Follow Friday

ANNELOT | @thelovebagage

Vandaag kijken we mee met Annelot ook wel bekend als @thelovebagage op Instagram!

Wie is Annelot?

– Hoe heet je, wie ben je, waar woon je? 
Hola! Ik ben Annelot, 29 jaar oud en oorspronkelijk kom ik uit het hoge noorden, Groningen, sinds 2013 woon ik in het buitenland samen met mijn man. Wij gaan en staan waar hij moet spelen en zo heb ik o.a. in Colombia en Argentinie gewoond en woon sinds 2016 af en aan in Uruguay.

– Uit wie bestaat je gezin?
Mijn gezin bestaat uit Matias ( 29 jaar) waarmee ik getrouwd ben sinds 2014, hij is een echte Zuid Amerikaan, geboren in Uruguay en wij hebben elkaar in 2011 ontmoet in Nederland toen hij in Nederland speelde. Sinds 2016 zijn wij ouders van Dante, die precies na het vuurwerk op 1 januari is geboren! Inmiddels is Dante een echte kleuter die zich perfect zijn weg weet te vinden hier in Uruguay en in Nederland! Een echt wereld kind 😉

– Werk je? Zo ja, wat doe je voor werk?  
Ik werk op dit moment niet voor een baas. Door het werk van mijn man, doordat we gaan en staan waar hij moet zijn is het toch lastiger om een vaste plek te vinden voor werk voor mij.

Ik heb zelf wel een vlog kanaal genaamd THELOVEBAGAGE, en daar laat ik bijna elke week door middel van een vlog zien hoe ons leven aan de andere kant van de wereld is. En via mijn Instagram deel ik veel zoals recepten, tips, moederschap dingen, cultuur verschillen etc. Ik heb toen we vorig jaar in Nederland voor een jaartje woonden in een half jaar tijd mijn eigen Bake A Lot ‘bakwinkel’ gehad (wat natuurlijk nu op een lager pitje staat). Ik maakte taarten, koekjes en meringues op aanvraag en dat ging booming hard in een korte tijd, dus daar ben ik best trots op!! 

Wat ik nu trouwens wel doe vanuit huis hier in Uruguay, is voor een bedrijf wat tevens ook van een vriendin van mij hier is, helpen met de social media te onderhouden! Dingen posten, het bedrijf promoten, content maken etc.
Dus zoals je kan lezen werk ik niet vast voor een baas, heb ik geen baan zoals velen. Maar ik doe wel veel voor mezelf en een beetje voor een ander wat ik als werk kan beschouwen denk ik. 🙂

– Wat doe je in je vrije tijd? 
Poeh… moeder en vrouw zijn?;) nee ongein, natuurlijk bestaat het grootste gedeelte van mijn dag uit de zorg voor mijn thuis!  Maar ik hou van koken en bakken, ik ben denk ik echt wel een foodie en kan uuuuren bezig zijn met alles wat te maken heeft met eten. En ik hou van dingen ontdekken! Op avontuur zeg maar haha! Ik ben altijd op zoek naar de nieuwste hotspots, nieuwe plekken, must see, must do, must eat!! … Ik wil gewoon veel uit ons leven halen in het land waar we zitten want voor je het weet zit je weer 14000 km weg ;).

– Noem 3 gekke/grappige feitjes over jezelf

  • Ik had als kind altijd mega heimwee, zo erg zelfs dat mijn moeder altijd op schoolkamp mee ging als we ergens anders gingen slapen en op pony kamp kwam mijn moeder mij altijd s’avonds ophalen zodat ik thuis kon slapen en s’ochtends weer naar het kamp werd gebracht. En kijk mij nu, woon ik toch ff aan de andere kant van de wereld! 😉
  • Ik ben bijna blind met mijn rechteroog. Eigenlijk ben ik geboren met een lui oog maar omdat ik nooit ’scheel’ heb gekeken hebben ze nooit ontdekt dat ik een lui oog heb en kwamen ze er pas achter toen ik iets van 12 jaar oud was toen ik zei – hoe kan het als ik mijn linkeroog dicht doe ik niet zoveel meer zie?-  ehhhh…. Oeps?.. Helaas doordat we er zo laat achter kwamen kan ik het ook niet meer veranderen omdat mijn hersenen het seintje niet meer krijgen van dat oog om er mee te kijken. Je ziet het dus niet aan mij maar ik zie maar echt goed met 1 oog 
  • Ik heb voor mijn derde feitje om hulp gevraagd bij mijn ouders en vriendinnen want ik kon er maar niet op komen, maar het meeste wat gezegd werd was: creatief met smaken, goed met smaken, koken, bakken, je vriendinnen missen je vooral omdat je zo goed in de keuken bent, je moet mee doen met masterchef Uruguay, jij kan moeilijke dingen in de keuken makkelijk laten lijken etc etc. Ik denk dus dat een feitje over mezelf is dat ik heel goed kan koken/bakken? Ik ben natuurlijk altijd erg bescheiden hiermee maar het is zeker leuk om te horen dat men dat dus direct als een feitje bij mij noemt en dat ik dat zelf (zonder dat ik wist wat mijn familie en vrienden gingen zeggen) hierboven ook al heb benoemd, dat ik heel veel met eten, koken en bakken bezig ben.

Instagram weetjes!

– Hoelang ben je al actief op Instagram?
Ik ben met mijn thelovebagage sinds 2014 echt actief denk ik, ik woonde toen in Bogota in Colombia en had toen nog een blog waar ik voornamelijk alleen recepten deelde en zo ook via Instagram. Op geven moment begon ik steeds meer dingen te delen van ons leven daar, alle cultuur verschillen etc. Eigenlijk was Instagram de perfecte manier om vooral toen nog mijn thuisfront ons leven te laten zien, mee te nemen in dit avontuur. En zo ben ik door de jaren heen steeds meer gaan delen en steeds meer gegroeid op Instagram! En nu is het niet meer alleen mijn thuisfront die mee kijkt maar ook veel meer andere gezellige mensen haha! 

– Wat vind je leuk aan Instagram?
Ik vind het heel leuk de inspiratie die je op kan doen van anderen,ook waar ik vroeger altijd googelde voor plekken te vinden, restaurants oid, vind ik dat nu allemaal via Instagram dus het is ook nog eens gewoon heel erg handig!! En het contact wat je met mensen via daar kan hebben want ik woon toch heel ver weg van mijn eigen thuis, van Nederland weg maar toch heb ik het gevoel door Instagram dat ik in de buurt ben.

– Wat vind je minder leuk aan Instagram?
Hetgeen waar bijna iedereen tegen aanloopt denk ik en dat is dat alles zo perfect lijkt via Instagram. Instagram is een plek om van te houden en soms om verschrikkelijk onzeker van te worden, want we zoeken allemaal naar herkenning en als je alleen maar gefotoshopte beelden ziet of beelden van men zonder zorgen, prachtige huizen, prachtige vakanties etc. dan kan dat echt wel averechts voor je zelfvertrouwen werken.

Ik zelf probeer heel eerlijk te zijn op mijn instagram en juist heel veel te delen wat niet perfect is. Zo hebben wij bijvoorbeeld het eerste jaar van mijn zoon ontzettend veel problemen gehad met extreme eczeem en al die slapeloze nachten en huilbuien toendertijd daardoor, dat moeder zijn dan echt niet makkelijk is en hoe het gaat als zoiets je overkomt met je kind terwijl je 14000 km weg van je ‘thuis’ zit. Daar ben ik altijd heel eerlijk over geweest op Instagram, of als ik weer eens last had van mijn heimwee, het alleen voelen en dan huilend op beeld zat en dan ook echt geen zonnetje meer kon vinden in mijn dag, dan deel ik dat ook. Ook al zijn het echt geen first world problems.. Ik denk juist als je dat allemaal deelt dan zien mensen je niet als onbereikbaar maar meer als ‘een van hun’  En je kan er misschien wel net 1 iemand of hopelijk meer mee helpen met eerlijk zijn over iets!!

Extra Weetjes

– Wil je nog iets kwijt? Wat grappigs of extra info over je leven? 
Ik ben getrouwd met een voetballer en ik vind het altijd grappig dat men er dan direct vanuit gaat dat je een glamour leven hebt. Men zegt ook altijd als ze horen wat voor werk mijn man doet “ah voetbalvrouw dus!” Waarop ik altijd zeg, nee ik ben gewoon Annelot, vrouw van Matias. Ik ’strijd’ altijd een beetje om te laten zien dat ons leven juist helemaal niet zo is als men denkt bij het horen van voetballer, dat eigenlijk maar 10% van alle voetballers ter wereld het glamour leven leiden wat men denkt dat bij dat leven hoort en dat wij juist heel veel opgeven of heel hard knokken voor wat we krijgen/willen. Ons leven is een avontuur met veel ups en ook zo zijn downs, maar later als ik 80 ben hoop ik samen met mijn man hier op terug te kunnen kijken en iedereen in het bejaardentehuis te kunnen vermaken met onze avonturen, want dat dit leven met een voetballer een avontuur is, dat is zeker! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *