Follow Friday

LISA | @familie.fuchs_

Even voorstellen

Mijn naam is Lisa, ik ben 27 jaar en samen met mijn partner Jeremy en zoontje Mees wonen wij in ons zelf verbouwde huis in Friesland. Wij verwachten in de zomer ons tweede kindje, dit maal een meisje! Mijn zwangerschap van Mees verliep heel voorspoedig tot 33 weken zwangerschap. Ik ontwikkelde zwangerschapsvergiftiging en ben toen opgenomen in het ziekenhuis. 4 dagen later werd Mees geboren omdat mijn gezondheid kritiek werd en de pré-eclampsie veranderde in het Hellp syndroom. Hier wil ik jullie meer over vertellen tijdens de take over, wat gebeurde er en wat voor klachten kreeg ik. Hoe heb ik dit ervaren en heeft dit invloed gehad op onze keuze om nog een zwangerschap aan te gaan.

Werk

Ik werk in de gehandicaptenzorg als woonbegeleidster en persoonlijk begeleider. Ik werk op een groep met 12 cliënten en ben van 2 cliënten de persoonlijke begeleider, dit houdt in dat je alles omtrent deze cliënten regelt zoals gezondheid, afspraken, werk, plannen en ontwikkeling. Daarnaast heb ik een klein bedrijf in het bedrukken van kleding en cadeau artikelen, dit staat nu op een laag pitje door de zwangerschap maar wil ik uiteindelijk wel weer meer mee gaan doen. 

Free time 

Wij houden ervan om er op uit te gaan. In de winter gaan we graag naar de bossen, indoor speeltuinen en zwembaden. Ook houden we ervan om weekenden weg te gaan met vrienden en/of familie. In de zomermaanden zijn we graag te vinden op het strand bij de zee of bij een meer. We houden ook van kamperen en hebben een caravan in Spanje staan waar we graag heen gaan in de zomervakantie. Ook loop ik graag door het centrum om even een terrasje te pakken, koopjes op de kop te tikken en te lunchen met vriendinnen of familie.

Feitjes

  • Ik ben manager geweest bij de Mc donald’s. 
  • Ik dacht altijd dat ik een moeder zou zijn die haar kind alleen gezonde voeding zou geven, maar nu ben ik al blij als hij zijn stuk vlees of aardappel op eet. 
  • Ik ben geen schoonmaak princes en gebruik regelmatig de verkeerde schoonmaakmiddelen of zie een droger aan voor een wasmachine. 🤭 
  • Ik eet graag heerlijke dingen, maar ben geen keukenprinces. Soms weet ik nog wel lekkere cakes, taarten of koekjes te bakken maar avond maaltijden zijn bij ons altijd simpel en snel klaar.

Instagram

Ik ben al een aantal jaren actief op Instagram, eerst met een privé account en sinds 1.5 jaar een openbaar account.

Het leuke vind ik andere mama’s volgen en leren van hun opvoeding of gemotiveerd worden om er op uit te gaan. Contacten die je legt met moeders. Familie en vrienden op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen ons gezin.

Minder leuk? De moedermaffia die altijd denkt het beter te weten, maar inmiddels trek ik me daar weinig van aan. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *