Astrid,  Momster Monday

De kindloze dagen

Het logische gevolg van een scheiding is dat je je kindje moet delen. Gelukkig heeft Olivia haar mama en papa plus nog vele lieve mensen om zich heen.

Gemis

Wanneer ik mijn kleine prinses weer naar haar vader moet brengen mis ik haar al bij de gedachte alleen. Na het krijgen van een kindje verandert je leven 100%. Alle keuzes die je maakt doe je uiteindelijk in het belang van je kindje. De dagen draaien om je kindje, ook al doe je ook je eigen ding en gaat zij daarin mee. De ochtend wakker worden zonder “Mamaaaaa” of dat ik Olivia liedjes hoor zingen voor haar knuffels.. GEMIS! Alle kusjes en knuffels én ondeugendheid.. mijn mopje. ❤️

Me-time

Aan de andere kant voel ik me op de kindloze dagen free as a bird. En ik schaam me daar geen seconde voor. Ik kan uitslapen, de hele dag niksen of juist héél veel doen op een dag. Het is eigenlijk de me-time die elke moeder zou moeten hebben om even op te laden. Ik hou van mijn kind tot in het oneindige maar het geeft echt wel even een bepaalde rust en vrijheid als ze bij haar vader is. Ik voel me dan ook wel bezwaard als ik toch oppas moet regelen voor m’n kleine meid op dagen dat ze bij mij is, voor m’n gevoel zou ik alles moeten doen in de tijd dat ze niet bij mij is. Alleen gaat dat helaas niet altijd. Ook heb ik geen co-ouderschap dus de tijd dat ze bij mij is blijft (gelukkig) wel beperkt.

Al met al is het dus zo’n dubbel gevoel en ik ben benieuwd hoe andere gescheiden/uit elkaar gegane (oke dat is geen woord) mama’s dit ervaren. Kan je genieten van de tijd voor jezelf of heb je heel veel moeite hiermee?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *