Follow Friday

ILONKA | @ilonkaveldman

Ilonka

Vandaag volgen we Ilonka, 23 jaar oud en wonend in een mooi dorpje in Drenthe. Ze ia getrouwd en samen hebben ze dochter Mae (2,5 jaar)

In december 2019 is Ilonka begonnen met een verkorte verzorgende IG opleiding, toegespitst op de kraamzorg. Ze heeft dus het geluk dat ze in het dagelijkse leven mag kramen bij leuke gezinnen en lieve baby’s! Nog een paar maanden, en dan is ze klaar en kan ze volledig als kraamverzorgende aan het werk.

Daarnaast heeft Ilonka haar eigen fotografiebedrijf, regelmatig mag ze shoots doen met leuke gezinnen, families en stellen. Erg leuk om te combineren!

In haar vrije tijd vindt Ilonka het erg leuk om te naaien voor Mae, maar ook maakt ze allerlei baby accessoires zoals haarbandjes en speendoekjes. Daarnaast fotografeert ze dus graag, en natuurlijk vindt ze het heerlijk om op stap te gaan met haar gezin, of juist lekker te relaxen.

Wist je dat:

  • Ilonka echt enorm impulsief is. Als ze iets ziet wat ze leuk vindt om te doen, doet ze het ook meteen. Natuurlijk superleuk om veel hobby’s te hebben, maar wel een beetje jammer dat er dan veel dingen onafgemaakt liggen. 
  • Ilonka haar eetgewoontes een beetje laat beïnvloeden door andere mensen. Is ze aan het kramen bij een gezin, of is ze ergens op visite, en ziet ze daar wat lekkers voorbij komen? Geheid dat ze daarna naar de winkel rent om dat ook op te halen. 😜
  • Ilonka het leuk vindt om allerlei leuke kleding combi’s te maken, maar ze kan dan nooit zo goed keuzes maken.

Instagram

Ilonka is al jaren af en aan actief op Instagram. Begin dit jaar is ze pas echt begonnen met actief te delen, over het moederschap en over een opleiding volgen als mama.

Ilonka vindt het dan ook enorm leuk om andere (jonge) mama’s te treffen, je vindt herkenning bij elkaar, kan soms je ei kwijt, en ze heeft er leuke contacten aan overgehouden. Daarnaast voelt instagram als een soort dagboekje. Ze deelt veel hersenspinsels, en vindt het leuk om te schrijven.

Wat ze minder leuk vindt aan instagram is dat het soms zo massaal en ongenuanceerd is. Mensen hebben allemaal hun eigen mening en zijn niet bang deze te uiten. En soms hebben we dan niet door dat we anderen daarmee kwetsen. Maar ook dan blijft het de moeite waard om open en eerlijk met elkaar in gesprek te gaan! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *