(web)Shop Wednesday

WW, het nieuwe Weightwatchers

Zo, de eerste maand van mijn WW avontuur zit er alweer bijna op. Ik ga jullie mijn tips&tricks geven ennnnn ik deel mijn ervaring!

Mijn lichaam is een vraagstuk. Afvallen is voor mij niet makkelijk. Ik kan doen wat ik wil maar bijna niks werkt. Heel vervelend. Verschillende diëten heb ik al geprobeerd. Zo ook WW, maar daar ben ik toentertijd mee gestopt ivm mijn tweede zwangerschap. Ik heb daarna nog wat crash diëten en sappenkuurtjes enz gedaan. Ook heel fijn om even snel wat af te vallen maar niet voor langere tijd. Dus trok WW mijn aandacht weer. Het is een simpele manier om bewuster met voeding om te gaan. Zie ik het als dieet? Daarop is het antwoord duidelijk: NEE. Het is een levensstijl en heel handig om bewuster te worden van voeding. WW (WeightWatchers) is in een nieuw jasje gestoken. Je kan nu kiezen uit 3 plannen met ieder een eigen kleur. Paars, blauw en groen. Door middel van vragenlijsten wordt het plan wat bij jou past gekozen. Ik doe plan blauw (26 smartpoints & 42 smartpoints weekextra).

Via een vragenlijst, die ons informatie geeft over jouw levensstijl, matchen we je aan jouw voedingsplan. 

Geen nattevingerwerk, maar een voedingsplan gebaseerd op jouw levensstijl, eetpatronen en persoonlijkheid. 

Leef jouw plan en begin met afvallen – op jouw manier.

WW, het nieuwe WeightWatchers

Ik heb de WW app, en dat vind ik dus een echte uitvinding. De app bezit meerdere handige tools. Oa:

  • Dagoverzicht
  • Gewichtsverloop
  • Recepten
  • Connect
  • Activiteiten

Dagoverzicht;
In je dag overzicht zie je hoeveel smartpoints je hebt en hoeveel je er al hebt verbruikt. Bij elk voedingsmiddel dat je invult registreert de app automatisch hoeveel smartpoints dit dan zijn. Zo heb je dus een duidelijk overzicht! Ook heb je een weekextra zodat je ook gewoon eens lekker uit eten kan gaan of wél dat taartje kan eten op een verjaardag. Er zijn ook mega veel voedingsmiddelen met 0 smartpoints, dus je hoeft geen honger te hebben! (bij blauw: ei, fruit, groente, skyr etc).

Gewichtsverloop;
Hier kun je je gewicht goed bijhouden en via een grafiek kun je zien wat je bent afgevallen of aangekomen.

Recepten;
De app is ook een soort van receptenboek. Er staan mega veel recepten op de app. Er staat een boodschappenlijstje bij en een duidelijke uitleg hoe je het recept kan bereiden (heel handig voor deze chefkokkin UHUM). Je kan je favoriete recepten individueel opslaan waardoor je altijd je favoriete recepten bij de hand hebt!

Connect;
Wat ook echt mega leuk, gezellig en inspirerend is, is Connect. Een soort van Instagram maar dan met allemaal WW gebruikers. Voor mij persoonlijk heel erg inspirerend. Je leest er succesverhalen, lekkere recepten maar ook gewoon dat sommige mensen, net als ik wel is een gigantische dip dag of tegenvaller hebben. Je kunt er ook foto’s delen, op elkaar reageren en elkaar motiveren!

Activiteiten;
Je kunt ook je activiteiten bij houden in de app of juist beweeg doelen invullen. Ook super motiverend dus!

WW heeft ook een eigen webshop waar je de lekkerste verantwoorde tussendoortjes en handige tools kunt bestellen! Je krijgt er tm 31 januari nog €7,50 korting met de code; “MijnGezondeStart” bij een besteding van €20+.

Hierboven zie je een kleine greep uit de webshop. Ik zou echt iedereen die dit avontuur aangaat aanraden om ook zo een ‘365 dagen kookboek’ aan te schaffen. Ik persoonlijk vind het soms gewoon heel handig om met dit boek in mijn handen een planning te maken omtrent eten voor de aankomende dagen. Dit boek bestaat uit 3 verschillende gedeeltes. Ontbijt/ tussendoortjes, lunch en diner. Je kunt dus je eigen menu samen stellen. Onder de recepten staat ook hoeveel smartpoints zo een recept is. HANDIG. En ik vind die tussendoortjes dus ook echt een uitkomst. Ik heb niet elke keer tijd en zin om urenlang in de keuken te staan om tussendoortjes zelf te maken! Dan zijn de tussendoortjes van WW dus echt handig en ook nog is mega lekker.

Waar ik ook altijd tegen aan loop is te weinig drinken. Ook daar heeft WW ook iets handigs voor uitgevonden. De #drinksmart waterfles! Op deze fles staan tijdstippen met hoeveel je gedronken moet hebben, en als hij op is… Dan is het tijd voor een refill. Het is eigenlijk kinderwerk maar ik vind het echt een spelletje om me daar aan te houden. En echt, ik heb nog nooit zo vaak op de wc gezeten HAHA.

Mijn ervaring is dus tot nu toe alleen maar positief. Ik voel me fijner, ik heb aanzienlijk minder buikpijn, eet meer groente en fruit, drink meer en ben een stuk bewuster van wat ik per dag allemaal in mijn mond stop. De weegschaal zegt nog niet heel veel, maar zoals ik al eerder benoemde, mijn lichaam is een vraagstuk.

Of ik het aan zou raden? 100%. Als ik dit kan volhouden (wat ik zeker ga doen) kan jij het al helemaal!

& Wil jij nou ook starten met WW, heruitgevonden?

Kijk dan zeker even op onze Instagram want daar kan je 3x 3 maanden WW winnen! Whoop whoop!

SUCCES, en wellicht tot snel op Connect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *