Follow Friday

Desiree | @hoerabeschuitmetmuisjes

Even voorstellen!

Mijn naam is Desiree Tol – Kruijt (29) en ik woon in Waddinxeen. Daar woon ik samen met Ralph (32). Samen hebben wij twee mooie zoontjes gekregen na een aantal operaties aan endometriose en een jarenlang fertiliteitstraject. Milan 2 jaar en Lucas 1 jaar. 

Werk & vrije tijd

Ik ben gestopt met mijn werk als verpleegkundige omdat zwanger worden niet lukte, ik ben op zoek gegaan naar meer regelmaat en werk nu als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk in Boskoop. Met veel plezier en liefde, mijn laatste zwangerschap kende veel complicaties waardoor ik vervroegd met verlof moest en ook na mijn verlof lag Lucas veel in het ziekenhuis. Hij heeft na maanden lang tobben en veel ziekenhuis opnames de zelfzame diagnose urethrakleppen gekregen. Inmiddels geopereerd maar het blijft een onrustige periode in ons leven. Vanuit mijn werk krijg ik alle vrijheid om voor Lucas te zorgen en bij zijn ziekenhuis bezoeken te zijn. 

Ik heb altijd een eigen pony gehad, deze heb ik verkocht na de geboorte dan Milan, omdat hij het beter kon krijgen en ik hem niet meer de aandacht kon geven die hij verdiende. Inmiddels wel weer tussen de paarden en verzorg ik de pony van mijn vriendin. 

Feitjes

  • Ik werk graag via lijstjes, zowel op werk als thuis. Dan raak ik het overzicht niet kwijt. 
  • Ik ben verslaafd aan wasverzachter. 
  • Ik wil altijd de wasmand leeg hebben.
  • Wij hebben een seizoensplek op een camping ⛺️ 

Waar hoop je te staan over 5 jaar? En heb je doelen? 

Een leuk stabiel leven met veel liefde, leuke reizen maken en de kinderen de wereld laten zien. Ik blik nooit te ver vooruit, plannen en dromen moet je maken. Maar in mijn werk en privé zie ik vaak dat niets van zelfsprekend is. 

Mijn werk doe ik met heel veel liefde en plezier, maar diep in mijn hart zou ik graag in de fertiliteitszorg willen werken. Juist omdat ik aan de andere kant heb gestaan. 

Instagram

Volgens mij ben ik actief op Instagram sinds 2017, toen kreeg ik de diagnose endometriose en kregen wij te horen dat zwanger worden niet vanzelfsprekend zou zijn. Ik heb ontzettend veel steun gehad aan het platform. Waardevolle vriendschappen zijn er ontstaan. En ik zit zelfs in een app groep die nog steeds bestaat. 

Het leuke aan Instagram vind ik wel dat je waardevolle informatie kunt vinden, mensen die hetzelfde mee maken als jou. Bij Lucas was het een hele zoektocht wat hij precies had. Hij is geboren met verwijding aan de nieren. Vele opnames en onderzoeken. Weg gestuurd in een ziekenhuis met dat het allemaal wel mee zou vallen. Maar toch steun via Instagram gekregen en uiteindelijk in het WKZ in Utrecht kregen wij de juiste diagnose en na de operatie was dit bevestigd. 

Wil je nog iets kwijt?

Ik wil kwijt voor iedereen die aan dezelfde lijn staat dat zwanger worden niet vanzelfsprekend is, je bent niet alleen. Wat ik een belangrijk aspect in mijn werk en prive leven ondervonden heb is dat moeder-gevoelens altijd serieus genomen moeten worden. Ik heb maanden geroepen dat er iets niet oke is met Lucas en ik verder onderzoek wilde. Maar iedereen noemde zijn blaasontstekingen en nierbekkenontstekingen toeval. Ik heb vertrouwd op de expertise van mijn huisartsen waar ik werk, ben dankbaar dat hun met mij mee konden denken en de bemoedigende woorden dat ik vol moest houden. Want uiteindelijk heeft Lucas een diagnose als dit langer had voort gelopen had hij ernstige nierschade kunnen krijgen. Verder, geniet van elke dag. Zorgen mogen er zijn, probeer vol te houden. Vraag hulp als je het zelf niet meer kan. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *