Follow Friday

NAOMI | @mamadellaert

Dit ben ik 

Hallo, ik ben Naomi Dellaert-De Decker, ik ben 35 jaar en woon in een gehucht de Zandstraat ongeveer 5 minuten van de grens van België in de provincie Zeeland. Ik ben al zo acht jaar samen met Robbert, waarvan alweer bijna 6 jaar getrouwd, samen zijn we ouders van 3 meiden Guusje, Saar en Hanne

Guusje

Guusje is echt onze spring in het veld op 4 september wordt ze alweer 5 jaar, al lijkt Guusje net als haar zussen op mij ze is van innerlijk echt d’r papa. Ze heeft energie voor tien en wilt ook altijd iemand bij haar in der buurt hebben

Saar

In 2017 was ik onverwacht zwanger dat terwijl Guusje toen nog maar net 8 maanden was, het was wel echt een schok maar ik was heel blij. Helaas vóór de bevalling is Saar in mijn buik overleden iets waar ik nog altijd heel veel moeite mee heb en moeilijk kan accepteren.

Foto: Make A Memory rechtenvrij

Hanne

Na Saar wilde ik geen kinderen meer. Ik had bij Guusje al getwijfeld over een 2de en nadat het met Saar was gebeurd wist ik zeker dat ik geen andere kinderen meer wilde ik was zelf ook alleenstaand kind en vond het wel best.

In augustus 2018 ben ik naar de gynaecoloog gegaan omdat ik niet ongesteld werd maar zwangerschapstesten die ik voor de zekerheid had gedaan allemaal negatief waren. Omdat mijn moeder al voor der 40ste in de overgang was, was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik het ook was en vond het wel best ik wilde namelijk toch geen kinderen meer. Maar ik was helemaal niet overgang bleek na een echo, ik was gewoon hartstikke zwanger en ik zal heel eerlijk zijn ik was echt niet blij.

Het heeft echt wel 3 a 4 maanden geduurd voor dat ik eindelijk dacht oke we gaan het gewoon doen. Echter zijn de 5 a 6 maanden daarna een hel geweest vol angsten en ik op het laatste wel eens een nacht met medicatie sliep in het ziekenhuis omdat ik thuis niet meer sliep door de angst deze baby ook te verliezen. Maar uiteindelijk is om 27 maart 2019 een wolk van een baby geboren Hanne.

Hanne is precies mij zowel uiterlijk als innerlijk vindt mensen om haar heen leuk maar als het te druk wordt vindt ze maar niets en ze vindt het heerlijk dat d’r zus sinds vorig jaar naar school gaat zodat ze in die tijd lekker rustig alleen kan spelen of tv kijken.

Foto: @jodydeijnenphotography 

Mijn werk en vrije tijd

Ondanks dat ik graag moeder ben werk ik het dagelijks leven in de verpleegzorg bij ouderen mensen met dementie, ik werk sinds me 19de in de zorg en een groot deel ervan bij mensen die dement zijn en op een gesloten afdeling werken.

Ondanks dat het soms zwaar werk en in de corona tijd vaak onzeker tijden waren doe ik het na ruim 16 jaar nog altijd met veel plezier. Wel ben ik sinds de meiden er zijn wel minder gaan werken maar ik zou er niet aan moeten denken dat ik zou stoppen want ik hou echt van mijn werk

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met de meiden, we doe vaak uitjes naar pretparken of dierentuinen. Daarnaast doe ik elke dag (ja je leest het goed) sporten. Op drukke dagen probeer ik dat minimaal zeker 30 minuten ergens tussen door te doen en anders vaak 1 uurtje. Dit is ook echt even het momentje voor mezelf, verstand op nul en gaan, nooit in een sportschool. Ik ben er mee begonnen in corona tijd en heb het nu zo ontwikkeld dat ik het heerlijk vind om gewoon thuis te doen op een moment dat het mij uitkomt. Daarbij is het gewoon vaak 20 minuten voor ik bij de eerste sportschool ben en weer 20 minuten terug

Feitjes

  • Eigenlijk wilde ik helemaal geen kinderen hebben, vooral geen baby en ja die periode moet je écht door en ik ben heel eerlijk daarin dat ik blij ben dat achter de rug is.
  • Ik heb 28 jaar lang gewoond in Vlissingen, in de binnenstad vlak bij de kust. Nu woon ik 45 minuten daar vandaan in een klein gehucht waar niets te beleven valt en de kust is minstens 30 minuten hier vandaan.
  • Ik ben sinds Hanne haar geboorte in 2019 tot heden 70 kilo kwijt geraakt.
  • In 2017/2018 heb ik een zware depressie heb gehad.

Waar hoop je te staan over 5 a 10 jaar?

Tja dat vind ik altijd moeilijk. Ik vind het moederschap met jonge kinderen best pittig omdat ik het altijd goed wil doen, me soms wel te veel aantrek wat anderen ervan vinden. Ik hoop in de komende jaren het beter te gaan doen maar aan de andere kant ook te accepteren dat je het nooit perfect doet en zo lang de meiden gelukkig zijn, dat dat het aller belangrijkste is!

Daarnaast hoop ik dat ik de dood van Saar toch een plek kan geven en dat ik beter met haar dood kan leven.

Ook is mijn droom nog wel om ooit dat perfecte lichaam te hebben, helemaal afgetraind maar ja over 5 jaar ben ik wel al 40 dus misschien moet ik daar maar vaart achter gaan zetten tips zijn altijd welkom! 😉

Foto: @jodydeijnenphotography 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *