Follow Friday

SUSAN | @het.leven.is.zo.leuk

Hey, hallo!

Hi, wat leuk dat we elkaar hier treffen. Ik ben Susan en dit jaar ben ik 36 jaar geworden. Ik ben alweer 10 jaar samen met Jordan aka Tha Husband. We hebben elkaar leren kennen in Groningen tijdens een avondje stappen. Hij wilde meer, ik niet! Hij mocht wel mijn ping (blackberry) hebben want hij was wel leuk genoeg om mee te appen. Ik vond het allemaal wat te spannend, want ik had nog niet zo lang geleden een relatie van 7 jaar verbroken. Maar hij had iets en ik ging mijn gevoel achterna. Dus die nacht zijn er al heel wat berichten over en weer gestuurd. Op 23 januari 2011 hebben we officieel verkering gekregen. Ja, hij heeft goed zijn best gedaan en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds mega verliefd op hem.  We hebben samen al heel wat mee gemaakt. Hoofdzakelijk zijn dit hele mooie herinneringen, maar helaas ook minder leuke. Ik heb anorexia gehad en hierdoor kwam onze kinderwens in gevaar. Maar mijn kinderwens was groter dan mijn eetstoornis. Eenmaal genoeg aangekomen zijn wij via een ziekenhuistraject uiteindelijk toch zwanger geraakt. Ik heb een hele mooie zwangerschap gehad en op 31 december 2016 is onze Lot geboren. Na ongeveer een jaar begon het weer te kriebelen. En precies 22 maanden na de geboorte van Lot is  op 31 oktober 2018 onze zoon Sam geboren. Over deze periode heb ik een blog geschreven en deze kan je vinden op mijn website www.hetleveniszoleuk.nl 

Foto: @sageandwillowphotography

Head of the family

Op dit moment werk ik even niet. Naja, niet werken! Ben het hoofd van ons gezin! Al denkt Tha Husband daar anders over 😉 Gekheid, ik ben op dit moment even thuis en ga volgend jaar weer studeren. Ik ga een eigen praktijk opzetten, waarbij ik vrouwen wil ondersteunen die te maken hebben met een eetstoornis of die dit hebben gehad. Ook wil ik vaders en moeders (to be) die in een fertiliteitstraject zitten de mogelijkheid bieden om te kunnen praten over hoe zij deze tijd ervaren. Ik weet als geen ander hoe zwaar en heftig dit is en heb zelf in die tijd een luisterend oor gemist. Daarnaast is het mijn wens om samen te kunnen werken met ziekenhuizen in de omgeving en fertiliteitsklinieken. 

Vrije tijd wat is dat? Daar moet ik echt tijd voor vrij maken. Helemaal in deze tijden van C-ellende! Tha Husband werkt thuis en de kinderen zijn alle dagen thuis. Daarom leggen we onze agenda’s elke zondag naast elkaar en plan ik wat ik die week voor mijzelf wil gaan doen. Ik hou er heel erg van om buiten te sporten. Ik heb sinds Corona het hardlopen weer opgepakt. Daarnaast probeer ik drie keer per week krachttraining te doen. Sinds twee weken ga ik elke avond, wanneer de kids slapen, minstens 30 minuten wandelen buiten. De ene keer luister ik lekker naar muziek of een podcast en de andere keer bel ik met vriendinnen of familie. 

Facts about me

  • Voor wie mij nog niet zo goed kent. Ik eet over het algemeen super gezond en je zal hier in huis nooit een bewerkt eten vinden. Maar ik heb meer dan 10 jaar een pakje sigaretten per dag gerookt. En stiekem verlang ik er nog wel eens na om een peukie te roken. 
  • Ik kan helemaal in een scheur liggen om Funniest home videos. Zo hard dat het lijkt of ik moet huilen. Tha Husband snapt hier helemaal niks van. Mijn vader overigens wel. Ik denk dat ik het van hem heb.
  • Mijn grote droom is om een camper te kopen en de wijde wereld in te trekken met mijn gezin voor minimaal een jaar.
  • Ik geef vandaag precies 4 jaar borstvoeding aan Lot waaronder ook al ruim twee jaar aan Sam. Call me crazy of vind er wat van! Maar dat mij lijf dit na alle ellende kan geven aan mijn kinderen had ik nooit gedacht. Mocht je hier vragen over hebben? Stel ze alsjeblieft voordat je je oordeel velt. 
Foto: @sageandwillowphotography

Over 5 jaar?

Op die manier kijk ik niet naar mijn/ons leven. Dat betekent niet dat ik geen dromen heb of dat ik geen toekomstperspectief heb. Juist wel, maar ik ken mijzelf iets te goed dat ik mijzelf niks moet opleggen. Want van het woord ‘’moeten’’ krijg ik jeuk! Wat ik graag zou willen in de nabije toekomst is mijn eigen bedrijf beginnen en voor anderen een vraagbaken zijn, waar ik zelf veel ervaring mee heb. Want elke (nieuwe) keuze bepaalt de koers van mijn leven. 

2020

Het heeft mij leren loslaten. Geleerd dat ik 100% invloed heb, maar 0% controle. En als echte controlfreak vind ik dat soms nog erg lastig te geloven. Af en toe heb ik het ook echt nodig en laat ik mijzelf in de waan dat het ook echt zo is. Het geeft op dat moment even rust in die drukke hersenpan van mij. Dit jaar heeft mij ook geleerd om nog creatiever te zijn en te kijken naar wat nog wel kan in plaatst van wat allemaal niet meer mag. Of het een leuk jaar is geweest? Nee, dat zeker niet maar het it is all-in my instaname ‘’Het leven is zo leuk’’ ‘’soms ook even niet’’ En dat is prima! 

Vandaag vieren we de vierde verjaardag van onze dochter en mogen we over aantal uur ons glas heffen op 2021. Ik ben heel nieuwsgierig wat het komende jaar ons gaat brengen. Misschien voel je het dan ook al aankomen. Goed voornemens; daar doe ik niet aan! Ik ben dankbaar voor hetgeen 2020 ons wel heeft gegeven. Ik heb onwijs veel zin in het komende jaar. Dit jaar ga ik dus weer studeren en mijn eigen bedrijf beginnen. Oohh ja en ik ga een boudoir shoot doen om hopelijk op die manier liever en positiever naar mijn lijf te kunnen gaan kijken. 

The gram

Op mijn instagramaccount klets ik graag over ons (gezins)leven. Ik gebruik het vooral om mijn hersenspinsels te delen en maak graag dingen bespreekbaar. Als ik ergens mee zit, dan ga ik schrijven. De ene keer is dit een post, de andere keer een blog. Hierdoor merk ik dat er verbinding ontstaat. Heb al zo veel mooie warme mensen leren kennen op dit mooie platform. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om via mijn stories onze dagelijkse leven te laten zien. Zo hoop ik jullie een kijkje te geven in hoe het echt bij ons gaat. Ik zou het onwijs tof vinden al je ons blijft volgen en hoop je beter te leren kennen.

Heel veel liefs Susan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *