Follow Friday

KIRSTEN | @mamagisch

Hoe heet je, wie ben je, waar woon je?

Ik ben Kirsten, 33 jaar en woon samen met Sebas en mijn dochters Pippa (bijna 5) en Nova (2) in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarnaast hebben we ook nog 3 honden: Cacao, Cashew en Layla. Het is dus een drukke bedoening bij ons thuis. Sebas en ik hebben elkaar ontmoet in het (amateur) theaterwereldje. Hij drumde in de orkestbak, en ik stond op het podium. We zijn inmiddels 4 jaar samen en voor de snelle rekenaars: hij is dan ook niet de vader van Pippa. Over haar hebben mijn ex en ik een goedlopend co-ouderschap. Ook over de honden trouwens. Cacao en Cashew reizen met Pippa mee heen en weer. 

Werk je? Zo ja, wat doe je voor werk? 

Ik ben juf in het basisonderwijs en werk twee dagen in de week. Op dit moment ben ik herstellende van een flinke burn-out, maar met kleine stapjes probeer ik weer terug te keren naar het werkende leven. Op dit moment ben ik weer voor ongeveer 50% aan het werk. Daarnaast schrijf ik voor mijn eigen blog www.mamagisch.nl en schrijf ik blogs voor diverse andere sites. Het lijkt me superleuk om hier meer mee te gaan doen, dus ik neem dit jaar de tijd om de mogelijkheden te onderzoeken of ik hiermee wellicht als ZZP-er aan de slag kan.

Wat doe je in je (graag) vrije tijd? 

Met twee jonge kids, een baan en een blog blijft er weinig tijd over. Ik ontspan door lekker met de honden te wandelen, of een serietje te kijken op Netflix. De schaarse vrije tijd die ik daarnaast heb besteed ik veel aan muziek. Ik speel al jaren saxofoon, en sinds een aantal jaar doe ik dat in een ontzettend leuke bigband in Delft. Daarnaast zing ik ook als sinds ik kan praten. Hopelijk kan ik jullie daarvan iets meer vertellen vandaag in de take-over. 

Gekke feitjes over mij: 

-Hoewel ik echt van muziek hou, heb ik haast nooit de radio aan in huis. Vraag me ook niet welke liedjes er nu in de top40 staan, want ik weet het écht niet. 
-Ik heb een haat-liefde verhouding met orchideeën: ik vind ze prachtig en ik krijg ze bloeiend binnen, maar krijg het maar niet voor elkaar om ze opnieuw te laten bloeien tot groot vermaak van een aantal meiden op Instagram. 
-Ik ben dol op musicals.
-Ik ben zo’n mens met duizend-en-één ouderwetse hobby’s. Ik kan haken, breien, kleding naaien en borduren. Soms best handig, want verkleedkleren met zet ik zo zelf in elkaar en een nieuwe sjaal voor de meiden heb ik in een avondje voor de tv gebreid.
-Ik lust geen  paprika. Maar paprikachips zijn mijn lievelings!

@mamagisch

Hoelang ben je al actief op Instagram?

Ik zit nu met mijn @mamagisch account bijna 2 jaar op Instagram. Tijdens mijn zwangerschapsverlof van Nova begon ik de blog en begon ik ook een actief Instagramaccount. Nog geen dag spijt van gehad, want het heeft me echt heel veel leuke dingen gebracht.

Wat vind je leuk aan Instagram?

Het leukste aan Instagram vind ik de leuke gesprekken en de herkenning. Hoe vaak ik wel niet uren met iemand in de DM zit te kletsen over iets! Het is een medium waar de drempel laag ligt om ook een bekender persoon, of grotere influencer aan te spreken, maar ook met al die leuke gelijkgestemde mede-mama’s heb ik het ontzettend leuk. 

Wat vind je minder leuk aan Instagram?

Ik hou van eerlijk en open en ik vind het jammer dat sommige account alleen maar het perfecte plaatje laten zien. Overal een filter over heen en alleen maar geposeerde foto’s van keurige kindjes. Dat is in mijn optiek niet het echte leven. Begrijp me niet verkeerd: het zijn vaak prachtige foto’s en ik snap dat deze mensen er veel werk ik steken om alles ‘on fleek’ te krijgen, maar ik hou zelf meer van los en rommelig, haha.

Ik heb onwijs zin in de take-over en ben benieuwd waar ik met jullie mooie gesprekken over kan hebben!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *