(web)Shop Wednesday

De Kleine Keuken – het beste lekkers voor je kleine

Afgelopen donderdag mochten wij gezellig langs komen bij De Kleine Keuken! Jullie kennen het vast wel: pure, biologische en smaakvolle koek, snoepjes, broodbeleg en maaltijdjes zonder onnodige toevoegingen voor de kleine (en inmiddels ook de wat grotere) buikjes.

In 2012 heeft Kirsten (zelf natuurlijk ook mama) met haar team De Kleine keuken opgericht. Zij miste namelijk lekkere, leuk uitziende en verantwoorde snacks en voeding voor baby en kind. Dus dacht ze, dat moet anders. Dat kan anders. Allemaal met de missie om kinderen gezond op te laten groeien.

De babyproducten (koel vers maaltijden, baby koekjes etc.) zijn al een tijdje op de markt. Maar die kleine babytjes worden ook schoolgaande kinderen en dus heeft De Kleine Keuken nu ook een lijn gecreëerd voor de wat oudere kindjes. Snoepjes, koekjes en inmiddels hebben ze zelfs verantwoorde (teckel) chips.

De producten van De Kleine Keuken bestaan uit:

 • 100% Volkoren
 • 100% Biologisch
 • 0% geraffineerde suikers
 • 0% zoetstoffen
 • gezonde vetten
 • nutriënten rijk
 • zonder aroma’s

Als ouder ben JIJ verantwoordelijk voor de gezondheid van je kind. Neem dat serieus.

Gezond opgroeien

De missie van De Kleine Keuken is gezond opgroeien. En dit willen we toch allemaal voor onze kinderen? Hoe fijn is het als je je kids van jongs af aan al mee kan geven waarom voeding zo belangrijk is! En met de producten van De Kleine Keuken kan dat op een verantwoorde maar leuke manier.

Het lijkt misschien nog een ver van je bed show maar op de langere termijn kan verkeerde voeding zorgen voor overgewicht, diabetes en/of hart-en vaatziekten. En om dan even te kijken naar het nu; iedereen wilt toch een gezond, energiek en vrolijk kind? Dit alles wordt bepaald door voeding en zijn/haar darmen.

Groente, fruit en vis

60% van de kinderen in Nederland eet te weinig groente, fruit en vis

Even serieus, dat is toch écht wel heel veel.. Natuurlijk zijn we blij als ze íets binnen krijgen maar hey, ook dan kan je toch bewuste keuzes maken?! Nu moeten wij eerlijk toegeven dat wij niet de moeders zijn die haar kids alleen maar biologische voeding geven maar we proberen wel bewuste keuzes te maken. Na het bezoek aan de kleine keuken is dit alleen maar meer geworden. We werden beide weer even met onze beide voeten op de grond gezet en proberen nu nog bewuster om te gaan met onze kids omtrent voeding.

Kids van 1-4 jaar hebben bijvoorbeeld 100-150 gram fruit en 50-100 gram groente nodig per dag. Dan nog 50 gram vis per week en je zit helemaal goed! Wisten jullie dat 50-100 gram groente bijvoorbeeld gelijk staat aan 8 cherrytomaatjes? Zo moeilijk hoeft het dus niet te zijn! Olivia is bijvoorbeeld dus geen goeie avondeter dus ik geef haar dan ook vaak cherrytomaatjes want die vindt ze heerlijk en zo krijgt ze alsnog het goeie binnen!

Tip van flip: Geef je kind als het uit school komt of halverwege de dag dus een gezellig bakje met tomaatjes, komkommer en/of paprika oid. Een lekkere snack én als het op is een reden voor minder strijd bij het avondeten. Wat ze dan extra aan groente binnen krijgen is dan alleen maar mooi meegenomen.

De Kleine Keuken

Wat wij dus beide al hadden vóórdat we bij De Kleine Keuken zijn geweest is dat wij in de supermarkt al voor 90% producten van De Kleine Keuken kochten. Er is tegenwoordig zóveel keuze en de één schreeuwt nog beter te zijn dan de ander. Op de een of andere manier vertrouwden wij dit merk dus al en dit was dus terecht! Nu we weten wat er allemaal achter zit en waarom zij bepaalde dingen doen zijn we helemaal overstag! Je hoeft letterlijk niet bij hun op het etiket te kijken wat er allemaal in zit omdat zij zelf al enorm streng zijn in hun productontwikkeling. (Ook wel fijn in het busy-mom-life)

De kleine badkamer

Naast voeding houdt De Kleine Keuken zich tegenwoordig ook bezig met verzorgingsproducten. Sinds kort is er dan ook De Kleine Badkamer: fijne producten voor je kleintje die 100% natuurlijk zijn! Vooral een babyhuidje is nog zó dun en via de huid komen ook allerlei stoffen je lichaam binnen. Dus ook zeker handig om even bij stil te staan.

Wij mochten deze producten dus al voor jullie testen (YAY!) en we kunnen niet anders zeggen dan dat wij fan zijn! Wat een fijne producten, doet wat het belooft! Vooral de Sheabutter is echt mega fijn, voor alle rode en onrustige plekjes. Een heus wonderspulletje! Ook een échte musthave voor de probleem huidjes. Eczeem en uitslag worden door dit 100% natuurlijke product veel beter. Ohja, voor de droge lippen of huid van de papa’s en mama’s is deze ook echt aan te raden. Als ik (Anne) Lux zijn huidje heb voorzien van deze fijne sheabutter smeer ik ook meteen wat op mijn handen en lippen. ZO fijn.

Win win win!

Nu zijn wij eigenlijk wel benieuwd in hoeverre jullie bewust bezig zijn met de voeding van jullie kids en in hoeverre jullie op de hoogte zijn met wat wél en niet goed is. Op Instagram (story) hebben wij een quiz gemaakt (waarvan we later natuuuuurlijk ook de antwoorden met jullie delen) & als je hieraan meedoet maak je kans op 1 van de 4 winpakketten van De Kleine Keuken, ZO LEUK! Laat onder onze post (via Instagram of de blog) weten dat je mee doet en op welk pakket jij kans wil maken!

(2x) pakket 1, de Kleine Badkamer:

 • Sheabutter
 • Shampoo
 • Bad- en douche olie

(2x) pakket 2, de Kleine Keuken:

 • Chocoloco’s
 • Superheldjes
 • Teckels

 

Alle lekkere producten kun je shoppen bij de Jumbo! Of shop online via onderstaande link!

& Ohja ze hebben een super leuke december actie.. Verzending is vanaf €30 gratis én je ontvangt een pak Chocoloco’s gratis bij je bestelling. Leuk toch? Zeker het uittesten waard!

www.dekleinekeuken.com

8 Comments

 • Joyce kocak

  Leuk! Ik doe mee en hoop het badkamer pakket te winnen. Hopen dat jullie tijdig starten, zodat ik nog wakker ben na een paar heftige nachten met een zieke dreumes 🙂

 • Petra

  Leuk die quiz. Ben benieuwd of ik de antwoorden goed heb. En de foute antwoorden blijken dan ook nog leerzaam te zijn. Ik doe mee voor mijn kleine ventje. Ik denk dat hij zal smikkelen van het kleine keuken pakket.

 • @chantaluijtendaalfotografie

  Wat leuk ! Ik ben heel bewust met voeding bezig, ik kook al jaren niks meer uit pakjes en eet sinds 1,5 jaar vegetarisch. Voor Indy kook ik alles vers en ook zij eet vegetarisch.
  We zijn fan van de Kleine Keuken en doen graag mee. Omdat we al veel producten hebben geproefd lijkt het me leuk om een badpakjes uit te proberen, ze heeft een heel gevoelig huidje namelijk.

 • Margje

  Heel bewust ben ik niet met eten bezig. Gezond en gevarieerd is hier het motto, verder niet.
  Lijkt me leuk om het kleine-keuken pakket te winnen voor onze jongste telg van bijna 2 (24 dec)
  Zal ze vast van smullen!
  Leuk die vragen via de stories van insta.
  Ben benieuwd naar de antwoorden!

 • Chè

  Wat een super leuke blog!!! Veel geleerd weer als new mommy maar ik doe zeker mee voor me little star van 7maandjes dan waarschijnlijk voor de badkamer artikelen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *