Follow Friday

ROOS | @liefs_van_roos

Vandaag volgen we Roos. Roos is 31 jaar en woonachtig in het Drents/Groningse Zuidlaren, een gezellig dorpje dichtbij Assen & Groningen stad. Hier woont ze samen met Sander (33 jaar) en kindjes Sam Ezra (2016) en Eden Lev (2018). Naast Sam en Eden hebben zij ook een mooi sterrenkindje genaamd Lev* (2015). Roos beviel dus 3 keer binnen 3 jaar, 3 prachtige jongens. Ze proberen er onlangs het grote verlies dat ze dragen een feestje van te maken met elkaar.

Naast het moederschap is roos werkzaam als casemanager jeugd bij een Groningse gemeente. Dit was eerder bureau Jeugdzorg en de meeste kennen het nu als centrum voor jeugd & gezin. Roos voert regie op hulpverlening in gezinnen waar sprake is van mishandeling (fysiek, emotioneel, vechtscheidingen, verwaarlozing etc.) en waar sprake is van gevaar voor de ontwikkeling van het kind(eren).

Ik groeide thuis op in een groot gezin veelal zonder vader. Als enige zus tussen allemaal broers gedroeg ik mij als een juf/moeder/bazin.

Die 3 taken sluiten nu precies aan bij mijn werk.Regie voeren, delegeren en verantwoordelijkheid pakken. Zo grappig dat een functie op je lijf geschreven kan zijn.

In mijn vrije tijd ben ik natuurlijk thuis voor de kindjes maar dat is ook keihard werken. Dus als ik dan echt ‘vrij’ ben bewerk ik graag foto’s, schrijf ik, bak ik taarten of doe ik iets leuks met vriendinnen. Bij al deze dingen eet ik graag,  mijn grootste hobby. Oh, slapen is trouwens mijn andere grote hobby. 

Mensen vragen zich wel eens af hoe wij weer gelukkig kunnen zijn na het verlies van Lev. We zijn het écht, al is er wel altijd dat gitzwarte randje aan ons geluk. Ook ik laat mijn kind wel eens op de commode liggen terwijl ik een stap opzij zet om een romper te pakken en ik ben mijn kind ook wel eens even kwijt bij een krijspaleis. We zijn niet overbezorgd en zijn net als de meeste andere ouders.

Roos is al een tijd actief op Instagram maar pas écht actief werd ze in 2016. Ze begon er actiever mee bezig te zijn door het ‘support your grief project’. Inmiddels heeft ze er nieuwe vriendschappen aan over gehouden, heeft ze zo nu en dan toffe win-acties en heeft ze een groot netwerk op kunnen bouwen met lotgenoten. Minder leuk vind ze soms de negatieve reacties uit haar eigen sociale kring. Mensen vragen zich af waarom ze zoveel openbaar deel en wat mijn kids daarvan zullen vinden. Ze heeft regelmatig het gevoel dat zij zichzelf moet verdedigen. En dat terwijl ze er juist veel plezier en steun aan beleeft. Dus bij deze lieve lezers. LEEF & laat leven, vooral dat laatste!

Ik schrijf veel over de kinderen, hoe ik er zelf bij zit, het verlies van Lev en deel in mijn stories regelmatig hoe onze dag verloopt. Zonder dat ik zelf in beeld van want dat vind ik retespannend. Leuk om daar nu toch eens overheen te stappen en ben ook benieuwd of mensen het leuk vinden om ons een dag te volgen.

Nou lieve kanjer van een Roos, wij zijn ontzettend benieuwd naar jou in beeld vandaag. You can do it!

Kijken jullie weer mee vandaag tijden onze follow friday take-over.

XO A&A

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *