Anne,  Momster Monday

Liefde maakt gelukkig, én dik.

5 jaar geleden was ik een lekker wijf. Ik had van die porno tieten waar menig vrouw jaloers op kon zijn. Ik had billen waar menig mens zich uren rot voor sport. Ik had een taille en vrouwelijke vormen. Best een guitig smoeltje. Een kop vol met gezonde, glanzende en blonde lokken. Ik was niet dun. Ik was sexy mollig. Toen dacht ik daar heel anders over. Ik vond mezelf altijd te dik. Want dun/ slank ben ik nooit geweest. Als ik nu foto’s terug kijk van toen kan ik alleen maar hopen dat ik er ooit nog zo uit ga zien. Maar ik weet wel beter. Mijn leven is in 5 jaar tijd compleet omgeslagen. Ik ben verliefd geworden, ik ben getrouwd, ik ben zwanger geweest van 2 prachtige koters, ik heb een huis gekocht samen met die liefde en de papa van die 2 koters, ik heb een eigen zaak. En een stuk minder tijd.

Tijdens mijn verliefde periode kwam ik al wat kilootjes bij. Je kent het wel, filmpje aan, chipjes op tafel, een zak m&m’s op schoot en de hele dag weg rotten in je bed. Beetje flikflooien, beetje slapen, beetje eten.

Tijdens mijn eerste zwangerschap begon het serieuze werk. Stipt 23.00 in de volle avond glorie bedacht mijn maag dat het wel is tijd was voor wat eten. Of ik nou sliep of niet. 23.00 was dé tijd. Ik kwam maar liefst 24 kilo aan. En nu. Nu is mijn baby al bijna een kleuter en zit het er nog steeds. Ik kan simpelweg de motivatie niet vinden om er wat aan te doen. En als ik die motivatie toch gevonden heb gebeurd er altijd wel weer het nodige waardoor ik het weer compleet verlies. Daarnaast heb ik zo weinig tijd om iets gezonds op tafel te toveren, geen inspiratie en eigenlijk ook simpelweg geen zin. Ik verzin excuses. Misschien terecht, misschien ook niet.

Ik haat mijn lichaam soms écht hoe het is en maak er dan ook minimaal 1 x per dag een grapje over. Want hé?! Als ik zelfspot heb en de grapjes zelf maak kan niemand me er mee raken. Toch?

Inmiddels heb ik dus theezak tieten, een flubber buik aka poes afdak mét mooie barcode. Benen die inmiddels 3 maatjes groter nodig hebben en een onderkin met een eigen postcode. Ohja, mijn haar is inmiddels 6 keer zo dun, het glanst niet meer maar lijkt gebeitst met een matte lak, en zit 9 van de 10 keer in coupe de la mom kutteknot.

Ergens ben ik echt wel trots op mijn lichaam. Het heeft overigens 2 prachtige koters op de wereld gezet maar dat is dan ook wel te zien. Daar heb ik het soms flink moeilijk mee. Maar ik weet ook dat ik het zelf in de hand heb. Wat eigenlijk alleen maar des te meer frustreert.

Het is niet alleen lelijk. Ook gewoon nog is echt niet gezond. En dus moet er echt op een dag een knopje om. En er is maar 1 iemand op deze aardkloot die dat knopje kan omzetten en dat ben ik zelf. Maar man man man, wat een ellende.

Hebben jullie struggles met hoe je er uit ziet na je zwangerschap etc? Tips om er iets aan te doen? I guess that I need that.

Liefs van Mollige Annie!

6 Comments

 • Nalini

  Beste annie, ik kan me heel goed verplaatsen in je situatie. Ik kom zelf uit een familie met aanleg en ben er zelf ook echt gevoelig voor. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 16 kg aan. Bij 9 maanden was ik bang dat ik nooit meer op mijn oude gewicht zou komen. Er werd altijd tegen mij gezegd dat als ik een kindje zou krijgen, ik erg dik zou worden. Ik heb mezelf toen beloofd dat ik er alles aan zou doen om weer af te vallen. Het is mij ook nog gelukt. Met heel veel moeite in het begin. Maar ik was gemotiveerd door naar mijn oude fotos terug te kijken en eerlijk gezegd ook door instagram influencers. Ik eet nu deels koolhydraat arm en sport minstens 3 keer per week. Verder drink ik er veel water bij. Het kleinste wat je onderneemt is een goed begin. Je kunt vaker gaan wandelen met je kinderen etc. Ook kun je ervoor kiezen om gezond te snoepen. Op pinterest staan er tal gezonde recepties, die ook erg lekker zijn. Verder moet je weten dat jij de enige persoon bent die verandering kunt brengen in je leven. Go for it! Ik wens je heel veel succes!

  • Roos

   Koolhydraatarm, volgens de dokter zou iedereen daar aan moeten geloven. Minder koolhydraten, minder suiker en minder suiker is voor iedereen beter. Let wel op. Calorieen zijn altijd leidend. Zoek een fijne dietiste die hier gespecialiseerd in is. Echt een aanrader! Sinds ik dit doe heb ik 0 zin in zoek of drang naar snaaien. Jij kunt dit!

 • Romy

  Lieve Anne,

  Mede door social media denk ik dat wij vrouwen onszelf nooit ‘goed’ genoeg vinden, er kan altijd wel iets beter.
  ‘Goed’ vind ik het nu als ik zelf lekker in mijn vel zit.
  Vóór, tijdens & ná de zwangerschap was ik niet tevreden en vond ik mezelf altijd ‘dik.
  Totdat ik mensen tegenkwam die ik in tijden niet had gezien, en die vroegen of ik veel was afgevallen.
  Toen pas realiseerde ik me dat er eigenlijk helemaal niet zoveel ‘mis’ is gegaan de afgelopen jaren dan ik dacht.
  Dat is hetgeen waar ik mijn motivatie uithaalde om aan de puntjes te werken.
  Maar ondanks dat ik huismoeder ben heb ik ook geen zeeën van tijd, wat sommige mensen toch denken.
  Ik heb een hometrainer fiets aangeschaft waar ik rustig op fiets als ik een serie terugkijk als mijn zoontje slaapt of lekker aan het spelen is.
  Zonder dat het zweet op mijn voorhoofd staat heb ik dan toch heel wat calorieën verbrand, en daarna zet ik dat ding weer lekker weg in een andere kamer!
  En die flessen die je kunt vullen om genoeg water te drinken, lijken heel groot, maar moet je eens kijken als je dorst hebt!; dan is de helft er al uit en dat motiveert weer om genoeg water te drinken en cola etc. te laten staan.

  Liefs, Romy

 • Amanda

  Woooww.. Exact mijn verhaal..
  Ik las ooit in het Engels een quote.. Ik zou willen dat ik zo ‘dik’ was, alstoen ik voor het eerst op dieet ging.. Omg jup.. Dat was 15 kilo en heel wat jaar geleden.
  Maar voor de vakantie gelukkig wel weer wat afgevallen. Zit er nu met de vakantie ongetwijfeld weer aan, maar na de vakantie weer de knop om en gaan!

 • Danielle

  Ohh Anne, ik moet eigenlijk heel hard lachen om je blog maar meer omdat ik mezelf hier zo erg in terug vindt.
  2 kinderen zijn gewoon een aanslag op je leven én lichaam. Vroeger vond ik mezelf ook nooit goed genoeg, vond dat ik altijd té dik was met mijn vetrolletjes…. Nu lach ik daarom, was ik maar zo als vroeger… Had ik maar het lichaam van ‘vroeger’ maarja dat is inmiddels 20 kg geleden… En zeg eerlijk, met 2 kinderen heb je ook gewoon voedsel en wijn, veel WIJN nodig!!!
  Mocht je die knop vinden, laat even weten dan kan ik ook op zoek!

 • Danielle

  Ohh Anne, ik moet eigenlijk heel hard lachen om je blog maar meer omdat ik mezelf hier zo erg in terug vindt.
  2 kinderen zijn gewoon een aanslag op je leven én lichaam. Vroeger vond ik mezelf ook nooit goed genoeg, vond dat ik altijd té dik was met mijn vetrolletjes…. Nu lach ik daarom, was ik maar zo als vroeger… Had ik maar het lichaam van ‘vroeger’ maarja dat is inmiddels 20 kg geleden… En zeg eerlijk, met 2 kinderen heb je ook gewoon voedsel en wijn, veel WIJN nodig!!!
  Mocht je die knop vinden, laat even weten dan kan ik ook op zoek!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *