Anne,  Momster Monday

Detoxen met Sappie’s & soeppie’s..

Het zit eropppp! 3 dagen lang heb ik een sappen detox kuur gevolgd om mijn ‘weg met die hangbuik- proces‘ wat beter op weg te helpen. Ik kwam via via in contact met Go Healthy with Purezza. Een super lieve dame en overigens ook mama die mij benaderde voor een leuke samenwerking. De afgelopen 4 weken probeerde ik al op mijn eten te letten. Bewuster en gezonder te eten. Meer water drinken etc. Maar helaas werkte dat voor geen ene meter. De weegschaal was totaal mijn vriend niet meer. Dus kwam Kim, de eigenaresse van Go Healthy with Purezza met het voorstel om mij 4 weken lang te begeleiden na een 3- daagse detox kuur. Ze raadde mij Sappie aan. Een sappen kuur waarbij je de dag begint met een lauw/warm glas water met een halve uitgeperste citroen en daarna om de 2 uur in totaal 6 sappen neemt en afsluit met een soep. Alles is kant en klaar en hoef je dus alleen maar een dag van te voren uit de vriezer te halen. Ideaaaaal. Ik vond het best wel heftig. Vooral de smaak want man man.. Vooral de eerste dag ging ik meerdere keren bijna over mijn nek. Ik heb het echt ge-at, zoals ze dat in alcohol termen noemen. Echt smerig. Maar naar mate de dagen & sapjes vorderde begon dat te wennen. Nog steeds keek ik er niet naar uit maarrrr het werd beter. De soepen waren overigens echt prima te doen en stiekem best wel een verademing na de sappen. Zelfs een beetje lekker.

Waar ik echt tegenop zag was de honger (die ik had verwacht). Maar dat viel me al met al zooooo mee. Ik heb weinig tot geen honger gehad omdat je de sappen om de 2 uur moet nemen. Bij deze kuur mag je trouwens ook gewoon fruit, groente, peulvruchten, superfood of noten tussendoor nemen om de eventuele trek/ honger of de behoefte aan kauwen te stillen. Ook voelde ik me de eerste en derde dag prima. Had zelfs redelijk wat energie maarrrr wel pittige hoofdpijn! De tweede dag was ik wat slap en chagrijnig. Ennnnn inmiddels is de weegschaal ook weer een beetje mijn vriend geworden want er is 2,5 kg vanaf in dus maar 3 dagen tijd.

Het motiveert mij dan nu ook enorm om door te pakken met gezond, normaal en bewust te eten en toch nog te genieten. En daar gaat Kim mij nu de aankomende 4 weken mee helpen dmv voedingsschema’s. Voor de eerste dagen heb ik de schema’s al binnen en ik kijk nu al uit naar morgen ochtend want ik mag een yoghurt smoothie met banaan en aardbei! Dat klinkt na deze 3 dagen bestaande uit alleen maar pure groente/fruit sap ECHT als een feestje.

Ik hoop oprecht dat ik de motivatie kan behouden en over een tijdje een blog kan schrijven met een succes verhaal. Mijn doel is om op 20 aug 2020 -20 kg te zijn. & Eindelijk van die overtollige zwangerschap kilo’s verlost te zijn.

Ik hou jullie op de hoogte!

Ps. De meningen over detoxen / sappen kuren zijn nogal wisselend. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en wat jij denkt dat goed is!

Pss. Ik ben zojuist (2 dagen na de sapkuur) op een verjaardag geweest waar ik van 5 verschillende mensen te horen heb gekregen dat ik er goed uit zag! Dussss blijkbaar is er wel degelijk iets van resultaat.

Wil jij ook Detoxen? Dan moet je zeker is informatie inwinnen bij Sappie (no spon).

Liefs van Anne! XO

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *