Anne,  Momster Monday

#8 – Mijn kraamweek van nr. 1 – Anne

Mijn gezellige én leerzame én pijnlijke kraamweek (die veel te snel ging).

Na een ontbijtje nog in het ziekenhuis mocht Roy, Ivy voor het allereerst in badje doen. Ik denk dat ik serieus nog nooit zo trots geweest ben als toen. De nieuwbakken papa deed het zo onwijs goed met onze kleine meid. Ze zeggen wel is dat zodra je kleine op je buik gelegd wordt je mama instinct volledig wordt geactiveerd maar bij deze papa was dat ook écht zo. Hij deed haar in bad en kleedde haar aan alsof hij nooit anders gedaan had. In haar mooie weer weloverwogen gekozen outfitje zet ik haar in de maxicosi om naar huis te gaan. Ivy vond haar outfitje denk ik ietsje minder mooi want haar voeding kwam er volledig uit. Thuis maar weer omkleden dacht ik. Eenmaal in de auto voelde ik me echt helemaal compleet. Ons eerste echte momentje als gezin. Eng vond ik het wel, doodeng.. Voor het eerst rijden met zo’n kleine mini mensje op de achterbank. Roy reed ineens wel erg voorzichtig (gelukkig). GELUKKIG want mijn doos was nog uiteraard nog steeds standje ontplofte egel (‘zulke dikke schaamlippen heb ik nog nooit gezien’ aldus de gyn).

Thuis stond de nieuwbakken oma ons op te wachten met een mooie kaart en een bos bloemen. Ik vertel haar over het spuug ongelukje en dat ze dus écht andere kleding aan moet. Met een kledingkast vol kleding moet dat geen probleem zijn denk ik. Totdat ik ging kijken naar de maten… Ik had natuurlijk een dikke baby verwacht en dus bijna alleen maar maatje 56 en groter. Daar verzoop ze echt volledig in dus dan maar een saai pakje.. Wat kan je humeur daar van omslaan (hormonen? Wat zijn dat?). Ik wil leuke kleding dacht ik. Gelukkig belde mijn hoogzwangere vriendinnetje op die die middag op bezoek zou komen of ik nog wat nodig had van Babypark. JA, leuke kleding maatje 50! Weer aangekleed en al op de bank wachten we op de kraamverzorgster. Wie gaan we krijgen en wat gaat ze allemaal doen.

De bel gaat en daar staat ze dan onze kraamverzorgster. Een super lieve en vriendelijke vrouw. Ze verteld ons wat ze die week allemaal komt doen. De dagen van de kraamweek vliegen echt gigantisch voorbij. Wat een heerlijke week vond ik dat. In alle rust bijkomen van de bevalling en genieten van onze Ivy terwijl je wasjes gedaan worden, je boterhammetje gesmeerd enz enz. Daar kon ik wel aan wennen. Wél had ik zo veel pijn dat het échte genieten niet optimaal lukte. Ik heb die week volgens mij wel 20 mensen in mijn (kijk) doos laten kijken omdat ik voelde dat er écht iets niet goed zat (to be continued).

In de avond op dag 2 gaat Roy naar de wc, trekt door en hoppa ineens ligt heel de badkamer vol met water….. Heel de wc-pot ontplofte. Echt iets waar je op staat te wachten als je net bevallen bent.. En die geur: BAH. Uiteraard moest ik ook niet veel later voor die gevreesde eerste keer poepen na de bevalling. Tja hoe ga je dat doen? 1 wc in huis die ook nog is kapot is en niks meer doet.. Oké nu ga ik me echt schamen maar ach.. Who cares. Perf not so Perf toch? Ik stond daar te janken van de pijn omdat ik moest poepen en dat dus eigenlijk niet kan.. Ineens zie ik Roy aan komen lopen met een vuilniszak.  “Hier, doe het hier maar in”. Ik pak jankend die zak aan en snik “ja maar hoe dan”.. Waarop ik me zonder gene omdraai en de vuilniszak in de pleepot hang zodat ik toch ‘normaal’ (in zoverre dat gaat met een gebombardeerde doos) kon gaan zitten. Ach ach wat voelde ik me toen kut. Bijna onmenselijk. Daarna ben ik onder de douche gesprongen. Eenmaal klaar met douchen had ik ZO veel pijn, ik was gewoon helemaal op.. Dus Roy kwam me helpen met het aantrekken van m’n charmante gaten onderbroek. Ja… Dat netje, gaasje, onderbroeken apparaat dat je in je kraam pret pakket krijgt ja. Dat had ik aan ja. Met koelkompressen (FML). Ik nog harder janken.

De kraamverzorgster verteld me op dag 3 dat dag 4 van de kraamweek voor de mama meestal niet zo fijn is omdat dan de kraamtraantjes komen en de borstvoeding het lastigst is door stuwing wat pijn en vervelend kan zijn. Oeps… Stiekem zag ik echt super erg op tegen dé dag 4. Toen deze dan ook aanbrak en ik alvast mijn excuus had aangeboden aan Roy én de kraamvisite voor mijn misschien ietwat gekke gedrag kwam de kraamverzorgster binnen om te vragen hoe het met mij en mijn boobies gesteld was. Nou zeg ik ‘het gaat allemaal top, voel me top, m’n borsten doen niet meer pijn dan op de voorgaande 3 dagen.. Laat maar komen die dag 4’. Ze lacht en ik zie haar denken “die komt zichzelf nog wel tegen”. Op het einde van de dag net voordat ze weggaat zegt ze dat ze nog maar zelden heeft meegemaakt dat een kraamvrouw zo positief en gezellig die dag 4 doorkomt. Ik zeg haar nog dat ik me nog steeds op en top voel en dat ik straks zelfs eventjes wat ga proberen op te ruimen. We zwaaien haar uit, doen ons ding en gaan heerlijk naar bed.

De nacht was die dag 4 wel wat minder.. Ivy had last van krampjes en niks was goed. Om 6.00 maar met haar op de bank gaan liggen zodat Roy nog even kon gaan slapen. Rond 9.00 komt de kraamverzorgster zachtjes binnen en schrikt lichtelijk van ons 2 op de bank omdat ze ons daar niet had verwacht. Ze helpt me met voeden en daarna maakt ze een heerlijk ontbijtje voor me klaar.. Ineens gaan mijn borsten zeer doen en begin ik emotioneel te worden.. JA HOOR, mijn dag 4 komt gewoon een dagje later… En ik had de echte dag 4 nog wel zo’n grote mond dat ik er gewoon lachend doorheen kwam.. Karma is a bitch laten we maar zeggen.. De rest van de kraamweek verloopt soepeltjes en ik begin me elke dag beter en beter te voelen. (Op dat ene dingetje na dan.. Want dat bleek tijdens de na controle een hele verkeerde hechting te zijn die dus door écht veel mensen over het hoofd gezien is. Die meneer kwam binnen, ik opende me benen en hij zag het meteen. Ik was toen ZO blij. 3 seconde later trouwens niet meer hoor, toen vertelde hij me dat hij even een ‘knipje’ moest zetten om het weer mooi en goed te krijgen (FML, again))

Op en top gelukkig waren we met zijn drietjes. Ein-de-lijk kwam die roze wolk in beeld.

Dit was mijn Annie blogje weer voor deze keer. Tot over 2 weekjes. DAAAHHH.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *