The Truth Thursday

‘eerste babyhapjes’

Vandaag even een andere soort try-out thursday als dat jullie van ons gewend zijn.

Vandaag deelt Anne haar ervaringen over het geven van de eerste groente/ fruit hapjes aan Lux.

De allereerste keer dat ik Lux een hapje fruit wou laten proeven is nu ongeveer 2 weekjes geleden! Hij was toen iets ouder als 4 maanden. We begonnen met een bananen hapje, gewoon uit een kant en klaar potje van de jumbo (jaja, ik ben zo’n luie loedermoeder). En ik kan je vertellen dat vond hij écht he-le-maal niks. Hij keek zo ontzettend vies en begon zelfs bijna te kokhalzen. Ik kreeg persoonlijk het idee dat meneer Lux er nog niet helemaal aan toe was. Dus ik besloot na een paar pogingen om het te laten voor wat het was en het een paar daagjes later maar weer te proberen.

[wpvideo PuegZwMz ]

Ook dat ging niet zoals het hoort. Nu weet ik dat ze moeten wennen aan de lepel etc maar hij werd er gewoon verdrietig van dus ook toen weer even gestopt. Inmiddels hebben we het een paar keer geprobeerd maar hij lijkt er niet gelukkig van te worden en dus heb ik besloten het even te laten en het over een week of 2 weer te proberen offff om met 6 maanden de rapley methode toe te passen.

Natuurlijk geven we als hij goed eet ook vers fruit maar ik vind de potjes nu wel even erg makkelijk en compleet zonder stukjes!

We blijven proberen!

Wanneer zijn jullie begonnen? & Waarmee zijn jullie begonnen?

Tips?

Much love, Anne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *