze eerste blog stelt Danielle zichzelf voor.

Ik ben Danielle, moeder van drie energieke boys in de leeftijd van twee, vier en zes. Samen met mijn man runnen wij ons gezin en twee ondernemingen. Een tikkeltje druk en chaotisch, maar er is altijd ruimte voor gezelligheid. Als ik werk, zorgt onze fijne gastouder voor de kids. Ik werk als Orthopedagoog/kinderpsycholoog in mijn eigen kinder- en jeugdpraktijk. Vijf jaar geleden geopend en inmiddels heb ik een gevarieerd team van professionals binnen de praktijk. Ik behandel allerlei verschillende soorten kinderen en jeugdigen. Van angstige en gevoelige kinderen, tics, ADHD, autisme, boze buien en bijvoorbeeld trauma’s. Ook geef ik begeleiding aan ouders wanneer ze binnen de opvoeding problemen of onzekerheden ervaren. De wijsheid heb ik niet in pacht – niemand overigens – maar ik probeer vanuit ervaring en kennis mee te puzzelen met ouders. Het ultieme handboek voor het ‘perfecte kind’ is er namelijk gewoon niet. Gelukkig maar. Want, we moeten als ouders ook gewoon fouten maken. Heel erg gezond. Hoe hoog ligt de lat namelijk wel niet voor je kind, als je perfect bent? Juist. Perf not so perf. 

Toen ik een tijdje terug met founder Anne sprak over het schrijven van blogs, raakte wij beide enthousiast. Het volgende idee ontstond: volgers kunnen hun (opvoed)vraag stellen. Ik zal een aantal van deze vragen maandelijks beantwoorden middels een blog. Tof om moeders online een stapje verder te mogen helpen! Naast mijn werkervaring, zal ik natuurlijk ook uit mijn eigen ervaring putten als moeder van drie drukke jongens. Want wauw, zoveel testosteron in een huis vraagt best wel wat van mij als ouder. Wat voel ik mij ultiem gelukkig als ik ze zie ravotten en rennen in de tuin. Maar iets minder gelukkig als ik op de vroege morgen drie ellebogen en voeten mag incasseren. Want ja, de dag is begonnen en het is licht mam! Of ze mogen springen op het bed van mama? Neh, maar dat telt gewoon niet voor 07:00, aldus mijn oudste. 

Veel ouders die bij mij in de praktijk komen, hebben de illusie dat mijn kinderen wel de perfecte kinderen zullen zijn. Gezien mijn pedagogische achtergrond. Ik moet – terwijl ik dit schrijf – spontaan gniffelen. Die tornado’s van mij hebben al moeite om vijf minuten aan tafel te blijven zitten. Maar ik doe mijn stinkende best, net als alle moeders. Ik probeer er veel liefde in te proppen en ze normen en waarden mee te geven. Soms is het best handig om pedagogische kennis te hebben. Maar, ik ben geen type moeder die alles volgens de klassieke boekjes doet. Ik vind het vele malen belangrijker gewoon goed naar je kind te kijken. Want in feite vertellen ze jou als ouder wat ze nodig hebben. En dat is soms even puzzelen. Hoe tof als ik een stukje mag mee puzzelen met jou? So bring it on; alle vragen zijn welkom! 

Tot snel, liefs Danielle 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *