Follow Friday

ELLEN | @yara.en.mama

Nou dat is leuk, mag ik zomaar een dagje meedoen aan de take-over van Perf not so Perf! Ik heb al velen van jullie voorbij zien komen en vandaag heb ik de eer. Een aantal van jullie zullen me vast en zeker kennen via mijn eigen @yara.en.mama account en denken, ‘ooh nee, zij weer haha’. Dus klik vooral weg als je vandaag geen zin in me hebt hoor ☺ En voor degene die ik op een of andere manier wel weet te boeien: HAAAI! Mijn naam is Ellen, 35 jaar oud en ik woon samen met mijn liefde van mijn leven en tegelijkertijd ook mijn beste maatje Leroy in het groene hart van Twente. Valt echt niet te horen aan mijn accent, overigens. Ik breng altijd leven in de brouwerij, mij is niets teveel, ik loop het liefst met hakken in de modder en draai mijn hand niet om voor hard of dirty werk.  Oftewel een classy boerinnetje.  

Leroy en ik hebben elkaar 8 jaar geleden leren kennen via het werk (jeugdhulpverlening) en besloten drie jaar later om het werk in huis te nemen. Dat houdt in dat er inmiddels 5 kinderen (die om allerlei redenen helaas niet meer bij hun eigen papa en mama kunnen wonen) bij ons zijn komen wonen. Ook zij hebben recht op een veilig en warm thuis. Wij werken dus allebei als gezinshuisouders en hadden dat niet lang volgehouden als we niet uit hetzelfde hout gesneden zouden zijn. In 2018 hebben we onze dochter Yara mogen verwelkomen en daarnaast heeft Leroy een dochter uit zijn vorige relatie. Ik ben dus een heel ervaren mama op alle fronten van het moederschap. Dit zijn de belangrijkste redenen voor mij om te gaan bloggen en op deze manier tijd voor mezelf te maken. Waar een ander een goed boek pakt of een goede film opzet, pak ik mijn laptop en schrijf ik steeds meer over mijn avonturen als moeder. Instagram heeft dus echt een vast plekje gekregen in mijn dagelijks leven en daar moet mijn omgeving nog best aan wennen. Het is een wereld op zich en als je er niet in zit, loop je vaak tegen allerlei vooroordelen aan. Inmiddels heb ik eruit gehaald wat erin zit. Ik heb namelijk een virtuele ontmoetingsplek weten te creëren met hippe, lieve en vooral betrouwbare ouders om allerlei ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en op de been te houden als het leven even tegenzit. 

Trouwens, ik deel niets over onze 5 gezinshuiskindjes uit respect voor hun privacy. Ik moet er niet aandenken om hun op wat voor een manier dan ook via social media te stigmatiseren. Ze hebben het al zwaar genoeg met al hun struggles in het dagelijks leven, laat staan dat ik daar ook nog van alles over post. Wel ben ik begonnen met het schrijven over het proces van Leroy en mij om tot deze way of living te zijn gekomen en om jullie inhoudelijk meer mee te nemen in wat het nu eigenlijk allemaal inhoud. Op deze manier hoop ik de jeugdhulpverlening van een andere kant te belichten. Het is vaak een gesloten sector en op een of andere manier krijgen we er na verloop van tijd toch weleens in ons leven mee te maken. Een kindje bij je zoon of dochter in de klas die bijvoorbeeld in een pleeggezin woont of een buurvrouw die om allerlei redenen te maken heeft met jeugdzorg door een slopende (v)echtscheiding. Er gebeuren in de jeugdhulpverlening vaak ook echt hele goede dingen en dat is ook heel fijn om over te lezen. Ik ben alleen net pas begonnen met het op papier zetten van deze manier van leven en heb daar dus nog niets over gepubliceerd. Wil je ter zijner tijd hier wel graag meer over weten, schroom dan niet en volg me op mamaplaats onder dezelfde naam als mijn Instagram account @yara.en.mama. 

Today I’m all yours!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *