Astrid,  Momster Monday

Hoe corrigeer jij je kids?

Oké, je kind is onuitstaanbaar en het wordt nu toch echt wel tijd om aan de opvoeding te beginnen en de kleine koters te laten weten wat wel en niet door de beugel kan. Nu zijn er allerlei manieren om dit aan te pakken en het goede? Dat is wat je eigen instinct en normen en waarden je ingeven. 

Mijn persoonlijke ervaring zal ik met jullie delen. Op het moment dat Olivia gecorrigeerd moest worden probeerde ik dit eerst met een kleine stemverheffing maar daar was mevrouw totaal niet van onder de indruk. Vervolgens dacht ik haar in de hoek te zetten want dat hoorde ik overal om me heen. Ook dit maakte geen indruk en ze vond dit alleen maar een leuk spelletje. Elke keer als ze de hoek in moest rende ze weer lachend weg, hoe vaak ik haar ook terug zette. Zelfs tot het punt dat ze zelf alvast in de hoek ging staan. Oké, dat werkte dus ook niet… wat toen op dat moment werkte was negeren. Totaal geen aandacht aan het gedrag schenken wat ik niet wilde zien, dat hielp. Dan was het niet meer leuk. 

Dit ging goed tot het moment dat ze met potloden in haar mond door het huis begon te rennen. Dat kan je niet negeren, dat is gewoon gevaarlijk. Ja en toen.. stem verheffen werkt niet, de hoek werkt niet, negeren kan niet. Afleiding! Potloden wegleggen en met wat anders gaan spelen. Dat werkte. YAY. Nu ze twee is heeft ze veel meer besef van de hoek en is dat voor haar ook een goed middel. Voor straf gaat ze in de hoek en ze komt er weer uit als we eventjes hebben gepraat. Ik leg haar dan uit waarom ze de hoek in moest en zo hoop ik tot haar door te dringen. 

En dan die corrigerende tik. Dat is een gevoelig punt.. In alle eerlijkheid, ik heb hem nog nooit gegeven en ik heb ze vroeger toch echt wel gehad. Ik ben er niet slechter op geworden en heb daar dan ook echt geen nare herinneringen of trauma’s aan over gehouden. Voor mijn gevoel is het alleen ook niet meer zo van deze tijd. En mijn persoonlijke mening is dat er ook wel een groot verschil zit in het slaan van je kids of het geven van een corrigerend tikje. 

De dingen die ik nog niet heb meegemaakt zijn bijvoorbeeld bijten. Wat doe je dan? Soms hoor ik dat je moet terug bijten om ze zo te laten beseffen dat het niet lief is. Laatst trok ze me dus wel aan mijn haar, tot twee keer toe. Toen heb ik haar haren ook beet gepakt en dat deed haar zeer. Ze heeft het daarna nooit meer gedaan, thank goodness.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *