Follow Friday,  Geen categorie

Annemarie | @mammavanzeven

Vandaag maken we kennis met Mamaplaats blogger Annemarie Geerts. Trotse mama van maar liefst 7 prachtige kinderen! Samen met haar man en 7 kids wonen zij in Den Haag.

En ja, alle zeven van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het. En dat allemaal terwijl ik eigenlijk geen kinderen wilde…..

We stellen jullie even voor aan Annemarie haar prachtige kids;
Jim is de oudste met zijn 19 jaar. Daarna komt Sam van 17, Julia van 15, Guus van 10, tweeling dames Saar en Suus van 5 en de jongste telg van 2 jaar heet Jet.

We vroegen Annemarie of ze ook werkt.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit wassen! En daarnaast schrijf ik voor Mamaplaats op humoristisch en eerlijke wijze over het ouderschap. Dus ook over de minder fraaie kanten van het ouderschap. Dus niet oetsiekoetsielief, Zwitsel zacht of uberschattig maar hard, rauw en eerlijk. Wat doe je in je vrije tijd? Wij rijden met het hele gezin paard, dus als de was klaar is galopperen we graag met zijn alle door het bos. 

Instagram vind ze een heerlijke manier om haar mening te ventileren in de hoop erkenning en herkenning voor andere ouders te genereren. Al is er maar 1 moeder die zich in haar verhaal herkent dan is haar missie meer dan geslaagd. Minder leuk vind ze de negatieve reacties.

Je hoeft niet te lezen, denk ik dan….

We vroegen deze topper van een moeder ook nog of ze zelf iets toe te voegen had en ja hoor! Dat had ze. En ik heb het gelezen met een lach op mijn gezicht. Wat schrijf je toch heerlijk! Oké, komtie dan he:

Als ik vertel dat ik zeven kinderen heb, zie je mensen schrikken. De ene helft verwacht een zwaar gelovige vrouw in broekrok, en haar kinderen in zelf genaaide jurken, van dezelfde stof, die netjes in gareel lopen. De andere helft denkt aan een moeder met blubberbuik in huis pak voor de tv met rondrennende gillende kinderen en uitpuilende wasmanden. 

Nee, ik voldoe niet aan de verwachting die mensen hebben bij een moeder van een groot gezin. Gaat ook niet gebeuren. Dat ik altijd een tuinbroek draag heeft niks te maken met mijn grote gezin . Wel met slechte smaak. In bepaalde gedeelte van Nederland zullen gezinnen inderdaad zo groot zijn vanwege geloofsovertuiging. En aangezien niet iedereen de gave heeft een groot gezin te leiden zullen er ook gezinnen tussen zitten waar het elke dag een puinhoop is. Maar er zijn ook gewoon grote gezinnen die net zo zijn als ieder ander gezin. Gewoon iets er net tussen in. Gewoon normaal. En dat is precies wat wij zijn.  

@mammavanzeven

En daar sluiten we deze blog mee af. Wij zijn in ieder geval onwijs benieuwd hoe een dag met 7 koters er uit ziet. Ik zet in ieder geval mijn hele grote pet voor je af, want wat een respect heb ik voor jullie. Ik loop al met mijn wallen op mijn grote teen na 1 dag met 2 koters. Dus tips? SHOOT!

XO Anne & Astrid


One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *