Astrid,  Momster Monday

FOMO – fear of missing out

Heb jij er last van? Ik betrap me er op dat ik tot de club behoor.. 

Ook heb ik een lichtelijk gestoord trekje dat ik alle rode-melding-balletjes bij m’n apps weg moet hebben. Ik word dus echt heel erg onrustig van rode balletjes. En dan kan je op de iPhone tegenwoordig behoorlijk geconfronteerd worden met jezelf. Schermtijd, aantal keer telefoon opgepakt en gemiddeld aantal meldingen. Wauw.. Allereerst wil ik van tevoren zeggen dat dit bij mij per dag enorm verschilt! De dagen dat ik werk heb ik tijdens werktijd eigenlijk bijna geen tijd om op m’n telefoon te kijken, maar op mijn vrije dagen compenseer ik dat maar al te goed. Mijn gemiddelde schermtijd per dag? 5 uur VIJF UUR guys.. dat vind ik best schrikbarend. En het gemiddelde keren dat ik mijn telefoon op pak per dag.. schrik niet: 129 keer. Dit is iets wat ik echt wel wil terug dringen. 

Foto & kopfoto: Fotografie Petit

Laatst hoorde ik op de radio dat er bij het krijgen van berichtjes etc een geluksstofje los komt. Letterlijk zouden mensen denken: YAY ik ben belangrijk, wie is het en wat is er? Dit heeft me wel aan het denken gezet. Het is bij mij persoonlijk erg afhankelijk van mij bui. Op sommige momenten heb ik er juist even helemaal geen zin in en kijk ik er niet naar, als het écht belangrijk is bellen mensen wel! Ik moet wel zeggen dat de blog ervoor zorgt dat ik op andere momenten wel last heb van dat stofje, als je leuke reacties krijgt of leuke samenwerkingen, daarvan word ik gewoon echt super enthousiast!

Op het gebied van social media heb ik het wel een beetje losgelaten. Instagram is gewoonweg niet meer te doen om álles van íedereen bij te houden en Facebook check ik sporadisch. Heel eerlijk, het is dat ik Facebook voor Perf gebruik maar anders had ik die misschien wel verwijderd. Dag gluurders ook. 

Wat is jullie schermtijd? Hebben jullie last van dit zogenaamde geluksstofje?

XOXO Astrid

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *