The Truth Thursday

“Life with us, Alle Dagen Heel Druk”

Mom On A Mission!

‘’Ik schrijf dit voor jou, je talenten mogen gezien worden.

Dat jij alles meemaakt wat er om je heen gebeurt is niet altijd makkelijk want het maakt je hoofd vaak best wel druk.

Dat je daardoor soms in de war bent of rust nodig hebt is totaal niet raar. Als iemand je hulp nodig heeft of er gebeurt iets met een ander is je medeleven ontroerend. Hoe jij je door je doorzettingsvermogen enorm kan vastbijten ergens in en het je uiteindelijk ook lukt maakt me zo trots.

In de snelheid waarin er geknutseld kon worden kan je je nu beter focussen om echt iets te maken waar je met trots naar kijkt dat is zo mooi om te zien. Maar vooral hoe je toch ondanks alles je eigen ik bent, What you see is what you get lieve schat, je bent voor mij bijzonder’’

Dit ben ik! Mama van 2, mijn dochter 9 jaar en zoontje van 1,5 happy getrouwd kan niet beter! Bloggen, adhd- coach, open, eerlijk, een deler en vooral levensgenieter.  

Dit is mijn dochter! 9 jaar creatief, lief, meedenkend, staat altijd klaar voor anderen, lekker actief, ziet veel om zich heen door minimale concentratie, mooie vlinders, lieveheersbeestjes en hey! ‘Een vliegtuig’, heeft het vooral erg druk met alles en dit niet zonder reden want …. Mijn dochter heeft ADHD.

Het is geen fase

Altijd dat idee dat mijn meisje dingen vertoonde waarvan ik dacht hoort dit? ‘Het is een fase’ heb ik denk ik wel duizenden keren gezegd en gehoopt maar een jaar geleden was het moment toch daar. Groep 5 halverwege horen dat het toch echt niet meer gaat. Teksten als ‘ze is DE stoorzender’ en ‘ze leidt alles en iedereen maar af’ hoor ik nog in mijn geheugen. Ik wist wel waar het over ging, ik was niet gek! Echter zo definitief vond ik wel pittig ik was blij dat we eindelijk voor de oplossingen gingen maar ook triest dat deze ‘fase’ dus echt geen fase was.

Het was een feit, het was waar, het was mijn kind waar ze het over hadden en dat was met een gesprekje niet zomaar even opgelost nee dit werd een ‘traject’. Dit stukje klinkt voor degene die mij kennen al bekend maar nu het volgende want ik zit met een issue en wel deze: hoe kinderen met adhd worden neergezet en ook het beeld wat hierover gecreëerd wordt kan mij soms storen.

Mooie vrije denkers

Je hoeft het maar op te zoeken op google en de artikelen over bijvoorbeeld medicijngebruik en negatieve artikelen over bestaat het nou wel bestaat het nou niet, is het een modewoord of ligt het aan de opvoeding en nog zo meer vliegen je om de oren! Aan sommige dingen brand ik mijn handen niet dit omdat ik juist wil vermijden het negatieve naar boven te halen maar het zou zo te gek zijn als de eerste ‘hit’ toch is over bijvoorbeeld de titel ADHD en creativiteit of ADHD en de positieve kanten.

In plaats van ze te zien als probleemkinderen, zie ze als mooie vrije denkers! Begrijp me niet verkeerd, ik probeer het niet te bagatelliseren en hey! Ik zit er middenin het is echt niet altijd tof! Maar ik mis die gedachten echt.

Mom on a mission

En daarom juist daarom ben ik ‘’een mama on a mission’’, iemand met een boodschap die ik graag zou rondstrooien als confetti! In mijn ideale gedachten ben ik een soort beroemdheid met een platform waarin alles wat ik zeg voor waar aangenomen wordt maar eerlijk is eerlijk ik ben verre van beroemd ik ben gewoon maar een moeder uit een dorp. 😉

De hele dag draait mijn gedachten op volle toeren, na het behalen van mijn diploma ben ik aan het bedenken hoe nu verder. Ik voel passie en liefde voor het vak dat ik mag gaan uitoefenen. Blij met het vooruitzicht van wat er allemaal gaat komen en dankbaar voor alle kinderen die ik in de toekomst mag begeleiden. Mijn missie zit er nog niet op ik heb een stem en die gebruik ik. Iedereen die het hoort of leest heb ik dan toch kunnen bereiken!

Noem me een dromer die misschien wel het onbereikbare wil bereiken, ik ben van mening dat als je niet alles hebt gegeven je het niet hebt geprobeerd.

Liefs, Ier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *