Astrid,  Momster Monday

6 dingen die ik nooit zou gaan doen als moeder

Je kent het wel, een beetje hetzelfde als goede voornemens. Je hebt vaak toch een bepaald beeld over de opvoeding en hoe het leven eruit zal zien voordat je baby in je armen ligt. Confession: ik ben hard gefaald in bepaalde voornemens! Maar ach, we zijn allemaal maar mensen toch? Hierbij 6 dingen die ik nooit zou gaan doen als moeder:

Potjes

Al tijdens mij zwangerschap heb ik een stomer/blender aangeschaft aangezien ik overtuigd was dat ik zelf groente- en fruithapjes zou gaan maken. Ook al had mijn omgeving er al niet veel vertrouwen in, ik moest en zou zélfgemaakte verse hapjes aan m’n kiddo geven. Oké, eerlijk.. ik heb het wel gedaan maar alles wat ik maakte ging er niet in en (bijna) alles wat in een potje zat vond madame lekker. Discipline en ruggengraat waren gevlogen en binnen to time stond die super-de-luxe stomer/blender weer stof te happen in de kast.

Tv

Ik zou mijn kind dus écht niet voor de tv zetten. Dat was voor luie ouders en het was slecht voor die babyoogjes. Tot het moment dat je moet koken en je baby ineens heel veel behoefte heeft aan mommy-daugther-time. Baby tv was voor mij echt een uitkomst en ja, daar stond ik dan, voelde mezelf een loedermoeder die haar kind voor de tv propte omdat ik anders geen normale maaltijd op tafel kreeg. Ik moet zeggen dat ik er nu wel íets anders tegenaan kijk. Tuurlijk vind ik teveel tv (en schermen) niet goed maar soms is het toch wel even verdomd makkelijk om de kleine zoet te houden. Ook zie ik in veel baby/kinder tv toch ook echt wel educatieve aspecten.

Telefoon/iPad

Dit is natuurlijk een beetje hetzelfde principe als de tv. Niet nodig en slecht voor de ogen. De iPad en telefoon heb ik dan ook wel echt een tijd afgehouden maar nu Olivia inmiddels bijna 2 is weet ze maar al te goed hoe het werkt! Het is soms gewoon makkelijk voor afleiding of om haar tot rust te laten komen. De spelletjes die ze doet zijn van Bimi Boo en ze leert hier echt wat van vind ik! Allerlei figuurtjes, kleuren, groot/klein.. dus hóe slecht is het? Als je het met mate doet natuurlijk hè! Daarbij is het ook de toekomst. Kids werken nu al met iPads op school dus ik vind dat het belangrijker is om kids te leren hóe ze ermee om moeten gaan dan het ze te verbieden en ‘dom’ te houden.

Kind bij je in bed nemen ‘s-nachts

Om te beginnen was het doel om de kleine zo snel mogelijk in haar eigen bedje, in haar eigen kamertje te laten slapen. De eerste 3 nachtjes heeft Olivia nog tussenin geslapen in haar babynestje maar daarna is het goed gelukt haar op haar eigen kamertje te laten slapen. Wanneer het ‘s-nachts drama was, en dat was het vaak, wilde ik absoluut niet toegeven aan het feit dat kindlief tussenin kwam slapen. Ik dacht, als ze dat eenmaal doorhebben dan is het elke nacht raak. In de nachten dat Olivia echt héél erg verdrietig was lag ze dus echt in het grote bed want hé, slaap is kostbaar dus elke minuut zonder gehuil is mooi meegenomen! Nu moet ik er wel bij zeggen dat Olivia geen tussenin slaper is, ze associeert het grote bed niet met slapen maar met spelen dus vingers in je oren, neus, ogen, haren trekken en zulke toestanden helpt ook niet mee aan de nachtrust. 

Suiker

Van tevoren had ik bedacht dat ik Olivia-Mae de eerste twee jaar géén suiker wilde geven. Een baby had dat immers niet nodig en zolang ze het niet krijgt weet ze ook niet wat ze mist. Papa en mama hebben beide soms nog wat moeite met snoepen dus ik vond dat dit wel het minste was wat ik haar mee kon geven de eerste jaren! Het eerste jaar ging super goed en in dit jaar heeft ze zo goed als geen suiker en onzin gehad, met als gevolg een mislukte cake-smash omdat ze de taart maar vies vond en ook op haar eerste verjaardagsfeestje wilde ze niks weten van haar taart! 😂 Anyway, het tweede jaar ben ik wel een stuk makkelijker geworden. Ze is gelukkig gek op fruit dus ik probeer nog wel zo gezond mogelijke voeding te geven maar ze eet nu echt af en toe wel een ijsje, chipte, snoepje, McDonalds en ga zo maar door. Op zich ook niet heel erg aangezien het altijd maar een iellig en fijn poppetje was. 

Restaurant

‘Mijn kind moet zich leren gedragen in een restaurant’ en dan zonder iPad of telefoon… Dream on.. haha! Olivia-Mae heeft nog een korte spanningsboog en tuurlijk kan ze best wel even kleuren en spelen maar dat houdt ze geen uren vol, and I don’t blame her! 😊Ze is een kind! En ja, ik heb dan liever een kind die zoet naar de iPad of telefoon kijkt dan een kind wat het hele restaurant bij elkaar jankt en gilt.. je medemensen komen tenslotte ook voor hun ontspanning! Ik moet wel zeggen dat dit in het buitenland eigenlijk niet nodig is, daar geeft het personeel kinderen zoveel aandacht zodat ze continu vermaakt worden. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *