Tissue Tuesday

Financieel + reizen

Vandaag vertelt mama Miranda haar verhaal. Over haar schulden, werk in combinatie met veel reizen en meer!

Hooi hooi.

Ik ben Miranda en woon samen met mijn man en 2 kindjes van 5 & 1 jaar oud op het Zuid Hollandse eiland “Goeree Overflakkee”.

6 jaar geleden zijn wij een transport bedrijf begonnen. We begonnen met 1 vrachtwagen waar mijn man mee reed en ik deed de administratie met mijn schoonmoeder. Al snel werden het er 2. Na een half jaar waren we huisvervoeder van een sinaassappel importeur uit Noord-Holland. Het liep super, we haalde containers op in de Rotterdamse haven en die gingen gelijk door naar de fabriek in Engeland of naar de opslag en gingen later met een koeler naar de fabriek in Engeland. Van 2 vrachtwagens kwamen er 3 en op een gegeven moment reden ook andere bedrijven genoemde “charters” voor ons naar Engeland. Je zou denken, het gaat perfect maar helaas was het minder mooi als gedacht.

Na 1.5 jaar ging de sinaasappel importeur failliet en helaas hadden wij nog niet genoeg verdiend om dat op te vangen. Hierdoor gingen we zelf ook failliet. En omdat we een v.o.f hadden waren we zelf aansprakelijk en werden we persoonlijk failliet verklaard. Toen begon de ellende.. Alle bankrekeningen gingen 3 maanden lang op slot waardoor er niks betaald kon worden en je nergens bij kon. We waren verplicht om bij familie te eten want zelf konden we niks.

Ondanks dat mijn man gelijk weer aan de slag kon, konden we qua geld nergens bij.
Waardoor er nog veel meer schulden kwamen en daardoor moesten we binnen 8 weken ons koophuis uit. Daar sta je dan met je kind op straat dachten we. Gelukkig waren we al bij de gemeente geweest en die hadden binnen 4 weken een ander huis voor ons. Pas na 2.5 jaar is het faillissement opgeheven. We hadden ineens een schuld van 2 ton. De gedachte: “hoe gaan we dit oplossen” kwam dan ook regelmatig langs. We liepen al bij de gemeente maar die konden niks omdat het deels zakelijk is.. We werden van het kastje naar de muur gestuurd maar de deurwaarders, loon beslagen, bank beslagen etc. bleven maar door gaan. Denk je met alles een regeling te hebben kwam er wel weer wat anders boven drijven die beslag legde waardoor je de rest weer niet kon na komen.

Uiteindelijk hebben we zelf een bewindvoerder gevonden die het aandurfde maar met voorwaarde dat ik ook 40 uur per week ging werken.

Ik werkte toen, nu 2 jaar geleden in de horeca en het kwam er dan op neer dat ik 5 a 6 dagen moest gaan werken. Dat zag ik niet zitten met 1 kind thuis. Toen kreeg ik van een bekende het aanbod om mijn vrachtwagen rijbewijs te halen. Dan zou ik in 3 dagen mijn 40 uur hebben en zou ik 4 dagen thuis zijn voor onze zoon. En ja, ik wilde altijd al op de vrachtwagen maar het kwam er nooit van om mijn rijbewijs ervoor te halen.

Thuis overlegd qua oppas en ja hoor iedereen was het er mee eens en toen heb ik in 4 maanden tijd mijn vrachtwagen rijbewijs gehaald. Ook nog een cursus ADR (gevaarlijke stoffen) erbij gedaan. En yes! Alles in 1 keer gehaald. Alleen tijdens het lessen kwamen we er achter dat ik zwanger was, totaal niet gepland en ook niet de beste timing maarja..

Toentertijd ben ik begonnen in de havens van Rotterdam. Maar nu zit ik ook steeds verder weg. Zo zit ik in Groningen en dan weer in Antwerpen en zo ga ik weer naar Frankrijk of Duitsland.

En tussendoor ben ik ook nog bevallen van een zoon die inmiddels net 1 is. Ik heb mijn vaste werkdagen op woensdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag zijn de jongens bij mijn moeder en donderdag en vrijdag is mijn schoonmoeder bij ons in huis. En doordat ik nu ook 40 uur werk staan we inmiddels niet meer onder bewind en hoeven we nog maar 2 jaar voordat alles afbetaald is op eigen kracht.

Wij zeggen ook altijd sterker door strijd en dat is echt zo!

Groetjes Miranda

One Comment

  • Sarah Groen

    Lieve Miranda,

    Ik ‘ken’ je al even. Wat dapper dat je je verhaal hebt gedaan. Dat je laat zijn wat doorzetten is! Ik zie vaak mooie foto’s verschijnen dat je met plezier op de vrachtwagen zit. Mooi gezicht vind ik dat!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *