(web)Shop Wednesday,  The Truth Thursday

@XOOZ.nl – Play&Chill in style

Vandaag hebben we toch wel 1 van onze favoriete webshops in de spotlights. Namelijk XOOZ. Al bijna 4 jaar lang is Ivy 1 van de vaste gezichten op de XOOZ website. We brandreppen altijd met mega veel plezier voor XOOZ. Inmiddels zijn ook Lux en Olivia te zien op de website. De kleding van XOOZ is echt ZO mooi. Ik heb zelden tot niet zulke mooie handmade kleding gezien. De afwerking is echt geweldig en de producten gaan mega lang mee.

ps. Onderaan de blog vind je een giveaway én kortingscode!!

Miranda (39 jaar) is het gezicht achter deze webshop welke al bijna 4,5 jaar bestaat. Miranda is getrouwd met Frank (42 jaar) en samen hebben zij 3 prachtige kinderen. Dochter Lila is 9 jaar, zoon Senne is 6 jaar en ook hebben zij nog een klein engeltje, genaamd Juli* (het verhaal over Juli is overigens ook te lezen op onze website, klik op haar naam om het verhaal te lezen). Ook wonen er nog 2 lieve poezenkinderen in hun gezin in Didam (een dorpje aan de Duitse grens) ; Zazu & Storm, en sinds kort ook hondje Woofer.

Frank en Miranda zijn eigenaar van audiovisueel bedrijf West Audio. In 2015 is zij haar hart gaan volgen en heeft kledingmerk XOOZ (voorheen Liefs Lila) opgezet. Haar atelier grenst aan hun woning en daar is ze dagelijks te vinden. Twee tot drie keer per week werkt ze daar samen met haar moeder. 

3 gekke/grappige feitjes over Miranda;
– Ik heb een hele vlotte babbel maar kan toch vaak heel onzeker zijn. Het is een grote wens om steeds iets meer van mezelf te durven laten zien!
– Je kunt me midden in de nacht wakker maken voor bevroren grapefruitsap
– Als niemand kijkt doe ik soms super gek met de kinderen (ohja, ze ruikt ook stiekem aan haar kinderen #snuffelaar #guiltypleasure #wieniet #doeikook)

– Hoe ben je geïnspireerd geraakt om in deze branche een webshop te openen? 

Omdat mijn moeder een coupeuseopleiding heeft gedaan en vroeger vaak kleding maakte voor mij en soms voor anderen had ik al wat interesse in het vak. Ik was alleen veel te ongeduldig om het echt van haar te leren! Toen ik ouder werd lukte me dat beter, maar vooral door het zelf te doen. In de 1,5 jaar dat ik in een naaiatelier gewerkt heb en tijdens de zwangerschap van onze oudste dochter kreeg ik pas écht affiniteit met kleding ontwerpen en maken. Daar ontstond het idee om van deze hobby mijn beroep te maken. Door langdurig ziek zijn na mijn bevalling kon ik er niet direct vorm aan geven, maar 5 jaar later kwam het er dan toch van!

– Hoe omschrijf je jouw webshop en producten? 

Ik hecht grote waarde aan kwaliteit en afwerking, zowel voor mijn producten als de webshop. Laatstgenoemde is alleen nooit echt klaar en daar werk ik dus tussendoor nog heel regelmatig aan. Ongemerkt gaat daar ontzettend veel tijd in zitten! Wat de kleding betreft draait het bij XOOZ voornamelijk om kwaliteit en comfort. Ik zoek zachte stoffen uit met een hoog percentage katoen en veel stretch, zodat kinderen zich lekker voelen in hun kleding en ongestoord kunnen spelen. 

– Wat vind je minder leuk aan het hebben van een webshop? En wat vind je het leukst?

Wat ik minder leuk vind aan het hebben van een webshop is de extra tijd die er in gaat zitten om gevonden te worden. Het is vooral sinds de veranderingen in social media een enorme opgave om gezien te worden, soms lijkt dit zelfs onmogelijk. Buiten het atelierwerk om zou ik het liefst meer tijd met mijn man en kinderen doorbrengen en wat meer rust pakken. 

Lux in een setje van XOOZ (shirtje niet)

Wat ik leuk vind aan het hebben van een webshop is het presenteren van mijn producten op een zo aantrekkelijk mogelijke manier. Ook hier gaat veel tijd in zitten want ik doe alles zelf, het fotograferen van de producten en nabewerken van de foto’s, de webshop designen.. maar ik heb er wel plezier in! Het is een beetje als je eigen winkel inrichten, maar dan digitaal!

– Wat vind je zelf het leukste product uit jouw webshop?

Dat is een moeilijke vraag, ik vind zo veel leuk! Maar als ik moet kiezen dan is dat momenteel de Jolie Dress Flowers at Night die Vajén draagt op de foto’s (zie foto hieronder).

– Wat doe je naast je webshop graag in je dagelijkse leven?

Mijn tweede grote passie is zingen. Frank is geluidstechnicus dus we hebben veel muzikanten in onze omgeving. Toen ik met de webshop startte heb ik de muziek op een laag pitje gezet, maar ik kan het niet zo lang negeren, het hoort bij me! Dus sinds kort zit ik weer in een (rock cover)band en kan ik weer lekker muziek maken.

Ik zit sinds 2015 op Instagram, wat ik er leuk aan vind is dat ik al lang dezelfde accounts volg en de kindjes op zie groeien en broertjes en zusjes zie krijgen. Niet leuk vind ik het verslavende aspect aan Instagram, net te lang scrollen, vergelijken, er veel energie in steken en merken dat er niet zo heel veel mensen je posts zien. Ik vind het soms ook lastig inschatten in hoe verre mensen meer van mij willen zien of alleen XOOZ.

Miranda- XOOZ

Wil jij de kwaliteit, comfort en dat in style zelf ervaren? Dan hebben wij wat leuks voor jou!

We mogen namelijk een shirt of sweater naar keuze weggeven aan 1 van jullie!!

Wat moet je hier voor doen?
Volg @xooz.nl & @perfnotsoperf en laat weten welk shirt of sweater jij tof vindt.
Via onderstaande link kom je in haar webshop en kan je een kijkje nemen én shoppen met korting met de code; PERFNOTSOPERF! Deze is goed voor 15% korting!!!! WHOOP WHOOP. Volgende week woensdag maken we de gelukkige winnaar bekend.

XOOZ • Play & Chill in Style

Hieronder nog een paar van onze leuke brandrep opdrachten voor XOOZ. HOE SCHATTIG. Mini Ivy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *