Follow Friday

FEMKE | @demeisjesjonkers

Vandaag neemt Femke van @demeisjesjonkers onze Instagram over. Hieronder stelt zij zichzelf voor.

Ik ben Femke, 24 jaar oud.  Ik ben een studerende, werkende moeder van Fay (3y bijna 4y). Samen wonen wij in een heel klein huisje in Veghel.
Op dit moment werk ik in de zorg als Dienstverlenendcoördinator in opleiding. Daarnaast ben ik bezig om mijn studie Social Work af te ronden. 15 Oktober heb ik daarvan mijn laatste toets en heb ik mijn diploma gehaald. 

Als ik naast het moederen, studeren en werken nog tijd over heb dan ben ik voornamelijk bezig met het maken van foto’s of het kijken van een serie. Dat is echt iets waar ik energie uit kan halen. Doordat ik het zo druk heb vergeet ik soms hoe klein Fay nu nog is. Die foto’s zorgen ervoor dat ik even stil kan staan in de tijd.

Drie gekke/grappige feitjes over mijzelf:
– Ik scheld de hele dag door. Gelukkig kan Fay nog niet zo goed praten dus heb het nog niet vanuit haar mond gehoord.
– Ik laat Fay graag schrikken. Inmiddels is ze het wel gewend.
– Ik mijn vader elke maand wel lastig val met een nieuwe kleur voor op de muur of een nieuw behangetje.

Ik ben al heel lang actief op instagram. Maar sinds Fay geboren is probeer ik er een mooi plaatje van te maken. Dus sinds 2015 ongeveer. Ik heb ontzettend veel leuke contacten door Instagram waar ook vriendschappen uit zijn ontstaan. De mindere kant aan instagram is dan ook echt het eeuwige gevecht om volgers. Ik walg ervan als mensen dat als uitgangspunt hebben. Of de ongeschreven regel dat je elkaar altijd maar moet volgen. Zodra ik iemand niet meer inspirerend vind druk ik heel makkelijk op de ontvolg knop.

Misschien nog leuk om te weten: Ik kwam op mijn 20e erachter dat ik al 28 weken zwanger was van Fay. Ik ben een single mom al vanaf het begin dat Fay is geboren. Ik zat toen midden in mijn studie die ik daarom ook tijdelijk moest stopzetten. We hebben toen 8 maanden bij mijn ouders gewoond en toen vond ik een plekje voor ons twee. Ik kan eigenlijk pas sinds een jaar zeggen dat ik me echt een moeder voel. Het was een ontzettend gevecht want voor mijn gevoel had ik twee verschillende kanten. De Femke van 24 en Femke de moeder. Inmiddels ben ik gewoon Femke van 24 die ook moeder is in plaats van dat ik het los zie.

@demeisjesjonkers 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *