Follow Friday

GABY | @travel2wonderland

Hoi! Leuk jullie weer bij Perf not so Perf te hebben! Voor degenen die jullie nog niet kennen, stel jezelf en gezin nog even kort voor!

YES! DAAR ZIJN WE WEER! En wat hebben we er zin in om jullie wederom mee te nemen in ons bizarre leventje vol avonturen en gekkigheid! Wij zijn een reizend gezin die sinds de eerste lockdown hebben besloten alles op te geven en te kiezen voor vrijheid en ruimte. Met onze 2 kids Bor van 6 en Zenn van 5 leven wij onze ultieme droom.

Onze banen opgezegd, huis verkocht, kids uit het systeem en gaan met die banaan, of eigenlijk met die Amerikaan. We hebben heel Frankrijk en Spanje doorkruist met onze Amerikaanse Winnebago camper uit 1991, ookwel ‘Winny’ genaamd, opzoek naar onze droomplek om een nieuw bestaan in vrijheid op te richten. Veel bijzondere avonturen meegemaakt, nieuwe bijzondere mensen ontmoet, onszelf leren kennen maar ook veel drama en ellende meegemaakt. Niks laten we ongezien op Social Media om een zo’n eerlijk mogelijk beeld te geven.

Het is namelijk echt niet altijd rozenschijn en manengeur als je met z’n vieren 24/7 op zo’n klein oppervlakte leeft, iedere dag moet verplaatsen en niet weet waarheen, met 39 graden geen schaduwplek kunnen vinden en ’s nachts worden weggestuurd bij een Park for Night plek (ask me later) En vooral met een grote, oude Amerikaan op pad bleek een niet al te best plan…

Anyweez, hier kunnen jullie 1 dag meekijken in ons reis, werk, hectische gezinsleven in een camper en natuurlijk zijn we iedere dag te volgen op ons eigen account van @travel2wonderland_with_us

Hoe gaat het nu met jullie reis?

Wat zullen we zeggen, we staan al een paar maanden stil…niet bewust maar noodgedwongen. Ons oude besje Winny is in juni al rijdend vlammend tot stilstand gekomen in Orgiva. Met de vlam in de pijp, zoiets. Wat wel een bijzonder verhaal is, is dat voordat we ook maar onze plannen hadden uitgevoerd in 2020 we steeds van iedereen te horen kregen; “Ga naar Orgiva! Die plek is te gek!” Nou, dat hebben we dus maar letterlijk genomen. Inmiddels zijn we versleept naar een waanzinnige plek in Portugal, Mikki’s Place To Stay waar we gelukkig voor onbepaalde tijd in Winny kunnen wonen en creëren. Ook kunnen we hierdoor Portugal op ons gemak gaan bekijken en aanvoelen aangezien we in Spanje niet echt verliefd zijn geworden op een plek nog… Dus de Story continues…

Hoe ervaren jullie deze tijd nu met betrekking tot Corona

HEERLIJK! De beste keuze die we NU hebben kunnen maken. Leven in vrijheid en zoveel likeminded people tegenkomen. Het is echt geweldig. Natuurlijk zitten er ook veel nadelen aan, dat ieder land (of zelfs regio) zijn eigen C-regels heeft. Dat sommige campings een absurd beleid hebben (ik bedoel, douchen met een mondkapje????), dat mensen angstig zijn omdat je uit het buitenland komt… Ach ja, voor ons voelt dit juist als een nieuw begin en gek genoeg leren we onszelf en de mensen om ons heen hierdoor juist NOG beter kennen en weten we nog meer wat we willen maar vooral ook wat we NIET willen. Heel fijn!

Wat mis je aan Nederland en wat vooral niet?

HEMA WORST! Haha nee even zonder geinen, natuurlijk mijn lieve familie en vrienden, zekerheden, creatieve plekken, je moedertaal….en nu ben ik heel lang aan het nadenken……komt vooral wat niet; al die regeltjes, om alles! Pessimisme, veel vooroordelen, files! My god…de drukte, overal! Al die geluiden, overal! Ik vind het verse eten hier minder smaken, ook alles VEEL TE DUUR! De mensen minder warm en negatiever, het op elkaar gepropte leven…echt…de wereld is ZO mooi!

Hebben jullie inmiddels een eindbestemming in zicht?

Voor nu blijven we even gevestigd in Portugal bij Mikki’s. We gaan voelen en zoeken of dit de plek is waar we willen blijven maar alles in me zegt JAAAAAA! En zo niet, dan niet! De wereld is een speeltuin. Zelfs nu!

Hoe verdienen jullie nu je boterham?

Boterhammen zijn gelukkig niet zo duur daar…haha! Ik (Gaby) werk nu sinds een paar maanden als online Life Coach en vind dit echt waanzinnig! Andere mensen, en vooral mama’s, te helpen door op een gezonde manier letterlijk en figuurlijk weer lekkerder in hun vel te laten zitten, meer energie en positiviteit te ervaren! Het is echt een feestje! Daarnaast is het idee dat ik vanaf september een schooltje bij Mikki’s samen met nog twee toppers opstart! En ik ben bezig met het maken van een kinder Prentenboek wat gaat over Manifisteren, heel leuk maar ook spannend, onbekend terrein. Ik ben altijd Theaterdocent geweest dus schrijven zit er wel in maar toch is dit andere koek. Jerry vlogt en edit online, en ook zijn crypto’s zijn ding. Ik ben momenteel de kostwinaar.

Hoe vinden de kids het?

De kids zijn nog jong genoeg om met ons mee te gaan in de flow, daarnaast gaan we ook geregeld mee in hun flow dus we flowen lekker met elkaar. Ze houden echt van het buitenleven op het strand en bij de camper. Soms zijn er lastige momenten, bijvoorbeeld als de oudste een woedeaanval heeft (waar hij lang in kan blijven), dan is het vooral lastig dat je geen dikkere muren hebt. Maar voor de rest is het hetzelfde bijzondere jongetje met zijn bijzondere karaktertje in Nederland.

Ze zijn enorm gegroeid! Zowel op sociaal als cognitief niveau, ze leren veel van de mensen, dieren en natuur om zich heen. Soms merken we wel dat het voor hun ook intens is om zo veel op elkaars lip te zitten en dan splitsen we wel eens maar na een uur missen ze elkaar weer. Ze missen niet echt een huis, wel een eigen plekje en een huisdier dus wie weet nemen we er binnenkort wel een nieuwe huisgenoot bij….

Hoe doen jullie dit met hun scholing?

We geven ze Homeschooling/unschooling. Eigenlijk kijken we vooral naar de interesses van de jongens en proberen hier zoveel mogelijk op in te gaan, informatie over op te zoeken, op onderzoek te gaan. Wat we regelmatig oefenen is rekenen en schrijven maar echt de basics, als ze hier na een uur genoeg van hebben gaan we gewoon weer iets doen wat ze wel leuk vinden. Zoveel mogelijk op een speelse manier, bijvoorbeeld ‘zoek alle voorwerpen die beginnen met de letter S’ . Werkt als een tiet en is vet leuk!

Daarnaast ben ik theaterjuf geweest en hou ik er van de muziek soms hard aan te doen en met de creativiteit van de kleintjes aan de gang te gaan. Dan verzin ik een verhaal wat we naspelen op Vivaldi’s 4 jaargetijden of we dansen elkaar zo gek mogelijk na op Dance Monkey.

In Spanje hebben ze we 2 maanden op een waanzinnig lief Montessori schooltjes gezeten in de bergen van de Alpujarra. Connecten met vriendjes vinden we namelijk net zo belangrijk en dit hadden ze daar enorm!
Ik ben zo geïnspireerd geraakt door dit lieve, kleine, creatieve schooltje dat ik zelf zoiets wil oprichten in Portugal, gelukkig is Homeschooling daar toegestaan dus heb je daar als ouder vee vrijheid in je keuzes.

Wel zijn ‘alternatieve’ vormen van onderwijs enorm duur omdat ze niet worden gesubsidieerd door de staat. Maar hey, is dat nou niet net waar we ons van los hebben gewurmd? De wereld is een speeltuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *