Binnenkijken bij,  The Truth Thursday

Binnenkijken bij @hoff.van.saar

Hallo en welkom in ons huis! Ik ben Sarina en vandaag neem ik jullie mee door onze jaren ‘30 woning, een echt klushuis! We wonen hier nu een kleine 2,5 jaar en zijn nog altijd bezig met kleine klusjes en perfectioneren, maar Het Grote Werk zit er wel op 🙂 

Welkom binnen *

We wonen hier met ons gezinnetje van drie, mijn man Guido, onze zoon Connor en ikzelf. Bij ons in huis woont hond Noor (een oudduitse herder) en twee poezen: Poes en Mini. Beiden lapjeskatten die als zwervertjes bij ons terecht zijn gekomen. 

Het eerste huisje van Guido en mij was een piepklein, oud senioren flatje op de begane grond van een seniorencomplex. Wij konden dat heel goedkoop huren omdat het hele gebouw plat zou gaan (en inmiddels ook is). Het was zo’n schattig eerste huisje voor ons!! Heerlijke tijden gehad daar!

* nog steeds is onze woonkamer niet groot, maar lekker knus * 

In 2013 kochten we een nieuwbouwhuis. Dat huis hebben we van nul af aan ingericht en wat hebben we daar een hoop van geleerd!! Na een paar jaar begon het bij mij steeds meer te kriebelen, ik wilde eigenlijk wel heel graag een huis met wat meer karakter. Ben altijd al dol geweest op oude huizen!! 

Na een hoop teleurstellende bezichtigingen en een mislukte bijna-koop van een huis waar we meteen verliefd op waren kwam er iets nieuws op ons pad. Een klushuis. Niet echt wat we in gedachten hadden maar vanwege de fantastische locatie zijn we toch gaan kijken.

* de eerste aanblik destijds *

Guido vond het vreselijk en eerlijk? Dat was het ook hoor. Het was zo vies, zo verwaarloosd, zo koud ook binnen! Maar ik zag de potentie: met een hoop werk en een flinke pot geld kon dit ons droomhuis worden!!

En zo geschiedde, na een paar maanden konden we aan de slag. Alles werd gestript, vloeren, muren, plafonds, het moest eruit of zo veel mogelijk kaal gemaakt. De muur tussen de eetkamer en de keuken hebben we open gebroken en de doorloop van de hal naar de keuken hebben we juist dicht gemaakt.

* vroeger liep je hier, over de oranjebruine tegels, door naar de keuken. Wij maakten de doorgang dicht voor extra toilet ruimte (want echt, de deur kon amper dicht!) en maakten de keuken open aan de kant van de eetkamer *

* een geweldig moment: toen Souraya van @Bintihome onze keuken op de foto kwam zetten voor Stek magazine *

De fantastische ensuite deuren mochten natuurlijk wel blijven!! Zelfs toen daar de vieze gelige verf nog op zat waren die al prachtig haha! 

Ik ben trouwens verliefd op al het glas in lood hier hoor, daar krijg ik nooit genoeg van denk ik. 

Een goede maand in de verbouwing bleek dat ik dubbel aan het werk was: in mijn buik groeide een klein baby’tje! Hoera!!

Hoewel de zwangerschap tijdens de verbouwing misschien niet super handig was, we hebben er geen seconde spijt van gehad!

En ik kon ook meteen met de babykamer aan de slag, zo leuk!! 

* crazy pregnant kluslady * 

* de heerlijk lichte en ruime eetkamer *

In december 2017 werd Connor geboren. Iets eerder dan verwacht en met een keizersnede, want meneertje lag in stuit. De verbouwing lag even stil, eerst genieten en weer opknappen.

* Connors heerlijke kamertje *

Inmiddels wordt Connor al bijna 2! En zijn kamer heeft al 3 metamorfoses gehad hahaha! Het huis is nu bijijna af, al heb ik altijd wel weer een nieuw hobby project in gedachten hoor. En binnen nu en 5 jaar staat er sowieso nog een grote klus op de planning: de zolder! Ook die gaan we nog verbouwen en ik weet nu al hoe onze nieuwe slaapkamer, inbouwkasten en m’n washok eruit moeten komen te zien hahaha!

* ook de badkamer was een gevalletje: alles eruit en doe maar opnieuw *

* Connor en grote vriendin Noor *

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *