Anne,  Momster Monday

In de schooltas van

Ivy gaat sinds afgelopen september naar school! Dat betekend rugtasjes en broodtrommels aanschaffen en vullen! Een hele nieuwe wereld ging voor me open want… WAT EEN KEUS. Gelukkig hebben we inmiddels een leuke collectie aan Mepal trommels, fashionable rugtasjes inclusief rete veel naamstickers. 
Op Ivy haar school zijn ze qua voedingsrichtlijnen gelukkig niet mega streng ofzo. Er zijn hele duidelijke fruitdagen. De maandag én woensdag. Dan moeten ze fruit mee en mogen ze niet ook bijvoorbeeld een koekje mee. Ook kun je aan het begin van het jaar een fruit abonnement afsluiten. De lokale fruitboer brengt dan elke week vers fruit voor je kind naar school, zo heb je er geen omkijken naar. Dit hebben wij overigens niet gedaan want Ivy is nogal een taaie als het om eten gaat. De inhoud van haar trommel is dan ook niet zo variërend als ik zou willen. Op maandag blijft ze niet over dus krijgt ze een pakje drinken of een beker drinken (limonade, appelsap, taksi etc) mee. Mevrouw drinkt dus geen water. Melk drinkt ze alleen bij oma en thee wil ze alleen uit een kopje. (Neejo, zit he-le-maal geen kop op #prinsesopdeerwt). Op maandag is het dus fruit dag, dan gaan er meestal frambozen, appel patatjes (gewoon appel gesneden in de vorm van patatjes), banaan of aardbeien mee. Want dat lust de prinses op de erwt wel. Op dinsdag en donderdag blijft ze over. Dan gaat er meestal een boterham of 2 met hagelslag, een koekje, wat fruit en natuurlijk weer drinken mee. Een pakje en een beker met limo. Meestal komt haar broodtrommeltje netjes leeg terug! Of alleen de korstjes, whats new.
Ik was dus heel benieuwd hoe deze regels op andere scholen zijn en hoe creatief jullie met de broodtrommels zijn. Een paar van onze volgers laten jullie zien wat er in hun broodtrommels gaat! We hebben het verdeeld over 2 weken dus volgende week kunnen jullie nog is in die schattige schooltassen spieken! 
Ik hoop dat jullie net zo als ik wat extra inspiratie hebben opgedaan na deze blog! Onderstaand vier foto’s van afgelopen week, de vierde foto was van de donderdag, toen hadden ze sinterklaasfeest op school en mocht haar pietenjurk mee en wat lekkers! Taksi heeft trouwens iets nieuws.. Namelijk oa deze nieuwe onderstaande varianten welke geen geen toegevoegde suikers bevatten, dus alleen heerlijk fris fruit! Bovendien zitten er geen melkbestanden in. De nieuwe drankjes zijn gemaakt van duurzaam geteeld fruit(sap) en een verantwoorde keuze voor het hele gezin. Deze mama smult dus ook geregeld mee. EN nu dus ook voor kindjes met een melk allergie! IDEAAL.

Eetsmakelijk!

In de schooltas van Loa
Loa gaat sinds afgelopen mei naar de basisschool. Iedere dag neemt ze haar unicorn rugzak (van skiphop) mee met daarin reservekleren, papieren zakdoekjes, bakje fruit en op de hele dagen een broodtrommel en drinken vanwege het continurooster. Hier op school zijn de regels dat ze de ochtend of fruit of drinken mee mogen nemen en in de middag ook alles zo gezond mogelijk. Dus geen koek, snoep, frisdranken etc. Ik vind dit ook niet meer dan normaal. 
Loa kiest de ochtend zelf wat ze mee wil nemen, maar vaak kiest ze verrassingsbakje en mag ik dus kiezen (ideaal hoor haha). Haar broodtrommels (mepal/by_bineke) hebben 3 vakjes en ik vind het leuk om er steeds wat anders in te doen. Ze neemt meestal 2 sneeën brood mee met vlees of kaas en af en toe hagelslag of pindakaas. In het andere bakje zit steeds weer andere rauwkost en daarnaast vaak iets van mini-rijstewafeltjes, ontbijtkoek, maisvingers (ja die babydingen vindt ze lekker) of crackertje. 1x in de week krijgt ze i.p.v. boterhammen een wrap mee met kipfilet, avocado en zuivelspread. Dit vindt ze heerlijk en ik vind het leuk voor de afwisseling. In het begin probeerde ik nog meer te variëren, maar ik kreeg vaak de helft weer terug. Dus nu houden we het enigszins simpel en eet ze alles goed op, ook belangrijk! In haar drinkbeker (mepal) krijgt ze altijd appel-diksap, dat is haar lievelingsdrinken. Fruit varieren we ook met vanalles, bakje gemengd fruit tot een simpele appel. En op de banaan vind ik het altijd leuk om een tekening voor haar te maken ;-).

-@Lieke__vm

In de schooltas van Vince
Vince zit in groep 2 van de panta rhei ,zij werken zonder continu rooster,en eten dus tussen de middag thuis of op school(overblijf)Vince blijft van die week 2 keer over.
op school hebben zij in de klas om 10:00 het tien uurtje,Vince krijgt dan een bakje met een geschoond appeltje of een banaantje mee en ook krijgt hij een koekje mee,dit kan zijn een ontbijt koekje of een normaal koekje zoals liga of sultana of een zakje met smilies,wel iets zonder chocola.ook krijgt hij van ons een beker met water of melk mee.
met overblijf krijgt hij in zijn bakje 2 boterhammen 1tje belegd met hartig (kaas of worst)en een met zoetig.en nog een extra pakje drinken dit kan zijn appelsap of taxi.snoepjes zijn niet toegestaan mits er een verjaardag is van een kindje.
verder zit er in Vince zijn tas zoals elk kindje van groep 1 en 2 een extra onderbroek en broek,(voor de ongelukjes die nog kunnen voorkomen)
regels van school:*10 uurtje 1 stuk fruit en/of een koekje*12 uur naar huis of naar over blijf ( daar geef je mee wat je kindje nodig heeft) GEEN SNOEP OF CHOCOLA*met traktaties maakt het niet uit wat er word uitgedeeld , wel word er rekening gehouden met eventuele allergieën
@vincetess2

In de schooltas van Nikita
Nikita is 9 oktober 4 geworden. Haar school heeft een continu rooster wat inhoud dat ze van half 9 tot 2 op school is. Daardoor luncht ze ook op school. In het begin was het even uitzoeken wat we mee moesten geven aangezien Nikita geen grote eter is. In haar broodtrommel gaan nu 2 sneeën brood, wat fruit, paar plakjes komkommer of een paar wortels met humus, blokjes kaas als dat niet op haar brood zit of plakje worst. Soms een paar chipjes of zoutjes  of een dropje, gewoon een klein verrassinkje.  Haar school is een ecologische school. Ze willen geen plastic verpakkingen en geen pakjes drinken. Ze leren de kinderen nu al aan recyclen. Onze broodtrommel is van Yumbox, een trommel met meerdere vakjes om het zo leuk en gevarieerd mogelijk te houden. De drinkbeker is een aluminium van Kleankanteen. Soms komt ze terug met nog een broodje er in, maar over het algemeen komen  alleen de korsten terug. 
-@thuis_bij_van_smeerdijk

In de schooltas van Saar
Saar zit op een montessori school. Ze hanteren op deze school een gezond beleid. Saar mag dan ook geen koek of snoep mee als tussendoortje. Ze krijgt brood, fruit, melk en sap mee. Saar krijgt ook altijd nog plakjes worst en komkommer of tomaat erbij. De ouders mogen in de ochtend niet de school in. De kinderen ruimen dan ook zelf hum tas op en zetten hun drinken en fruit in de kar. Je kunt ook gebruikmaken van schoomelk maar dat doen wij niet. De school heeft continue rooster. Ze eten van boordjes hun broodjes op. Daarna wassen twee kindjes alles af. 
@mamapret 

One Comment

  • Inez

    Wat leuk om te lezen hoe verschillend het is. Bij ons is een continuerooster, elke dag van half 9 tot 14 uur. Groep 1 en 2 hebben op vrijdag tot 12 uur. Elke ochtend eten ze om 10 uur fruit met eventueel een koekje, maar fruit sowieso. Om 12 uur eten ze brood met eventueel wat groente of kaas ofzo. 2 trommeltjes voor te bereiden dus. Snoep & chocola is het enige wat niet mee mag, verder geen regels.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *