Astrid,  Momster Monday

Wat eten we vandaag?

Ben ik de enige die last heeft van deze vraag? En dan bedoel ik echt last. Elke, maar dan ook élke dag hetzelfde liedje. Vaak kom je door gebrek aan inspiratie en tijd wekelijks wel op dezelfde maaltijden uit.

Ik hou niet van koken, beter gezegd ik heb er echt een hekel aan. Ik hou er wel van om het op te eten, wie niet?! Maar om uren in de keuken te staan? Nope. Het zal in mijn geval ook zeker wel een geduldskwestie zijn, want dat heb ik niet. Niet een klein beetje zelfs. En dan dus het verzinnen wát we nou weer moeten gaan eten, man man man. Creatief ben ik wel, maar absoluut niet op het vlak van eten.

Photo by Roman Kraft 

Keer op keer neem ik me voor om een receptenboekje bij te houden of iets in die richting maar de discipline daarvoor is ook ver te vinden. Nu vind ik het als mama zijnde wel belangrijk om een gezond maaltje op tafel te krijgen, al lukt me dit niet altijd. Nu moet ik ook eerlijk bekennen dat mijn talenten helemaaaaal niet op het kookvlak liggen, een maaltje aangebrand of niet helemaal gaar is á la Astrid. 👌🏼

Een ander obstakel is toch ook wel dat er gewoon ZO veel mogelijkheden zijn. Soms dus gewoon teveel waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik zal vanuit mijn ongetalenteerde kant toch een paar easy peasy opties delen waar ik regelmatig op terug grijp, dit zijn alleen niet de meest gezonde opties voor de kleintjes helaas.

  • Kennen jullie Patak’s? Bak lekkere stukjes kip, gooi er een pot Patak’s saus bij en bak wat naan-brood op in de oven et voilà! Om het gezond te maken kan je nog wat groente bij de kip doen voordat de saus erbij gaat.
  • Zelf hou ik erg van wraps; met kip of falafel en je kunt letterlijk alles wat je maar lekker vind erbij doen. Lekker en snel!
  • Bloemkoolpizza! De pizzabodem van bloemkool van de Albert Heijn zijn yummie! Ook hier kan je dus echt álles opgooien wat je maar lekker vind en het is gezonder dan een normale pizza.
  • Broodjes bapao.. tellen die ook mee? Nee hoor, grapje natuurlijk!
  • Wat ik laatst van mijn broer leerde: gebakken aardappeltjes, gebakken kip, salade erbij en YES een gezondere kapsalon!

Wat zijn jullie favoriete recepten? Deel ze vooral onder in de comments! ❤

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *