Anne,  Momster Monday

4 jaar…… #basisschool

Bijnaaaaa naar school!
Over een maandje is het zo ver. Onze firstborn baby meisje gaat gewoon naar de grote kinderen basisschool. De afgelopen weken heeft ze weer zulke grote mentale en lichamelijke sprongen gemaakt. Ze is ineens een stuk langer geworden, fietst zonder zijwieltjes, is s’nachts zo goed als zindelijk ennnnn rampampam mevrouw spreekt ineens de L uit. Haar broertje Rux is eindelijk gepromoveerd naar Lux. En haar favoriete snoep dé lolly is ook geen rorry meer. Mijn baby wordt een echte grote meid. De tijd gaat ZO snel (ja hoor, daar heb je haar weer met d’r “het gaat zo snel” lulverhaal, #sorrynotsorry, het is gewoon zo). Naar de basisschool dus. Ik heb tot een paar weken geleden steeds geroepen dat ik haar daar nog niet klaar voor vond. Ze was echt nog een ukkie. Al denkt ze zelf van niet. Maar nu ineens de laatste weken heb ik echt zo iets van; “ja, ze is er aan toe, ze is er klaar voor”. Of ik dat ook al helemaal ben? Uh, nee en ja. Ik zie eerlijk gezegd best wel op tegen het bouwen van een nieuw ritme en een (denk ik) overprikkeld en oververmoeid meisje. Loslaten is iets wat nu nog meer gaat moeten dan voorheen. Maar het komt helemaal goed hoor want we hebben een onwijs leuke school uitgekozen voor haar. Naast het kinderdagverblijf waar ze nu al zit. Dus lekker dichtbij haar broertje. Ze gaat vanaf oktober ook naar de BSO, en dat zit weer aan de andere kant naast het kinderdagverblijf en deze 2 delen een schoolplein. Super leuk dus want ze kan dus ook gewoon af en toe met haar broertje spelen. Maar eerst is het natuurlijk nog tijd voor een feestje. Of 3. Ze gaat natuurlijk haar verjaardag en afscheid vieren op het kinderdagverblijf. Ze viert uiteraard hier thuis haar verjaardag én ze heeft een feestje met wat vriendjes in Balorig.

Ik heb madam Ivy zelf laten kiezen wat voor een feestje ze wil. En dat wordt: ‘een unicorn feestje’. Zo voorspelbaar, maar zo niet leuk. Toen ze 2 werd heb ik namelijk ook al een heel unicorn feest op tafel geknutseld, want je weet wel. Uber hip en uber uniek #not. Maar goed, Ivy’s wil is wet. Op haar verjaardag dan. Voor de rest mag ze dat denken hihi.

Ik vroeg jullie om cadeau tips en jullie vroegen mij om de tips te delen dus bij deze!

Lijstje van Ivy-Rose

 • Schoolspullen (rugtas, beker, broodtrommel, fruitbakje, naam stickers van Mynametags– wat echt super leuk is want daar kan je zelf de stickers ontwerpen)
 • Playmobil
 • Lego
 • Spelletjes (voorbereidend op school bijv)
 • Boekjes
 • Fiets
 • GPS horloge
 • Haar accesoires
 • Trampoline
 • Abonnement op bijv Balorig of een leuk kinder magazine
 • Een dagje weg
 • Poppenhuis + benodigheden
 • Spullen voor haar ‘grote meiden’ kamer

We zullen jullie nog een update geven na haar eerste schoolweek. Ik ben nu al onwijs benieuwd naar haar ervaring op de basisschool. NU al super trots op onze kleine grote meid.

X&Toedels van Anne.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *