(web)Shop Wednesday

Kraamcadeau tips

Ik ben echt een sucker als het gaat om kraamcadeaus. Alles wat klein is is leuk maar ik vind het ook wel fijn om praktische of juist originele cadeaus te geven. Zelf ben ik echt iets te veel fan van gepersonaliseerde items. Op de kamertjes van Ivy & Lux is er dus ook niet te missen welk kind waar slaapt (lees; ik denk dat per kind hun naam zo gemiddeld 20 keer te zien is). Soms wordt er wel is aan me gevraagd of ik een leuk idee heb betreft kraamcadeaus dus ik had ineens een -ping- idee in mijn hoofd. Ik ga jullie mijn kraamcadeau lijstje showen!

1- Gepersonaliseerde cadeaus doen het bij mij dus altijd top. 

2- Om te bewaren, zoals een armbandje, (verzilverde) spaarpot, haarlokdoosje, stoeltje met het geboortekaartje etc (met naam erin gegraveerd is natuurlijk dan wel weer het leukst)

3- Herinneringen, zoals milestone kaarten, gipsafdrukken, gips handje/voetje, invulboeken.

4- Praktisch, zoals luiers, crèmes, voeding (vraag dan wel altijd even welke voeding een kindje krijgt) hydrofiele doeken etc. Altijd handig want al bovenstaande dingen vliegen het huis uit.

5- Nieuw, hiermee bedoel ik dat je iets geeft wat een nieuwbakken mama nog niet kent. Zo kreeg ik onderstaand schaap met een rood lampje, een hartslag en baarmoedergeluiden. Wat een uitkomst. Ik ben er heilig van overtuigd dat Lux hierdoor veel beter sliep in het begin. Ik baalde toen ook dat ik die bij Ivy nog niet kende. 

6- Vraag, vraag aan de nieuwbakken ouders of je wat kan mee brengen van de supermarkt, babywinkel of vraag gewoon wat ze nodig hebben. 

7- Eten, oh lordie wat was ik blij toen meerdere vriendinnen een broodje carpaccio en sushi meenamen. Mijn quilty pleasure ennnnn heel erg welkom na 9 maanden zonder. Of neem gewoon een pan met soep mee zodat de nieuwbakken ouders daar niet aan hoeven te denken.

8- Toekomst, geef een cadeau wat bruikbaar is als de baby een dreumes wordt of begint met de eerste hapjes en lachjes. Bijvoorbeeld dus een eerste bestekset, servies of speelgoed. En ohja, de knuffels van Happy Horse doen het bij mijn kids echt mega goed. Ivy heeft haar ‘Nijna’s’ en Lux heeft zijn ‘Aapies’. 1 tip, knip de labels in de nekjes van de knuffels er NIET af want dat is juist waar Ivy mee knuffelt. Haha, zodra die kapot zijn hoeft ze de knuffel ook niet meer.

9- Foto, geef een foto, fotoshoot of foto album kado. Altijd leuk om mooie plaatjes te hebben van je nieuwe gezin. 

10- Papa&Mama- Denk ook is aan de makers van die kleine ukkepuk. Koop iets leuks, lekkers of bruikbaars voor de ouders! Ik heb bijvoorbeeld is een papa pakketje samengesteld. Met deo, oordoppen, een help ik wordt vader boek etc. Mama’s zijn al snel blij met bijvoorbeeld een lekkere douche gel of fijne geurstokjes (ook wel lekker met de poepluiers in overvloed)

Milestone kaarten €19,99 // Milestone doek €22,95 // Mijlpaal kaarten €21,95

Ik hoop jullie dmv deze blog een beetje inspiratie te kunnen geven. Doe gewoon lekker wat goed voelt en wat je zelf ook leuk vind. Vragen kan nooit kwaad.

Liefs van Anne, x

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *