(web)Shop Wednesday

Hummies

Hummies op Instagram

Vandaag laten we jullie kennis maken met Margriet en Iris. Zij zijn moeder en dochter en zijn samen Hummies! Moeder Margriet woont in Drachten en dochter Iris woont in Groningen.

In december 2016 zijn Margriet en Iris begonnen met hun eerste slofjes te maken en hebben zij hun social media accounts aangemaakt. Moeder Margriet zag dit vooral als hobby en snapte eigenlijk ook niet zoveel van social media. Al vrij snel kwamen de bestellingen via Facebook en Instagram binnen, super leuk! In juni 2017 hebben ze ervoor gekozen om een webshop te maken en zo werd het assortiment ook steeds breder. Eerst alleen gehaakte slofjes, daarna werden het ook leren en stoffen slofjes. En later kwamen de kleertjes er allemaal bij.

Toen de vrienden van de broer van Iris babys kregen is Margriet begonnen met het haken van slofjes. Na eerst een aantal mislukkingen wilde ze toch het perfecte slofje hebben en bleef ze maar doorgaan tot dat ze haar eigen juiste patroon had. Op een dag kwam dochter Iris bij haar thuis en zag ze wat daar allemaal lag en zei: “Mam, daar moet je wat mee gaan doen!” Maar moeder Margriet was daar veelte verlegen voor en zei: “Nee johh ben je gek! Dit is gewoon leuk zo en prima.”

Op dat moment dacht dochter Iris nog ‘nou ja oké’, vervolgens kwam ze thuis bij haar vriend en vertelde ze wat haar moeder maakte en dat het zo leuk was dat ze er wat mee moet gaan doen. Samen brainstormden ze en kwamen uit op het idee om op de kerstmarkt te gaan staan, aangezien die bijna was. Kunnen ze dan gelijk zien of de mensen het leuk vinden ja of nee. Dat was een enorm succes! Moeder Margriet wilde dus uiteindelijk mee en heeft nog flink zitten haken en ze waren eind van de dag zo goed als uitverkocht. Dat was het begin!

Toen werd het buiten steeds warmer en dan heb je niet zoveel meer aan de gehaakte slofjes. Op dat moment zijn ze op het idee gekomen om de leren/de stoffen slofjes te maken, wat ook echt super schattig is.

Na een aantal maanden leerde moeder Margriet steeds meer over Social media en begon hier haar inspiratie uit te halen. Opeens zei ze tegen haar dochter: “Maar Iris, ik maakte vroeger ook altijd kleren voor jullie. Het lijkt mij ook leuk om dit nu ook te doen.” Dat was de nieuwe start van de kleertjes. Patronen zoeken, baby’s zoeken, uitproberen, aanpassen etc. Super leuk en zo anders dan de slofjes!

De webshop is met liefde gebouwd, moeder Margriet maakt alles omdat ze het zo leuk vindt om te doen en dochter Iris helpt haar daarbij (social media, website bouwen, foto’s maken etc). De producten van Hummies zijn vernieuwend en uniek. Uniek omdat moeder Margriet alleen alles maakt en ze kopen per stof minimaal in zodat als ze een stof gebruiken er maar een aantal items uit gehaald kunnen worden. Als je bij Hummies iets koopt weet je dat er maar heel weinig van in Nederland met het zelfde broekje of shirtje lopen, dat is toch gaaf?! Op dit moment zijn de flared broeken favoriet! 😍

Moeder en dochter zijn beide graag met hun handen bezig. Moeder Margriet werkt fulltime aan Hummies en is daarnaast graag bezig met sporten en vriendinnen. In het weekend is zij altijd met haar vriend op de boot weg om heerlijk te relaxen en niet met Hummies bezig te zijn. Dochter Iris is fulltime kapster maar als ze ‘s-ochtends wakker word dan gaan ook haar eerste gedachtes naar Hummies en is ze druk bezig met de social media wat erbij komt kijken. Toch houdt ze van haar werk als kapster, heerlijk creatief zijn en met mensen bezig zijn! Verder woont Iris in hartje van Groningen en houdt ze er van om lekker ‘s-avonds door de stad te wandelen en borreltjes te drinken met haar vriend(en) en vriendinnen.

Wat ze minder leuk vinden aan het hebben van een webshop? “Het is zooo verslavend! Soms denk je een dag vrij te hebben maar achteraf ben je dan de hele dag met de webshop bezig geweest.” Soms moeten ze wel even aan de rem trekken en tijd voor hunzelf nemen.

Wij hebben voor onze volgers weer een kortingscode gekregen waarmee jullie 15% korting krijgen op de gehele bestelling! Gebruik hiervoor de code: perf15

Hummies shop je hier!

Shopzeeee!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *