In de schooltas van,  The Truth Thursday

In de schooltas van

In de schooltas van Feline:

“7.30 opstaan! First koffie! Daarna spring ik de keuken in en ga ik aan de slag met ontbijt en de lunch voor school.

Op onze school hebben we 2 verplichte ‘fruitdagen.’ Wij hoeven daar eigenlijk geen rekening mee te houden want mijn dochter eet suikervrij. Ik ben niet heel origineel maar doe wel erg mijn best! Wraps en cherry tomaatjes vullen hier regelmatig  de trommel en een grote fles water mee. Klinkt saai als ik het zo opschrijf maar ze gaat er goed op en daar gaat het om. Als tussendoortje geef ik vaak fruit mee of een lekker stukje bananenbrood die ik niet zelf bak hoor 😉 . Vrijdag is tosti-dag in de klas dus dat is altijd feest! 1 ding wat voor ons niet mag ontbreken is even een briefje in de tas dus dit doe ik dan ook trouw. Een paar woordjes: ‘lieverd,zo trots op jou! Een hele fijne dag en tot vanmiddag.”

@my.unique.tribe

In de schooltas van Guus:
Guus is 6 jaar en hij zit in groep 3. 2x in de week blijft Guus over. Hij krijgt altijd 2 sneetjes brood mee. 1 belegt met kaas en 1 met worst, soms op vrijdag iets zelf gekozen. School heeft geen bepaalde richtlijnen qua eten en drinken. Bij ons op school gaat de overblijf via kinderstralen. Daar geld wel de regel: geen snoep mee. Het tussendoortje in de ochtend is standaard fruit bij ons. Nu krijgen ze 20 weken lang 3x in de week fruit van school via een project. Als je kind iets niet lust is er wel het verzoek om fruit mee te geven. Ik heb met mijn zoon afgesproken: je eet wat de pot schaft… lust je het niet heb je pech! 
– Suzanne

In de schooltas van Tijn en Loek!

 Om maar meteen met de deur in huis te vallen…. Bij ons op school is het aan de ouders wat de kinderen op brood eten of meenemen als het zogenaamde tien uurtje. Natuurlijk wordt er gestimuleerd dat de kinderen gezond eten en hebben we sinds deze week weer drie keer per week schoolfruit, maar de verantwoordelijkheid ligt bij ons als ouders. Eerlijk gezegd vind ik dat helemaal zoals het hoort. Mijn jongens van 7 en 9 (en straks als mijn meisje 4 jaar is) krijgen op hun brood wat ze lekker vinden en dat is vaak chocopasta, eiersalade, grillworst, hagelslag, jam of schuddebuikjes! Op de dagen dat er geen schoolfruit is krijgen ze Sultana, Liga, knijpzakjes kwark, komkommer of tomaatjes mee. In mijn ogen weet je zelf als ouder het beste hoe ze verder eten. Krijgen ze voldoende groente en fruit binnen? Eten ze genoeg gezonde dingen en afwisselend genoeg? School hoeft dat echt niet voor mij te bepalen, daar krijg ik persoonlijk zelfs jeuk van. Ik ben echt wel oud en wijs genoeg om daar zelf over na te denken. Als drinken krijgen ze een pakje Chocomel of Fristi mee en een bidon/Dopper met limonade of een ander pakje limonade. Ik vind het prima en mijn kinderen ook! En daar gaat het om toch? 

@maadjevdh

In de schooltas van Djulia!

Vanaf 14 oktober gaat Djulia naar school, ons eerste schoolgaande kindje. Broodtrommels maken behoort nu tot één van mijn nieuwe mama-taken.  School geeft ouders en kinderen de vrije keus om zelf te beslissen wat er mee gaat als tussendoortje en lunch, snoep en chips zijn hiervan wel uitgezonderd. Vanuit school kreeg Djulia een koeltasje voor de lunch, en moet ze een tussendoortje mee nemen voor 10.00 uur. Uiteraard koos Djulia voor een mooie roze koeltas. Iedere dag krijgt Djulia keus in wat er mee gaat naar school, vandaag gingen er 2 boterhammen mee met boter en ham, en wat olijven voor bij de lunch. Drinken hoef ik voor bij de lunch niet mee te geven, ze drinkt schoolmelk. Als tussendoortje krijgt Djulia altijd fruit mee en een koekje, hierbij drinkt ze water. Vandaag koos ze voor peer met een brosse eierkoek van Bolletje, welke hier erg favoriet zijn! Andere dingen die hier regelmatig mee gaan voor de lunch zijn: cherrytomaatjes, plakjes komkommer, kleine mozzarella bolletjes, kipfilet, en als ze heel veel geluk heeft mag ze speculoos mee op brood.

@selientjuh1988

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *