Follow Friday

ANNELIES | @dirksdotter

Vandaag volgen we de hele dag Annelies! Ze is 35 jaar, moeder, blogger, Amsterdammer en ambtenaar. Annelies woont in Amsterdam Noord, waar ze is geboren en getogen. Samen met Hans (37), Scott (4,5) en Skye (bijna 2) wonen ze aan de dijk waar ze is opgegroeid, op een woonboot die ze zelf hebben ontworpen. Gisteren hebben we een binnenkijker laten zien bij Annelies, klik hier!

Werk & hobby’s

Annelies werkt fulltime als beleidsregiseur bij gemeente Amsterdam. Vanuit die rol is ze met haar team verantwoordelijk voor de beleidsmatige kant van de vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van bouwen en milieu. 

Annelies werkt 4×9 uur dus is op woensdag altijd thuis. Lekker een dagje met de kinderen vooral. Daarnaast gebruikt ze die dag, de avonduren en het weekend voor het up to date houden van haar Instagram account en blog. Ze doet niet aan sport. Fotografie vindt ze erg leuk om te doen, vanuit die invalshoek is haar blog eigenlijk ook ontstaan. Ze wilde niet iedereen vermoeien op Instagram (waar ze haar foto’s al jarenlang deelde) met nog een foto uit dezelfde reeks. Zo begon ze die foto’s te delen op haar website, samen met het hele verhaal er achter. Instagram is qua tekst ook maar beperkt natuurlijk. Toen Annelies met Instagram en haar blog begon had ze helemaal geen doel. Het was iets van haarzelf wat ze wilde delen. En zo zit ze er nog steeds in. Tot nu toe heeft het haar veel leuke dingen op haar pad gebracht en daar is ze erg dankbaar voor. Máár daar doet ze het niet voor!

Wist je dat

  • Annelies de Z niet kan uitspreken want: Amsterdams he. (Hihi) Ze spreekt die standaard uit als een S. Haar collega’s vinden dat erg grappig en laten Annelies regelmatig het ‘Z-woord’ van de dag zeggen. (wat dus niet lukt haha)
  • Annelies al haar hele leven nagels bijt.
  • Annelies nog maar net één jaar mijn rijbewijs heeft.

Instagram

Annelies is actief op Instagram sinds 2013. Toen instagram nog niet om ‘influencen’ draaide en het nog meer een community was dan het nu is. Ze kent veel andere instagrammers uit die ‘goede oude tijd’. Ook al ken je elkaar niet real life (sommigen wel eens ontmoet hoor of zie ik nog steeds regelmatig): je kent elkaar toch!
Die community kant vind Annelies het leukste aan Instagram. Ook nu haar account na al die jaren is gegroeid blijft dat leuk. En ze vindt het zo fijn om te merken dat er een grote groep volgers met je meeleeft en oprecht geïnteresseerd is in de keuzes die zij maken in het dagelijks leven. Dat kunnen hele praktische dingen zijn (zoals de inrichting van het huis) maar ook wat meer inhoudelijke dingen (zoals de schoolkeuze, hoe zij omgaan met de opvoeding van de kinderen, etc.). 

De mindere kant aan Instagram vindt Annelies dat het soms een wedstrijdje lijkt te worden wie heeft het meeste aantal volgers, likes heeft en wie de leukste samenwerkingen gekregen heeft. Dat geldt natuurlijk niet voor alle gebruikers (gelukkig!). Maar ze merkt dat wel in het ‘influencer wereldje’: dat gezeur over “mijn posts zijn niet meer zo zichtbaar”, “deze post kan nog wel wat liefde gebruiken” ofwel gezeur om likes. Dat staat Annelies zo tegen. Verder vindt ze het ook allemaal een beetje één pot nat worden. Veel doen naar haar gevoel hetzelfde trucje qua vragen stellen, kleding die ze dragen: want dat scoort. Er zijn maar weinig bloggers/influencers die echt onderscheidend zijn. 

Check ook zeker Annelies haar blog: www.dirksdotter.com!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *