Anne,  Momster Monday

Weekend vibes?? -likmereet-

Vroeger keek ik echt altijd zo onwijs uit naar het weekend. Lekker lang in mijn bed bivakkeren met Netflix. Daarna lekker op mijn gemakje een uitgebreid ontbijtje maken en daarna ongegeneerd een uur in bad liggen. Maskertje in mijn haar, maskertje op mijn kop, mijn lichaam ontdoen van haar en gewoon heerlijk genieten van het warme water. Na het bad dan ook gewoon heerlijk schoon in je badjas je bed weer inkruipen of met je geitenwollen sokken op de bank ploffen. HEERLIJK vond ik dat. Doen waar IK zin in had. En echt even bijkomen om weer fris aan een nieuwe week te beg

Nu kijk ik regelmatig op tegen het weekend. 2 hele dagen met mijn koters thuis én het huishouden bijwerken. Wasjes draaien, schoonmaken, opruimen enz enz. Ohja en dan natuurlijk ook nog is alle verplichte familie bezoekjes, verjaardagen, afspraken etc etc. Een weekend is te kort maar ook weer lang genoeg. Sinds ik moeder ben vind ik het weekend soms pittig. Ik heb extra veel respect gekregen voor de thuisblijf moeders. Ik persoonlijk moet er niet aan denken om 7 dagen per week thuis te zijn met mijn kinderen. Ik doe nu heel negatief maar natuurlijk geniet ik ook extra van ze in het weekend. Echt even met zijn vieren genieten van elkaar. Maar gister was zo een dag… Dat ik niet kon wachten op bedtijd. Beide kids waren rete irritant en onze politie petjes kwamen weer tevoorschijn. We hebben ze gister meer op gehad dan af. Het was natuurlijk mega regenachtig en dan kunnen die koters echt hun ei niet kwijt. Het zijn beide wel echt buiten kinderen. Zichzelf vermaken kunnen ze maar even. Wij zijn geen moeilijke ouders omtrent schermen. Maar zelfs de iPad of tv vonden ze gister niet interessant. Niks was goed, alles was ‘stom’ (Ivy’s woordkeuze) en ze verveelde zich duidelijk. Elke optie die ik vooral Ivy gaf was niet goed. En als ik dan om me heen kijk en echt voor duizenden euro’s aan speelgoed en opties om me heen zie liggen voelt het alsof ik tekort schiet. Waar is het misgegaan dat mijn kind gewoon soms een heel verwend nest lijkt?! Ik kan wel weekend tips gebruiken. Ik merk persoonlijk dat ik er het liefst dus altijd maar met ze op uit gaat omdat het dan tenminste gezellig is voor iedereen. Maar ik vind ook dat een dagje thuis voor iedereen wel is goed is. We gaan er al genoeg op uit en we doen vaak zat leuke dingen qua uitjes. Ze moeten ook gewoon leren om zichzelf thuis zonder tv of iPad te kunnen vermaken als het regent. 

Mijn weekenden zijn dus veranderd van Netflix&Chill naar het huishouden doen met 2 ontevreden, mekkerende, rotzooi makende, schreeuwende en vooral hele verwende kinderen. 

Tips zijn dan ook meer dan welkom want ik wil weer back to the “Weekend vibes”. En dan natuurlijk niet op de Netflix&Chill manier maar op de “ik wil weer kunnen genieten van het weekend met mijn kinderen”- manier. 

Liefs van een over vermoeide mama die blij is dat het weer maandag is! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *