Tissue Tuesday

Opgelicht.. “meer dan een halve ton schuld..”

Help!

Onze lieve vriendin Jaimy aka huisfotograaf is opgelicht. En niet zo zuinig ook. Zij en haar man Bub hebben hun vertrouwen, papieren, boekhouding, administratie, hun droom oftewel hun hele leven letterlijk in de handen gelegd van een mega onbetrouwbare boekhoudster oftewel oplichtster die er voor heeft gezorgd dat zij nu in heel zwaar financieel weer verkeren. Meer dan een halve ton schuld heeft deze lieve familie door een stomme oplichtster. Dat vinden wij erg. HEEL erg, zo erg dat wij jullie willen vragen om een centje over te maken zodat zij hun lening en schuld zo snel mogelijk kunnen betalen.

Ze hebben nét het nieuws ontvangen dat zij een lening kunnen krijgen om de schuld zsm af te lossen, maar we weten allemaal dat een lening geld kost. Wij gunnen Jaimy, Bub en hun prachtige kindjes een onbezorgd leven. Zonder schulden, zonder stress. We snappen dat we met ons bereik nooit meer dan een halve ton bij elkaar kunnen sprokkelen maar elke euro is er nu 1 voor dit gezin. Kunnen we proberen om hun in ieder geval een zorgeloze leuke kerst en Sinterklaas te geven? Help mee via onderstaande link en lees vooral eventjes hun verhaal hier beneden! Kan je geen centje missen? Dan help je hun onwijs door dit bericht te delen.

https://tikkie.me/pay/1qivo4lprq686r6omlnv

Opgelicht..

Er komt een grote dosis zelfbeheersing kijken bij het schrijven van deze blog. Want de emotie die dit verhaal bij mij oproept is vooral ontzettend veel boosheid en onbegrip.

Laat ik bij het begin beginnen. Wij (ons gezin) zijn opgelicht door onze boekhoudster. Mijn man en ik hebben samen een eigen bedrijf (Fotostudio Glamourvision te Lelystad) omdat wij vooral bezig wilde zijn met onze passie fotografie en het contact met onze klanten besloten wij een boekhoudster te nemen. Zij zou zorgdragen voor onze zakelijke administratie maar ook een deel van de privé administratie. Natuurlijk moesten wij hier zelf ook nog wel wat voor doen.

Zo leverde wij iedere maand de kasboeken aan en alle bijbehorende bonnen. Eerlijk is eerlijk, we zijn ondernemers maar veel verstand van de boekhouding hadden we niet. Daarom vroeg ik haar ook regelmatig om uitleg. Ik wilde weten wat er nou precies kwam kijken bij zo’n bedrijfs administratie en vroeg vaak om adviezen om dingen financieel anders aan te pakken. Onze boekhoudster kon ontzettend goed praten, achteraf gezien zo eng! En ze had dan ook altijd een antwoord op mijn vragen. Niet wetende dat alles wat ze mij vertelde een grote leugen was.

Twijfels, leugens, belasting, schuldeisers..

Begin 2019 begonnen er van onze kant twijfels te ontstaan bij deze vrouw. Waarom hoefde wij (bijna) nooit belasting te betalen? En waarom gaan al onze betalingen altijd fout en ligt dat standaard aan de andere partij? We gingen een gesprek met haar aan. Ze gaf ons aan dat wij in een andere BTW schaal zaten en daarom bijna nooit BTW hoefde te betalen. Uiteraard niet met zo’n simpele uitleg maar ze kwam daarbij met voorbeelden en soms zelfs grafieken. Tja, waarom zouden we dit niet geloven. Een paar maanden later werd ik gebeld door de Nuon. We hadden daar een betalingsachterstand, dat wisten we. Zij had ons verteld dat dat een fout van de Nuon was omdat er iets fout was gegaan met de incasso maar ze er mee bezig was om dit op te lossen. NIET DUS!

De meneer van de Nuon was op zijn zachts gezegd niet zo vriendelijk (meer) en gaf aan dat het nu wel eens tijd werd om te gaan betalen. Ik besloot zijn verhaal aan te horen en daarna de boekhoudster te bellen. Die beweerde een betaal afspraak met ze te hebben. Ik heb toen de Nuon terug gebeld maar die wisten van niks. En daar klapte mijn vertrouwen in de boekhoudster, nu was het klaar. Alle instantie’s waarbij wij een betaalplicht hadden ben ik persoonlijk gaan contacten en navraag gaan doen. Er klopte helemaal niks van. En toch bleef ze volhouden en doorgaan met haar leugens. Alleen maar leugens, als ik er aan terug denk word ik zo ontzettend boos.

Hoe kan je iemand zo hard voorliegen en kapot maken. Want zij wist op dat moment dat je hiermee een heel gezin kapot maakt. Dan ben je geen mens, dan ben je een monster.

De belastingdienst aan de deur..

In december 2019 klapte alles. Er stond een meneer van de belastingdienst aan de deur. Deze meneer kwam beslag leggen. We belde de boekhoudster en wederom kwamen er leugens. Dit was een fout bij de belastingdienst, dit klopte niet. Maar laat meneer zijn werk maar doen we zetten dit later wel recht waren haar woorden. Toen deze meneer weg was stortte ik helemaal in. Het besef dat we echt heel erg in de problemen zaten kwam binnen.

Die avond nog belde ik met Nathalie van ADMI-Account. Haar naam had ik gekregen van een mede ondernemer uit Lelystad. Ook hij had problemen met de andere boekhoudster en hij had de overstap gemaakt naar ADMI-account waar hij zeer over te spreken was. Ik belde met Nathalie, ik weet nog dat ze ziek was maar me toch te woord wilde staan. Ze schrok van ons verhaal en vroeg ons zoveel mogelijk informatie bij elkaar te zoeken.

We maakte direct een vrijblijvende afspraak voor die maandag. Toen ze een blik wierp op onze papieren riep ze direct iemand anders erbij om mee te kijken, want zag ze dit goed? Zijn er echt zoveel fouten gemaakt? Het antwoord was JA! De eerste papieren die ze doorkeek zaten vol met fouten, ze waren onvolledig, typfouten, namen verkeerd geschreven maar nog veel erger van de cijfers klopte he-le-maal niks. Maar dan ook echt niks. We maakte direct de beslissing om over te stappen naar ADMI-account.

Diefstal!?

Natuurlijk kregen wij niet zomaar al onze administratie terug van de oplichtster. Want ja, laat ik haar maar zo noemen aangezien ze de naam ‘boekhoudster’ absoluut niet waard is. Zoals ze meerdere namen niet waard is. Veel telefoontjes, brieven en zelfs bezoekjes samen met de wijkagent later kregen we uiteindelijk wat administratie terug. Maar tot de dag van vandaag hebben we nog steeds niet alles. Lijkt me diefstal toch?

Heel veel en heel vaak begon ik aan mezelf te twijfelen en misschien hadden we anders moeten handelen. Maar ik ben een persoon die mensen wil kunnen vertrouwen. En ik ga er vanuit dat mensen te vertrouwen zijn. Zeker als het gaat om een boekhoudster. En in het begin van de samenwerking heeft ze in onze ogen ook laten zien dat ze goed was in wat ze doet. Daar heeft ze het vertrouwen gewonnen en is haar spelletje begonnen. Bah! Ik word kotsmisselijk als ik dit alleen al schrijf.

Betaald voor leugens.

Ze bood zelfs aan om op de kinderen te passen. Wat ben ik blij dat ik haar nooit mijn kinderen heb toevertrouwd, sterker nog wat heb ik ontzettend te doen met haar zoontje! Het doet pijn als ik denk dat dat kindje op moet groeien met een moeder zoals zij. En tegelijk denk ik aan onze eigen kinderen. Want vrouw! Jij hebt zoveel van onze kinderen afgenomen. Door jou zitten wij in deze financiële problemen en kunnen wij ze niet alles bieden wat we ze zouden willen bieden. Maar één ding neem je ons niet af en dat is de liefde.

Even concreet. Deze vrouw heeft er voor gezorgd dat wij een enorme schuld hebben bij de belastingdienst (waar wij niks van wisten) onze zorgverzekering een enorme achterstand heeft en heeft misbruik gemaakt van onze persoonsgegevens door gebruik te maken van onze DigID. Daarnaast hebben wij haar heel veel geld betaald voor diensten die zij nooit gedaan heeft. Leugens, daar hebben wij voor betaald en dan heb ik het nog niet eens over de emotionele schade. Niet alleen van ons gezin, niet alleen van de gedupeerde, maar wat dacht je van de familie om die mensen heen. Je hebt niet alleen ons heel veel pijn gedaan maar ook mijn familie! Ik hoop oprecht dat je hulp gaat krijgen want je bent ziek!

Uitzending van Opgelicht..

Bewust heb ik haar naam niet genoemd om hierdoor zelf niet in de problemen te komen. (want ja zo zou ze ook nog zijn) Maar wil je meer over deze vrouw weten? Via deze link: ——> KLIK HIER!
kan je de uitzending van Opgelicht terug kijken. Inclusief haar naam, foto’s en video’s.

Tevens kreeg ik gisteren het bericht dat zij opnieuw is begonnen in Friesland. Dus mensen kijk uit!

Voor vragen of misschien wel tips mogen jullie altijd contact opnemen via mijn Instagram: @de.familieklein (voormalig @mommylife.92)

Meer lezen over Jaimy haar passie voor fotografie? —–> KLIK HIER!

EINDELIJK! Wij hebben super goed nieuws! We hebben namelijk een kredietverstrekker gevonden. Hiermee is de druk van de ketel en zien wij eindelijk weer licht aan het eind van deze hele lange donkere tunnel. We zijn er nog lang niet. Maar dit kunnen wij, we blijven vechten en gaan hier samen uit komen. Sterker dan wie dan ook.

Jaimy
v.l.n.r.: Noveé, Jaimy, Bub, Danilo, Livèn

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *