Follow Friday

NELE | @dedrievanons

Even voorstellen

Hoi, ik ben Nele (23), mama van drie. Inmiddels een jaartje verloofd. Ik werk 4/5 in een buurtwinkel. Daarnaast tracht ik het huishouden en de was bij te benen, te zorgen voor een gevulde koelkast en huiswerk dat ingevuld weer in de tas gaat (en ja, dat laatste is een heuse opgave). Mijn vrije tijd gaat vooral naar fotograferen en schrijven. Er is ook zoveel te delen met drie kinderen. Daarnaast zijn wandelen, bakken en schrijven voor mij een uitlaatklep. 

Funny facts

  • Ik ben erg onhandig, daar moet ik zelf vaak om lachen en heeft me meer dan eens in gênante situaties gebracht. 
  • Ik ben zo slecht in diëten. Na enkele dagen prop ik een reep chocolade naar binnen om de ‘schade’ in te halen. 
  • In de auto luister ik wel eens k3, ook wanneer de kinderen er niet zijn. Hartstikke goedgemutst als gevolg en ‘s nachts liedjes meezingen dat ook. 

Instagram

Ik begon met Instagram in 2014, om de eerste maanden vast te leggen van mijn oudste dochter. Emma is intussen zeven. Ze is een echte minipuber die wel eens dwars durft te liggen maar een hart van goud heeft en o zo zorgzaam is. Ze is gehaald op 28 weken zs, ik kreeg eclampsie. Daar merk je inmiddels niets meer van. Alberik is niet de biologische papa, dit weet ze sinds kort maar heeft helemaal geen invloed gehad op hun band. Wat later kwam er een kleine zus bij. Juna is vier. Even eigenwijs als de krullen op haar hoofd, en haar mimiek soms… Hilarisch! Ze is lenig als wat, dansen is ook echt haar ding en bovendien een echt mama’s kindje. Ik werd pas echt actief tijdens de zwangerschap van baby 3. Mylle is inmiddels bijna twee. Hij moet zeker niet onderdoen voor zijn zussen en is altijd in voor wat kattekwaad. Een echt plakkertje ook. Hem zie je lopen met auto’s, thee of een bal in de hand. 

Eerlijk ouderschap vind ik heel belangrijk. Ik moet bekennen dat ouderschap niet altijd van een leien dakje loopt. Het is loodzwaar, maar ook net zo mooi en ontroerend. Wel vind ik het jammer dat mensen snel een oordeel klaar hebben. Zo werd ik laatst verweten als ‘eco teef’. Waarschijnlijk omdat er ecover bij ons op het aanrecht stond. Of omdat onze zoon wel eens met roze tinten rondloopt. Maar ach, echte mannen gaan prima met roze. Maar vooral positieve dingen hoor via Instagram. Ik haal er minstens evenveel steun, tips en leuke momhacks uit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *