Tissue Tuesday

Anoniem (26): “Zijn ouders hebben hem zelfs gekoppeld aan een collega.. En hij? Hij trapte er met open ogen in..”

4 september 2010

“De eerste keer dat wij elkaar in real life ontmoeten.. Ik 17 en hij 18 jaar oud. We hadden al wel zo’n 2 maanden contact via het destijds zo bekende MSN messenger. Via Hyves waren we bij elkaar terecht gekomen. Hoe? Geen idee meer maar op de een of andere manier wisselde we onze mailgegevens uit en begonnen we te chatten. Na twee maanden spraken we af om elkaar te ontmoeten op een festival in de stad waar hij woont en wat hier ook maar zo’n 4 km vandaan is. Ik naar dat festival met mijn vriendin en wat bleek? Hij kende haar ook! En dat maakte het juist alleen maar makkelijker allemaal. De volgende dag spraken we weer samen af, en vroeg hij zelfs al of ik verkering met hem wilde. Ik gaf daarop het antwoord dat ik daar nog een nachtje over wilde slapen. De dag daarna spraken we WEER af en toen hadden we ineens verkering.. Yes we waren nog jong dus spraken over ‘verkering’.”

Ik nam hun zoon teveel van hun af

“De eerste tijd was pittig aangezien mijn ouders op dat moment in scheiding lagen maar hij en zijn gezin hielpen mij er goed doorheen. Het was ook een mooie tijd, totdat ik in de ogen van zijn ouders wat verkeerd deed.. Ik nam hun zoon teveel van ze af, hij was een papa en mama’s kindje en ook altijd overdreven beschermd opgevoed. En dat terwijl hij voor de wet al volwassen was.
Zijn ouders trokken hem steeds meer van me vandaan, hij mocht niet met me op vakantie en dat terwijl we onze vakantie al geboekt hadden. We gingen gewoon en hadden een fijne vakantie met z’n tweeën. Daarna had hij besloten om niet meer naar zijn ouders terug te gaan, want hij hield van mij en ik was degene waar hij een toekomst mee had. Wel was zijn werk vlakbij zijn ouders en daardoor bleef het contact tussen hem en zijn ouders in stand. Zijn ouders begonnen op hem in te praten, ik was niet goed voor hem. Ik hield hem bij zijn ouders weg en uiteindelijk zijn ze hem zelfs gaan koppelen aan een collega. En hij? Hij trapte er met open ogen in..”

Die andere vrouw

“Die andere vrouw (ze was jaren ouder dan hij) was veel beter voor hem. Hij ging weer bij zijn ouders wonen met als excuus dat de liefde voor mij minder was geworden en hij vond dat we teveel op elkaars lip zaten, hij wilde dat de liefde weer sterker werd. Maar zo was het niet in het echt.. Hij ging weer bij zijn ouders wonen omdat die dachten dat het uit was tussen ons. ‘s Avonds zat hij met die vrouw op de bank bij zijn ouders thuis. 

Op 5 december 2012 maakte hij het uit via een SMS terwijl ik aan het trainen was. Mijn wereld stortte in. Mijn grote liefde dumpte mij via een sms terwijl we zoveel mee hadden gemaakt samen?! Ik was natuurlijk enorm verdrietig en heb zelfs een aantal dagen aan de valium gezeten omdat ik paniek aanvallen kreeg. Ook kwam mijn oma plots te overlijden, wat had ik het zwaar. Uiteindelijk begon ik zelf ook weer te stappen en ben ik weer gaan daten via bekende dating sites. Totdat ik weer een berichtje van hem kreeg op dat wel bekende MSN, na 3 maanden geen contact gehad te hebben aangezien hij me overal op geblokkeerd had.”

Hij was dood ongelukkig

“Hij vroeg hoe het met me ging, ik dacht eerst dat het een grote grap was en hield hem zoveel mogelijk op afstand. Na vele gesprekken hadden we afgesproken om een wandeling te maken in het bos vlakbij waar we beide woonden. We hebben toen heel goed met elkaar gesproken. Hij had de relatie met die vrouw beëindigd want hij was dood ongelukkig en het heeft eindelijk zijn ogen geopend. Hij zag dat hij het voor zijn ouders deed en niet voor hemzelf. Na vele gesprekken, ook met mijn ouders erbij, mocht hij weer bij mij thuis over de vloer komen. Mijn ouders hebben veel verdriet gehad omdat ze mij zo verdrietig hebben gezien.

Zijn ouders hielden onze relatie eerst nog tegen, zijn vader wachtte hem zelfs nog op onderweg als hij naar mij toe ging en eiste dat hij terug naar huis moest want anders zwaaide er wat. (Zo bizar want hij was een volwassen vent die gewoon bang was voor zijn eigen ouders). Ik mocht niet bij hem zijn op zijn verjaardagen en andere speciale momenten in het leven.. Totdat de boel explodeerde tussen hem en zijn vader en hij er zo klaar mee was en er zelfs gevochten is. Hij was er klaar mee dat zijn vader en moeder z’n leven bepaalde. De politie, mediation, alles kwam erbij. Zijn vader had hem flink mishandeld en hij had zelfs kunnen overlijden tijdens dit gevecht aangezien hij een zware klap op zijn ademsappel had gekregen. Een gevecht terwijl hij alleen maar bij zijn grote liefde wilde zijn, wat niet geaccepteerd werd.”

Mediation

“Uiteindelijk heeft hij toen op aanraden van de politie en mediation zijn spullen gepakt en is hij bij mij komen wonen. Ja, ALWEER. Het is toen na vele gesprekken met mediation allemaal goed gekomen. Uiteindelijk ben ik zelfs uitgenodigd voor een gesprek door zijn ouders. Dit gesprek ging prima en stapje voor stapje werden ik en onze relatie eindelijk geaccepteerd! 
Ze zagen eindelijk in dat ik echt niks kwaads wilde en echt onwijs veel van hem hou en hij van mij. We zijn hierdoor alleen nog maar sterker geworden. We zijn nu jaren verder en de band tussen ons en de schoonouders is prima, we zijn geen beste vrienden maar doen normaal tegen elkaar en weten dat wat er ook gebeurt, we altijd voor elkaar klaar zullen staan.

Sinds januari wonen we samen op ons nieuwe plekje en dat is heerlijk! We zijn sinds mei ook verloofd! Ook zijn we er in mei achter gekomen dat we zwanger zijn van ons allereerste kindje die we over een aantal weken zullen gaan verwelkomen. Veel mensen vragen zich af waarom ik destijds bij hem terug ben gegaan, maar hij is gewoon mijn grote liefde. Natuurlijk ben ik nog wel eens onzeker als ik terug denk aan die tijd, maar dan praten we er gewoon over en dan zie ik zijn verdriet. Ook hij heeft er zelf nog pijn van als hij terug denkt aan wat er toen allemaal gebeurd is.

Deze man is mijn steun en toeverlaat en ECHTE liefde overwint alles. Ik kan niet wachten tot ik zijn vrouw word!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *