Anne,  Momster Monday

“Schermtijd……”

Televisies, mobiele telefoons, smartphones, smartwatches, tablets etc etc..

Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Zit je in de trein? Sta je op het station? Ben je op locatie? Kijk maar is om je heen en vrijwel iedereen zit, staat of ligt met een elektronisch apparaat in zijn/ haar handen. Overal om je heen.

Ik ben zo’n moeder die zichzelf af en toe betrapt op het zinnetje; “wacht even, ik ben even bezig” terwijl kindlief iets van me vraagt. Ook heb ik mezelf voorgenomen daarom minder mijn telefoon te pakken als ik écht even bewust met de kids bezig wil zijn. Maar; “ahhhh, een schattig momentje” en ik betrap mezelf er al weer op dat ik mijn telefoon zoek om een foto en/of filmpje te kunnen maken. En uiteraard daarna nog even mijn whatsappjes, Facebook en Instagram te checken.. Want tja. Het kan maar belangrijk zijn toch? Wel heb ik daarom bewust mijn telefoon standaard op de slaapstand staan. Hij trilt dus niet én maakt geen geluid. Tenzij ik iets belangrijks verwacht natuurlijk.

Ik probeer, met de nadruk op probeer, er dus wel bewust mee om te gaan.

Overigens ben ik ook zo’n loeder moeder die haar kinderen geen beperkte schermtijd geeft. Zodra het lekker weer is, is Ivy toch het liefst buiten in de weer maar als het regent vind zij het wel heel fijn om lekker achter de iPad filmpjes te kijken of op de bank te hangen met onze vrindin Peppa. (BLUH). Eerlijk gezegd vind ik het soms wel even makkelijk, en lekker rustig als kindlief in haar iPad zit. Want dan kan ik ongestoord mijn ding doen. En nee, uiteraard zit ze niet de hele dag op de iPad of voor de tv. Dat vind ze zelfs zelf niet leuk. Maar een schermtijd? Nee, die hebben wij hier in huis niet. De tv staat overigens ook praktisch altijd aan. Is het niet met peppa dan is het wel met muziek.

Behoren jullie tot mijn team? #teamipadmama of hebben jullie zoiets van; “jeetje wat een loeder” en behoren jullie tot #teamschermtijd?

Ik ben oprecht heel benieuwd. Want ik hoor om mij heen zoveel tegenstrijdige verhalen.

XO Anne, vanachter de iMac!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *