The Truth Thursday

Little-Love-Zoë & zindelijk worden!


Zindelijk worden… Ik vond het al voordat Ivy geboren was een ding. Ik maakte me toen bijvoorbeeld al druk om het hele ‘wanneer moet zo’n kindje meer eten’, ‘hoe leer je ze dingen aan, en belangrijker nog… Hoe leer je ze dingen af’, ‘hoe maak je ze zindelijk’ stond misschien nog wel bovenaan mijn lijstje. Maar toen we in ons nieuwe huis introkken en de wc ineens wel heel interessant werd (Ivy was toen pas anderhalf) vond ik het tijd voor de aanschaf van een potje. Met het idee: we zien wel, alles op zijn tijd. Op internet zocht ik naar tips en een plan van aanpak. Maar besloot het gewoon even op zijn beloop te laten. En ja hoor, een paar weken voor haar tweede verjaardag zat madam ineens een hele week lang op het potje te plassen. Dit was overigens ook ineens weer over. Haar interesse was ineens compleet weg. Oké, prima kind… No hurry’s.

Toen wij als brandrep aan de slag mochten voor Suede Design en daar een hele leuke poep en plas sticker & poster set in zat dacht; ‘Lets try again’. Ik heb haar het hele poster en sticker beloning systeem uitgelegd en voordat ik het wist hoorde ik vanuit de woonkamer: ‘JAAAAAA, mama kom is? Ik mag sticker’. Ik dacht nog: ‘ja hoor, clown.. dat zal wel’. Maar jaja, daar zat een grote plas in het potje! Eigenlijk heeft ze sindsdien en vooral toen haar broertje geboren was nooit meer een luier aangehad terwijl ze wakker was. Alleen nog met slapen. Het zindelijk worden ging hier dus best makkelijk en vanzelf. Alleen poepen was écht een ding. Dood eng vond ze dat.. Er waren zelfs een paar weken dat ze nergens durfde te poepen, niet op de wc, niet op het potje en zelfs als ik vroeg of zij een luier daarvoor aan wou zei ze nee. Zo zielig vond ik dat, ze had zo’n buikpijn maar vond het écht oprecht eng. Maar ook dat had ze daarna ineens vrij snel door. Vooral nadat ze poep in de luier bij haar broertje zag en ze dat héél erg vond stinken kreeg ze de – ik poep wel op het potje – mindset. En dus was mevrouw helemaal zindelijk (overdag). Met ruim 2 dus! Ik was zo trots, en dat ben ik nog steeds. ’s Nachts draagt ze wel nog een luier want ze slaapt vrij diep. Daar kan ik dus nog wel wat tips voor gebruiken! Let me know! 

Ben jij bezig met zindelijkheid training? Dan heb ik een paar tips voor jullie! 

 • Beloon (d.m.v. een sticker vel en kadotje bij een volle kaart, bingo). 
 • Wees niet boos bij een ongelukje maar motiveer. “Ik weet zeker dat het jou de volgende keer wel lukt!”.
 • Betrek je kindje bij je eigen toilet bezoekjes, laat ze doortrekken, kijken, en eventueel helpen (papiertje pakken etc).
 • Zet het potje in de woonkamer en laat je kindje lekker bloot rondlopen. 
 • Dwing het vooral niet af. Kijk écht of je kindje er al aan toe is.
 • Vraag regelmatig of je kindje naar het toilet moet, vooral als je weggaat. Dit vergat ik in het begin nog wel is en dan zit je nét in de auto, motor aan, gaspedaal ingedrukt en dan hoor je op de achterbank…. “Mama… Ik moet plassen”.
 • Voor de nacht zindelijkheid raad ik jullie aan om een matje onder de billen te doen zodat je niet 6 wasmachines vol heb.
 • Ik kreeg ook de tip om tijdens het zindelijk worden proces (als de luier toch nog om moet) eerst een onderbroek aan te trekken en dan pas de luier. De luiers van tegenwoordig zijn namelijk zo goed dat ze het bijna niet meer vervelend vinden om met natte billen te lopen (het absorbeert te goed). Ik heb dit overigens zelf niet geprobeerd omdat het niet nodig was maar wellicht handig voor jullie.

De gemiddelde leeftijd van jullie zindelijke kindjes is 2,5 jaar. Er zaten een paar reacties tussen van kindjes van ruim 1, en een paar van bijna 4 of nog iets ouder. Elk kindje is anders, elk kindje doet het op zijn/haar manier! Onthoud dat en schaam je vooral niet om tips te vragen of iets dergelijks.

Jullie tips:
Maak het zo gewoon mogelijk.
Ga er speels mee om.
Niet pushen, let it go.
Word niet boos bij ongelukjes.
Go for it & heb zin in volle wasmachines (HAHA, je wast jezelf een ongeluk he?) 

Trek je vooral niets aan van de “Oh mijn kind is al lang zindelijk” types


Én helaas kwam deze tip voor ons te laat maar: schaf Little-Love-Zoë op het potje van VTech aan! Wat een uitvinding en wat een onwijs leuke manier om kennis te maken met plassen/ poepen op het potje. Zoë kan namelijk fruit en groente eten én uitpoepen. Zoë kan ook een flesje drinken én uitplassen! Ze heeft luiers en een potje en gaandeweg leert Zoë hoe ze moet plassen & poepen op het potje, en jouw kindje kan haar daar bij helpen. Ze heeft een papa en een mama stand dus ze is ontzettend leuk voor jongens en meisje.. Echte papa’s en mama’s dus! 

& is jouw kindje al zindelijk? Ook dan is Zoë écht een aanrader. Ivy is echt onwijs gek op haar en ze moet overal mee naar toe! Ze verteld ook gezellig aan iedereen die het horen wil dat haar baby Zoë kan poepen en plassen en dat zij dat ook al kan. Want ze is zo’n grote meid. HAHA, lief toch?

Het allerleukste is dat wij een kindje Zoë mogen weggeven van VTech! 

Laat ons weten in de comments dat je mee doet en waarom jij wil winnen! Tag 2 mates die ook wel een Little-Love-Zoë willen winnen en maak kans! Volg natuurlijk ook even @vtechspeelgoed.

(Meedoen kan via een reactie op deze blog, Facebook en/of Instagram, als je mee doet via alle 3 de kanalen maak je 3 dubbel kans. Wil je nou nog meer kans maken? Deel onze post dan in je Instagram story’s of deel dit bericht op jouw timeline!)

Kan jij niet wachten en wil jij Zoë zo snel mogelijk in huis hebben?

Shop haar dan hier: Little-Love-Zoë gaat op het potje

9 Comments

 • Marie-louiae

  Wat een handige tips, zat al aan zo beloningsposter te denken. Hier toonde ze ook interesse toen ze nog 2 jaar moest worden en toen ze 2 jaar net was. Maar het is helemaal gestopt, geen idee hoe dat zo ja gekomen. Ik ga zeker een kansje wagen voor deze pop, want zorgzaam is mijn kleine meid zeker. Ze gebruikt nu haar zusje als levende pop, niet altijd zo handig😃💕

 • Marleen

  Wat een handige tips! Wij willen binnenkort beginnen met de zindelijkheidstraining aangezien er steeds meer interesse voor de wc is 🙂 dus Zoë is hier heeeeel erg welkom

 • Chantal

  Gereageerd op FB en Instagram, en nu ook hier. Ik doe graag mee voor mijn dochter Femke. Zou super leuk zijn als ze met Zoë zindelijk gaat worden.

 • Nele

  Hey, ook langs deze weg wil ik deelnemen. Lijkt me echt fijn voor mijn kleine Fee die binnenkort een broertje krijgt. Dan heeft ze zelf een kindje, en aangezien ze dan ook bijna zindelijk zal worden twee vliegen in één klap.

 • Kim

  Wheeeee de tips komen echt als geroepen! We zitten of beter gezegd.. zaten er middenin! Vajèn mag in Juli 4 kaarsjes uitblazen en tegen die tijd moet ze wel echt zindelijk zijn toch? Met het oog op de basisschool enzoooo! Zoë is denk ik het beste plas vriendinnetje ever! 🙌

 • Alexandra van doorn

  Wat leuk zeg! Wij zijn al begonnen met t leren op t potje maar malik is er nog niet helemaal klaar voor dus laten t op zn beloop en proberen t wanneer hij wilt, hij weet dat t op t potje moet maar toch lukt t nog niet.. deze pop lijkt me ideaal, malik zit nu ook echt in een kopieer fase dus wie weet is dit de perfecte manier voor hem, en hoe leuk dat de pop ook geschikt is voor Papa’s! Ik doe dus graag mee!

 • Marinka

  Oooooh wat een goede en fijne blogpost! Lot is nu net 2 en ze krijgt er langzaam aan interesse in! Maar een stok achter de deur (voor mezelf ook haha!) zou zeker helpen!

 • Stephanie

  Voor de poppen papa milano me jongste zoon van bijna 2 jaar zou ik hem graag willen winnen hij speelt heel de dag met poppen met ze broer van bijna 4 en daarna als hij zinderlijk is kunnen we pop natuurlijk bewaren voor onze meisje die nog wel geboren moet worden maar hij gaat dan wel weer door naar de kleinste! Dus wil graag winnen

 • Wendy Kiens

  Ik wil deze pop graag winnen voor mijn dochter Manouk die enorm gek is met poppen. Rollenspel? Ze verzind steeds iets nieuws. Vermakelijk! Daarnaast vindt ze t potje en devwc heel interessant en begint ze met de zibderlijkheid. Wat mooi zou t zijn als ze zo’n zou hebben!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *